Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern trasllada la seva reunió a Manresa, l'endemà de la concentració independentista a Estrasburg a la que no va assistir finalment l'ex president Carles Puigdemont per evitar el risc de ser detingut a França. Unes 10.000 persones van protestar pel fet que el Parlament Europeu es constituís sense els electes Puigdemont, Comin i Junqueras. Mentrestant el Tribunal Constitucional ha sentenciat que l'aplicació del 155 a Catalunya va ser correcta.

A l'Audiència de Barcelona continua avui el judici a 6 joves acusats de violar per torns una menor a Manresa el 2016. La fiscalia els atribueix abús i demana per ells penes d'entre 10 i 12 anys de presó. Els acusats han negat els fets. Avui declara la denunciant i alguns testimonis. A Manresa ahir 300 persones es van manifestar per condemnar aquest cas.

L'atur baixa de 14mil persones el mes de juny a Catalunya. Tant govern com sindicats insisteixen en assenyalar la precaria qualitat dels llocs de treball que es creen.

A Reus avui s'ha de repetir el ple de nomenament de Carles Pellicer com alcalde. El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha anul.lat el del 15 de juny perquè els tres regidors de la CUP no havien promès ni jurat la Constitució i per tant NO se'ls pot considerar regidors.

En l'ambit esportiu l'Espanyol torna avui a la feina amb l'inici de la pre-temporada.
 

El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont y el exconseller Toni Comin han evitado finalmente pisar Estrasburgo, en Francia, por miedo a ser detenidos. Los dos políticos catalanes -que residen habitualmente en Bélgica tras huir de España- han descartado así unirse a los 8.000 independentistas catalanes que se han concentrado esta mañana ante la sede del Parlamento de la EU en la ciudad francesa, coincidiendo con el arranque de la nueva legislatura, para protestar por el hecho de que no se les reconozca su condición de eurodiputados junto a Oriol Junqueras, actualmente en prisión preventiva en España a la espera de la setencia tras el juicio del 'procés'.

El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont y el exconseller Toni Comin han evitado finalmente pisar Estrasburgo, en Francia, por miedo a ser detenidos, según ha explicado su abogado, Gonzalo Boye, a los miles de independentistas catalanes que se han concentrado esta mañana ante la sede del Parlamento de la EU en la ciudad francesa, coincidiendo con el arranque de la nueva legislatura.

Carles Puigdemont i Toni Comín no podran assumir l'escó d'eurodiputat de forma provisional com havien demanat. El Tribunal General de la Unió Europea ho ha desestimat perquè no s'han pogut verificar les seves credencials en no figurar els seus noms en la llista que Espanya ha enviat amb els eurodiputats electes. Puigdemont diu que ja s'ho esperava i el seu advocat, Gonzalo Boye, ha anunciat un nou recurs. L'anomenat Consell de la República ha convocat una concentració a Estrasburg coincidint amb la sessió de constitució del Parlament Europeu. També quedarà buit l'escó d'Oriol Junqueras. En el seu cas el Tribunal Suprem ha atès una sol.licitud de la defensa de l'ex vicepresident i preguntarà al Tribunal de Justícia de la Unió Europea com se li ha d'aplicar la immunitat que es preveu pels eurodiputats, quan encara no ha començat el periode de sesions de l'eurocambra.

L'onada de calor es dóna per tancada fins a finals d'aquesta setmana quan s'espera que remuntin les temperatures. Interior, demana no baixar la guàrdia per què el risc d'incendi continua sent important. Els Bombers han treballat encara aquesta nit amb 12 dotacions al foc de la Ribera d'Ebre.

Avui estarem atents a la dada de l'atur corresponent al mes de juny.

En clau esportiva, SVETISLAV PESIC renova com a entrenador del Barça de basket.
 

En Estrasburgo (en Francia), el Parlamento Europeo inaugura este martes su novena legislatura, y lo hace con un hemiciclo fragmentado en el que populares y socialistas ya no suman mayoría. Además veremos cómo asociaciones de independentistas catalanes protestan ante la puerta de la Eurocámara por no reconocer como diputados a Carles PuigdemontOriol Junqueras Toni Comín. Y es que la justicia europea rechaza que Puigdemont y Comín puedan tomar posesión de su escaño en el parlamento europeo.
 

Els bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de la Ribera d'Ebre. Les flames han afectat 6.000 hectàrees de vegetació.  Els veïns desallotjats han pogut tornar a casa i ara procediran a avaluar les pèrdues. Dissabte vinent les administracions es reuniran amb els alcaldes dels municipis afectats per estudiar ajudes.

Demà es constitueix el Parlament Europeu a Estrasburg. Quedaran buits els escons de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras. El president del PP, Pablo Casado, demana la detenció i extradició de Puigdemont en cas de viatjar a França.

En plana esportiva el Barça i el Celta han signat un acord pel traspàs de Denis Suárez.
 

Manuel Valls compareix en roda de premsa per aclarir el seu futur després del trencament amb Ciutadans i de què Celestino Corbacho hagi decidit quedar-se amb el grup del partit taronja, tot i que amb vot independent.

L'ex president Carles Puigdemont assegura que anirà el proper 2 de juliol a la sessió constitutiva del nou Parlament Europeu. Puigdemont reclama que abans hi hagi un pronunciament del Tribunal Justícia de la Unió Europea tot i que no ha donat detalls sobre el recurs que ha de presentar. Mentre Amnistia Internacional reclama la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Atents a una operació policial contra el tràfic de drogues al Prat de Llobregat. És un dispositiu conjunt de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil. En plana de salut, l'Hospital de Bellvitge ha practicat el primer implant d'un cor artificial total a Catalunya i segon a tot l'Estat.

En clau esportiva playoff final de la lliga ACB de basquet. El Barça Lassa s'enfronta avui al repte de remuntar un 2-0 per forçar el quart i cinquè partits.

Los eurodiputados que han pasado por el Congreso y han acatado la Constitución, y por tanto ya pueden terminar los trámites ante las instituciones europeas. El dos de julio se constituirá la cámara comunitaria, en la que no estarán ni Junqueras, ni Puigdemont ni Comín. Según ha expicado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso la catedrática de Derecho Constitucional de ICADE Isabel Álvarez VélezEspaña perdería estos escaños en la Eurocámara, ya que "el puesto quedaría vacante". Preguntada por las opciones de prosperar de los recursos a Estrasburgo anunciados por las defensas, "la ley está muy clara", ha dicho, y "no tendrían mucho futuro".

El Congreso ha amanecido este lunes con mas medidas de seguridad de lo habitual y una duda: si finalmente asistirían Puigdemont y Comín, fugados de la justicia y con orden de detención. Dos ausencias por las que la Junta Electoral Central ha declarado vacantes sus dos escaños correspondientes, junto al de Junqueras, en prisión preventiva. El abogado de Puigdemont y Comín ha ido al Congreso con un poder de los dos y un acatamiento de la Constitución por imperativo legal ante un notario belga. No ha sido aceptado por la Junta Electoral. Ha intentado entrar en la sala pero no se lo han permitido.

Semana de nuevo políticamente intensa que arranca este lunes en el Congreso, donde tienen que recoger sus actas y jurar o prometer la constitución los eurodiputados elegidos el 26 de mayo. No estarán todos. Es seguro que Oriol Junqueras no acudirá, porque el Supremo no le ha dado esta vez permiso para salir de prisión y se da por hecho que tampoco estarán Puigdemont y Toni Comín. Si asisten, serán inmediatamente detenidos.