Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Mossos d'Esquadra actuen contra un grup especialitzat en robar a establiments comercials de Barcelona i l'area metropolitana amb el sistema de l'encastament de vehicles.

Els sindicats d'ensenyament esperen alguna mesura del govern que eviti la vaga convocada per dijous d'aquesta setmana.

Fira Barcelona acull el Saló Construmat, que arriba amb una edició centrada en la innovació i la sostenibilitat.

Escoltem la queixa dels damnificats pel tancament del teatre Apolo.
 

Doce años antes de escribir Carmen, George Bizet se inició en el mundo de la ópera con "Los pescadores de perlas". Un triángulo amoroso que vuelve al gran teatro del Liceo de Barcelona.

Una información de Agnés Batllé.

El líder de Unidas Podemos en el Congreso ha participado en su primer mintin de campaña en un acto en Barcelona junto a la alcaldesa y candidata a la reelección de Barcelona en Comú Ada Colau. Allí ha insitido en su intención de entrar en el Gobierno y ha puesto en valor las políticas públicas llevadas a cabo por Colau en Barcelona.

Hoy comienza en Barcelona el Salón del Automóvil, una cita importante en la que las marcas expondrán sus últimas novedades. Enrique Lacalle, su presidente, ha afirmado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que "hemos de estar muy orgullosos como españoles" de la industria automovilística, la segunda en importancia, sólo por detrás del turismo, en nuestro país, "el primer fabricante de automóviles de Europa". Lacalle ha pedido que se reconozca y se proteja esta labor productiva, "este sector hay que cuidarlo". Además, ha remarcado la necesidad de rejuvenecer el parque móvil de nuestro país, "muy envejecido", con nuevos modelos mucho menos contaminantes.

Arranca en Barcelona el Salón del Automóvil, que celebra su centésimo aniversario. Este evento es un escaparate dónde probar y comprar coches para todo tipo de bolsillos. Este año, los grupos de automoción tienen como objetivo la movilidad sostenible. Para ello, apuestan por los vehículos 100% eléctricos. 

"Dogville" es la historia de una mujer que llega a un pequeño pueblo huyendo de su familia y se convierte prácticamente en esclava. La contó en el cine Lars von Trier y ahora llega al Teatre Lliure de Barcelona en una versión, dirigida por Sílvia Munt, que subraya el papel de la mujer.

El Tribunal ha desestimado las peticiones de la fiscalía y de las acusaciones de su entrada inmediata en prisión, mientras la sentencia no sea firme. Entiende que el exprofesor ha cumplido hasta ahora sin incidencias las medidas cautelares que se le han impuesto.

Informa Eva Albiol desde RTVE Cataluña.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de comunicar si l'exprofessor dels Maristes, Joaquin Benítez, entra a la presó, tal com demanen les víctimes d'abusos sexuals, les acusacions particulars i la Fiscalia. Destacarem també que les discoteques Carpe Diem, Pachá i Shoko del Front Marítim podrien tenir els dies comptats, ja que  els locals s'enfronten a un tancament de fins a mig any, que podria convertir-se en definitiu. I en esports, el Barça intentarà certificar, aquesta nit, la classificació per a la final de la Champions davant del Liverpool.
 

Els partits polítics apuren els últims dies abans que comenci la campanya per a les eleccions municipals. Aquest cap de setmana Barcelona en Comú i Junts per Catalunya han presentat els seus projectes. Anirem també a l'Audiència de Barcelona, que avui ha citat a Joaquim Benítez, l'exprofessor de l'escola dels Maristes de Sants-Les Corts condemnat per abusar de 4 alumnes. El tribunal ha de decidir si ingressa de forma immediata en un centre penitenciari. I parlarem també de salut, perquè l'Hospital de la Vall d'Hebron ha confirmat que la bactèria que va causar la mort de dos nadons prematurs no es va transmetre per via ambiental.

Una convención que llega a sus cien años de historia. Es la Gran Torre de Babel en la cual los fabricantes de automóviles expondrán las últimas novedades de un sector, que cada día está más preocupado por la reducción de la siniestralidad en las carreteras. El Director del Salón Internacional del Automóvil de Barcelona, José Miguel García Guirado, nos adelanta detalles del ya reconocido Automobile Barcelona, que tendrá lugar en la Ciudad Condal del 11 al 19 de Mayo, dónde tecnología, conectividad, smartcities, sistemas ADAS y, por supuesto, automoción compartirán espacio, conocimientos y propuestas. La Ciudad Condal se convierte así en un referente mundial aunando las celebraciones del Mobile World Congress y el Automobile Barcelona con un mismo espíritu y propósito de caminar acompasadamente hacia un futuro que ya está aquí.

Els treballadors de Nissan celebren una assemblea després de què els sindicats hagin trencat les negociacions amb l'empresa pel que fa a l'ERO que ha d'afectar 600 empleats de la Zona Franca i Montcada i Reixach. La reunió ha acabat a les quatre de la matinada sense acord.

Atents avui també al ple municipal de Barcelona que ha de decidir la ubicació del CAP del Raval, la proposta de transformació del Zoo que reduirà el nombre d'espècies que s'hi poden veure, analitzarà també la situació política abans de les municipals. 

Els expliquem també que l'Audiència de Barcelona ha citat dilluns vinent Joaquim Benítez, l'ex professor de l'escola dels Maristes de Sants - Les Corts per decidir si l'envia a presó de forma inmediata. És el que demanen les victimes i la fiscalia després de què fos condemnat a 21 anys i 9 mesos per abusar sexualment de quatre menors.

i els sis seguidors del Liverpool detinguts dimarts per aldarulls a la plaça reial han quedat en llibertat amb càrrecs i a l'espera d'un judici ràpid.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 18 anys després de què s'hagi presentat a comissari dient que havia apunyalat un menor. Ha passat de matinada al Raval de Barcelona. La policia investiga si el menor, que ha estat traslladat a l'hospital, estava tutelat per la Generalitat. 

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT aprofiten el Primer de Maig per demanar al futur govern derogar les lleis que consideren lesives pels drets laborals. Els sindicats independentistes reclaman una República catalana per garantir els drets dels treballadors. Mentre els candidats a les municipals intensifiquen la seva agenda a poc més d'una setmana per a què comenci la campanya pel 26 de maig.

Els sindicats es reuneixen avui amb el Departament d'Educació amb una sèrie de reivindicacions sobre la taula que si no es ressolen els portaran a la vaga d'aquí a dues setmanes.

En clau esportiva, el Barça s'ho posa tot de cara per classificar-se per la final de la lliga de campions després de guanyar 3 a 0 el Liverpool.
 

A les manifestacions del primer de maig els representants sindicals reclamen la derogació de la reforma laboral. També denuncien la precarietat laboral. 6 afeccionats del Liverpool detinguts anit a Barcelona per aldarulls.