Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Las cuatro presuntas víctimas del exprofesor de educación física de los Maristas Sants-Le Corts Joaquín Benítez han testificado en el juicio en la Audiencia de Barcelona durante poco más de una hora y media, en una comparecencia que se ha hecho a puerta cerrada.
Las familias de los menores no han podido estar presentes en la sala, y estas declaraciones se han hecho con una mampara para impedir que los testigos pudieran tener ningún tipo de contacto visual con el acusado.

El juicio al pederasta confeso de los maristas de Barcelona, Joaquín Benítez, está previsto que comience esta mañana con las declaraciones de cuatro víctimas. Este caso dio pie a una investigación que destapó decenas de abusos a menores de varios docentes, en otros colegios de esta congregación en Cataluña. La mayoría acabaron archivados al haber prescrito.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha hecho un llamamiento a "pasar página" de la reivindicación independentista en Cataluña, porque se trata de una meta imposible, y a centrarse en solucionar el verdadero "problema" que tiene este territorio que es en su opinión "de convivencia".

Informa Rosa Carreño.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, ha tapado este jueves la pancarta a favor de los "presos políticos" del balcón del Palau de la Generalitat con otra con el mismo mensaje pero que, en lugar de un lazo amarillo, tiene uno blanco con una franja roja. Torra ha aplicado de esta manera la resolución de la Junta Electoral Central (JEC) después de que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, le recomendara cumplir con la orden de ese organismo de que se retiraran los lazos amarillos de los edificios públicos de la Generalitat.

La Audiencia Provincial de Barcelona juzga hoy a Tomás Pardo, más conocido como el ‘Violador de Martorell’. El acusado se enfrenta a una pena de 70 años de prisión por supuestamente haber violado a una mujer y posteriormente haber intentado acabar con su vida en el año 2016. Por entonces disfrutaba de un permiso penitenciario mientras cumplía condena por una agresión similar.

La manifestació independentista que es a fer ahir a Madrid va aplegar milers de persoens i s'ha convertit en una arma electoral . Els convocants la consideren un èxit i els unionistes la titllen d'inocua. D'altre banda avui parlem dels tallers d'aprofitament dels aliments perquè a Catalunya es llencen cada any 260 mil tones de menjar.

Uns 500 autocars a més de trens AVE i altres mitjans de transports es desplacen a Madrid per assitir avui a la manifestació convocada arran del judici del procés que es fa a la capital d'España. L'autodeterminació no és delicte es l'esloguen de la manifestació. Avui tambè ens fixem en la creixent importància que té el moviment "friday for future" de joves que es manifesten contra el canvi climàtic i a favor de mesures efectives per evitar-lo.

Les notícies de L'Informatiu del 15/03/2019:

Llaços grocs: Ciutadans denuncia Quim Torra a la Fiscalia per no retirar-los dels edificis oficials. Colau retira el llaç de la façana de l'Ajuntament

Minut de silenci: L'Ajuntament de Barcelona recorda les víctimes dels atemptats de Nova Zelanda

Consell de Ministres: Aprova un pla inèdit de ciberseguretat contra les “fake news" i els atacs informàtics

Exhumació de Franco: El govern fixa la data del 10 de juny per fer-ho tot i el recurs judicial presentat per la família

Judici del procés: Les defenses demanen al jutge Marchena que permeti l'exhibició de material audiovisual

Suport als presos: ANC i Òmnium contracten 500 autobusos per anar a la manifestació de demà a Madrid

Cas ITV: Oriol Pujol podria obtenir el tercer grau si la Generalitat així ho valida

#Fridaysforfuture: Els joves reclamen als governs que aturin el canvi climàtic

Prohibició de fer foc: Fins el 15 d'octubre es necessita una autorització del departament d'agricultura

Multa a les telefòniques: Consum les vol multar amb 8 milions d'euros per haver apujat els preus

Dia del son: El 75% de la població diu que es desperta almenys un cop cada nit

Sorteig Champions: El Barça s'enfrontarà a l'United als quarts I si passa, al Liverpool o el Porto en semifinals

Davant del Celta: Zidane torna demà a la banqueta del Bernabéu en el partit 150 com a entrenador del Reial Madrid

La Lliga: El Girona juga contra el Leganés demà a Butarque l'Espanyol rep diumenge un Sevilla sense Machín

Disc català de l'any: Els Catarres recullen el premi que des de fa 40 anys atorga Ràdio 4

Estrena en solitari: Eduard Costa, exmembre dels 'Amics de les arts' Treu el seu primer disc

Un grupo de personas encapuchadas ha intentado retirar los lazos amarillos del Palau de la Generalitat pero tras un forcejeo con la guardia urbana, no lo ha conseguido, después de que el presidente de la Generalitat, Quim Torra, se negara a cumplir la orden de la Junta Electoral Central (JEC) de retirada de símbolos independentistas de edificios públicos.