Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ultim dia de campanya electoral. Els candidats tenen encara algunes hores per demanar el vot. Estem atents a l'unic cara a cara que Ada Colau i Ernest Maragall mantindran durant tota la campanya, també als actes de tancament.  

Oriol Pujol Ferrussola ha tornat a ingressar a la presó de Brians després de que la jutge de vigilància peniteniciària li revoqués el tercer grau que li havia concedit la Generalitat.

A Rubí centenars de veins es mobilitzen a favor de l'arribada d'un grup de 80 menors estrangers no acompanyats després de les manifestacions en contra de dies anteriors.

A Viladecans avui dia de dol i minut de silenci després de que es confirmés de forma oficial que el cadàver localitzat dimarts a El Prat de Llobregat corresponia a Janet Jumillas, la veina de la població desapareguda a mitjans de març.

En clau esportiva el Barça es focalitza ja en la final de la Copa del Rei que juga demà contra el València.
 

La autopsia realizada al cadáver hallado en el Prat, en Barcelona, ha confirmado que se trata de Janet Jumillas, la mujer de 39 años desaparecida el pasado 13 de marzo, según ha informado el cuerpo de Mossos d'Esquadra. Tras la desaparición de Janet Jumillas, vecina de Viladecans, los Mossos detuvieron el 7 de mayo a dos hombres de esta localidad, uno de ellos conocido de la víctima pero sin relación sentimental con ella, según las primeras investigaciones.

El cadáver descubierto en el Prat de Llobregat, Barcelona, es el de Janet Jumillas. La policía científica de Mossos ha corroborado esta información mediante las huellas dactilares. Recordamos que en relación a esta investigación hay dos detenidos, el presunto autor material del crimen y un encubridor. 

Mor als 82 anys el divulgador científic, ex polític i escriptor, Eduard Punset, després d'una llarga malaltia. Ho ha confirmat la familia al seu perfil de Twitter. A televisió espanyola va dirigir durant disset anys el programa "Redes" a La 2.

Dos succesos sacsejen la demarcació de Barcelona. D'una banda la localització del cos sense vida de Janet Jumillas, la dona desapareguda a Cornellà a mitjans del mes de març. Recordem que per la seva mort pressumptament violenta hi ha un detingut en presó preventiva des del 9 de maig. D'altra banda els Mossos investiguen la mort violenta d'una jove en un bar de l'Eixample. La Guardia Urbana ha detingut un home per la seva suposada relació amb els fets.

Parlem del decret que el govern ha aprovat per regular el preu del lloguer en zones d'especial demanda i mancades d'habitatges socials i de les reaccions que ja ha generat. 

Queden quatre dies per què acabi la campanya electoral, repassem els missatges i actes dels diferents candidats. A  l'Hospital Parc Taulí de Sabadell s'han repres les obres d'ampliació després d'estar mesos aturades per problemes amb la constructora. A Rubí, 300 veins es van concentrar ahi en contra del trasllat de 80 menors estrangers no acompanyats pròximament. I les escoles bressol privades o externalitzades que hi ha a Catalunya estan cridades avui a la vaga per demanar un conveni estatal digne pel sector.
 

Ultim dia per publicar enquestes de cara a les generals, la de GESOP que publica avui El Periódico de Catalunya augura un empat entre Esquerra Republicana i Barcelona en Comú.

Parlem de l'Automobile que ha tancat una edició de récord, amb 800mil visitants i un increment de les vendes d'un 10 per cent. En plana de tribunals comença a l'Audiència de Barcelona el judici contra tres persones acusades d'explotar treballadors als que obligaven a fer jornades de més de 12 hores per 300 euros mensuals sense declarar.
 

Elecciones europeas: Oriol Junqueras ha participado por videoconferencia en un mitin de ERC en el que ha insistido en reforzar con votos el proyecto republicano que el 28 de abril ganó las elecciones en Cataluña y que el martes le lleva hasta su escaño en el Congreso. Por eso pide el voto útil indepedentista convencido de que la suya, dice, es la única candidatura que puede conseguir que Europa actúe aunque eso les incomode.

El líder de Unidas Podemos en el Congreso, Pablo Iglesias, ha participado en un acto junto Alberto Garzón para arropar a la alcaldesa de Barcelona y candidata a la reelección, Ada Colau. Iglesias considera que su gestión en el ayuntamineto es un ejemplo de un gobierno que piensa en las familias y no en los poderes económicos y considera que Colau tiene en contra a la clase alta porque "no se ha vendido nunca".

El Ayuntamiento de Badalona ha suspendido un concierto de Marta Sánchez por el lanzamiento de huevos a la artista. Marta Sánchez, que el pasado mes de febrero estrenó una versión con letra del himno de España, formaba parte del grupo de artistas que debía actuar en la plaza del Centenari de Badalona en un concierto contra la LGTIfobia, espectáculo en el que solo pudo acabar su primera canción.

El govern aprovarà un decret llei per limitar el preu dels lloguers en zones d'alta demanda. L'import quedarà així fixat a l'entorn de l'index de preus de referència, ja sigui per part de l'executiu o dels ajuntaments. Segons l'Observatori de l'Habitatge... els preus dels lloguers han tocat sostre a alguns municipis metropolitans.

A partir de la setmana vinent, particulars i empreses ja podran començar a sol.licitar les ajudes de la Generalitat per canviar el seu antic vehicle de combustió, de mes de 10 anys, per un altre d'elèctric. Són mesures en el marc del pla sobre emergència climàtica.

Repassem els missatges de campanya electoral

Els sindicats de l'ensenyament han convocat avui vaga a l'educació pública no universitària. Reclamen la reversió de retallades i entre altres mesures recuperar una hora lectiva del professorat.

El grup Carni Jorge incorporarà a la seva plantilla 1.600 treballadors que tenia fins ara tenia externalitzats, és la internalització més gran que s'ha fet fins ara a Catalunya.

A Rubí es desferma la polèmica entre la Generalitat i l'Ajuntament per la decisió del govern de traslladar al municipi un grup de menors estrangers NO acompanyats. El consistori diu que s'ha fet sense consultar-los.

Repassem també els darrers missatges de campanya electoral.

Avui ha de passar a disposició judicial el ciclista que a finals de març va a atropellar a la Diagonal de Barcelona una dona amb el seu net ferint el petit de gravetat. La Guàrdia Urbana va penjar fotos a les xarxes socials que han permès la seva identificació. 

Parlarem del crim del Pantà de Foix. Rosa Peral, una de les principals sospitoses de l'assassinat de la seva parella acusa a l'altre investigat Albert López, d'haver comés el crim. Ambdós havien mantingut també una relació sentimental. I ens aproparem a Construmat on aquest dimarts hem conegut el que és una casa passiva

Repassem també els ultims missatges de la campanya electoral per les municipals.