Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La alcaldesa y candidata de Barcelona en Comú a la reelección, Ada Colau, ha avisado de que su espacio político no será "el trofeo de nadie" ni "el trofeo de un bando contra el otro", a la vez que ha criticado "los vetos cruzados" que mantienen entre ellos Ernest Maragall (ERC) y Jaume Collboni (PSC). Por su parte, el candidato del PSC a la alcaldía, Jaume Collboni, ha dicho que "no tendría sentido" investir a una alcaldesa que no se haya comprometido a gobernar con ellos y que sería una "irresponsabilidad" presentarse a la investidura sin tener los apoyos necesarios.

La alcaldesa y candidata de Barcelona en Comú a la reelección, Ada Colau, ha avisado este sábado de que su espacio político no será "el trofeo de nadie" ni "el trofeo de un bando contra el otro", a la vez que ha criticado "los vetos cruzados" que mantienen entre ellos Ernest Maragall (ERC) y Jaume Collboni (PSC). En una rueda de prensa en la sede del partido junto a otros miembros de la formación, Colau ha defendido el "paso hacia delante" que ha decidido dar "con firmeza y alegría" al presentarse a la investidura y ha negado participar en operaciones "extrañas" que le hagan mantener la vara de mando frente a la posibilidad de que haya un alcalde independentista.

El candidato de ERC a la alcaldía de Barcelona, Ernest Maragall, se ha reunido este viernes con la actual alcaldesa, Ada Colau, en un intento de seguir negociando un gobierno de coalición después de que Barcelona en Comú anunciara el jueves que proponía que Colau presentase su candidatura a la investidura. Un anuncio que amenaza las posibilidades del candidato independentista, Ernest Maragall, de regir Barcelona. Maragall ha roto así el "paréntesis" en las conversaciones que impuso a los comunes el miércoles, cuando la instó a decidir si pactaría con ERC o con PSOE y Cs.

Ada Colau ha dado un paso hacia delante en Barcelona. Apuesta por presentarse a la reelección con los votos de Esquerra y PSC.Un tripartito que se antoja difícil, pero que quizá esté despejando el camino para que Colau siga como alcaldesa gracias a los socialistas y a Manuel Valls.

Informa Mayte Boada

Les negociacions entre ERC i Barcelona en comú de cara a configurar el futur govern municipal de Barcelona queden congelades fins que Ada Colau digui si finalment pactarà amb els republicans o el socialistes. Avui s'espera la compareixença del cap de files del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, davant els seus per parlar entre d'altres coses de la política de pactes.

La cantant SHAKIRA està citada a declarar avui als jutjats d'Esplugues de Llobregat com a investigada per un pressumpte frau fiscal de més de 14 milions d'euros.

Parlem de l'informe del Sindic de Greuges, Rafael Ribó, sobre la qualitat de l'aire i d'una campanya de la Generalitat contra el llençament de tovalloletes i altres productes higiènics al vàter.
 

Atents a les negociacions pel que fa al futur govern de Barcelona. ERC ha ofert exclusivitat a Ada Colau, però els comuns continuen reclamant la presència dels socialistes en un eventual pacte.

Un jutge de primera instància de Barcelona sentencia que els anomenats "riders" són autònoms. Ja són cinc sentències favorables a l'empresa però també hi ha altres 5 sentències contràries que consideren que els repartidors són falsos autònoms. 

A Montcada i Reixach un centenar de persones s'ha concentrat per rebutjar l'assassinat dissabte d'un home al municipi.

Ens apropem al programa Educar és Emocionar que mitjançant tallers vivencials convida als adults a posar-se en el lloc dels nens per entendre la relació pare-fill.
 

L'atur a Catalunya va baixar el més de maig de més de 10.507 persones, el que deixa el nombre d'aturats en els 371.000. Més de la meitat del descens es va registrar a la demarcació de Barcelona. 

Sobre les negociacions de cara a un futur govern municipal a la capital catalana tles posicions continuen enrocades per part d'uns i altres.

Les universitats catalanes denuncien la seva greu situació financera i demanen un major pressupost per la Generalitat. El govern ho atribueix a la pròrroga dels pressupostos i al control del finançament per part de Madrid.

I ens fem resso d'un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre els micropobles catalans les poblacions de menys de 500 habitants.

En esports, el Barça es classifica per la final de la lliga de futbol sala.
 

Comencem la setmana atents als moviments de cara a la configuració de pactes post-electorals després de les eleccions municipals. A Barcelona el líder d'ERC, Ernest Maragall, es mostra obert a deixar fora de l'acord Junts per Catalunya per facilitar l'entesa amb Barcelona en Comú. Mentre el socialista Jaume Collboni descarta completament un tripartit d'esquerres.

Parlarem d'homofòbia, després de l'ultim atac conegut a la ciutat de Barcelona, l'Observatori contra aquest tipus d'agressions alerta d'un augment de la violència contra les persones LGTBI i demana a les administracions un servei d'atenció nocturna via whatssap.

En clau de salut, el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia ha participat en el primer estudi positiu de teràpia personalitzada en càncer de pàncrees i el govern celebra a partir d'avui la sisena Setmana dels Horaris amb la que preten donar a coneixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària.
 

El colectiu de repartidors demana a la inspecció de treball que actui d'ofici en el cas del repartidor de l'empresa Glovo atropellat mortalment dissabte a Barcelona. Els riders acusen a la plataforma de fomentar la inseguretat laboral amb el seu model.

Atents a les negociacions per la formació del futur govern municipal de Barcelona. Ernest Maragall es trasllada avui a la presó madrilenya de Soto del Real per reunir-se amb el cap de llista de Junts per Catalunya, Quim Forn.

Es el Dia Mundial Sense Tabac. El tabaquisme és una malaltia crònica addictiva que afecta al 23 per cent dels homes i al 19 per cent de les dones... Els professionals sanitaris demanen mesures legislatives per a reduir el nombre de fumadors.

Els esports avui marcats pel basquet. el Baxi Manresa ha perdut davant el Reial Madrid el primer del partit dels play off de quarts de final de la lliga ACB. Aquest vespre s'enfronten Barça i Joventut.