Enlaces accesibilidad

L'Hostal De La Gavina, luxe i benestar davant del mar

  • Construït a la Punta d’en Pau, entre Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro
  • El tracte és familiar i s'hi involucren tant els propietaris com el personal
  • Estrenat dilluns 18 d'agost a La 2 de TVE Catalunya

Per
Històries de taula i llit - Hostal de La Gavina

Hostal de La Gavina

Plaça Roserar s/n

17248 S'Agaró - Costa Brava - Baix Empordà

http://www.lagavina.com/es/

No cal ser un enamorat del luxe ni de la Costa Brava per allotjar-se a l’Hostal de la Gavina. L’establiment, construït a la Punta d’en Pau, entre Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro, vincula aquest trosset de paradís amb la família Ensesa.

La idea dels propietaris és que només entrar el client s'hi trobi com a casa

A principis dels anys 20 del segle passat, Josep Ensesa Gubert, fill d’un industrial gironí, intel·ligent, innovador, tenaç i persistent, convencé son pare perquè Ii cedís uns ermots per edificar-hi vivendes. Intuïa el potencial turístic d’aquells paratges...

Així fou com Senya Blanca, la casa familiar d’aquell visionari, obrí el camí d’una urbanització, S’Agaró, que des del 1932 ha tingut el seu epicentre en l’Hostal de la Gavina.

El luxe és també en antiguitats i peces úniques en cada racó de l'edifici

Es tracta d'un petit establiment hoteler que ha vist com les 11 primeres habitacions s’han multiplicat gairebé per set amb el pas dels anys sense perdre el gust per l’art: el culte a la bellesa ha continuat impregnant totes les estances, tots els passadissos, amb tapissos flamencs, talles romàniques, làmpares de Murano, gerros de Sèvres, arquimeses i mobles antics que l’han convertit en un petit museu a l’abast dels seus hostes.

Les 11 primeres habitacions s’han multiplicat per set sense perdre el gust per l’art

Tanta càrrega artística podria espantar els potencials visitants si no fos perquè el tracte personal i familiar en el que s’involucren propietaris i personal de l’establiment per fer que un nouvingut, “només entrar, es trobi com a casa”.

Estan convençuts de que La Gavina “té un punt de gran diva de l’òpera: inabastables, però quan les coneixes, es converteixen en persones estupendes amb les que t’hi pots prendre un cafè”.

"Un oasi del que no en tens ganes de sortir"

En aquests més de 80 anys d’història, el que fou un projecte personal d’un visionari ha continuat gràcies a Josep Ensesa Monsalvatge, el seu fill –amb la seva esposa- i els seus néts i propietaris actuals, Júlia, Virgínia, Carina i Josep Ensesa.

Ells han aprés a estimar La Gavina “amb un amor incommensurable” –en paraules de la gran dels germans Ensesa- mentre l’hostal continua sent casa seva, el seu projecte i la seva vida, adequant-lo als temps que corren sense deixar perdre ni la càrrega històrica que l’embolcalla, ni aquell glamur que li donà nom i que ha fet que rellevants personalitats del món de l’art, del cinema o de la política es continuïn passejant pels jardins i allotjant-se en les estances.

Propietaris i clients senten l’Hostal de la Gavina com un destí propi: tal com diu Carina “és un oasi i… no et donen ganes de sortir d’aquí".