Enlaces accesibilidad

Hotel Can Boix, l'entorn i l'atenció per sentir-se com a casa

  • Hotel de quatre estrelles, s’ha convertit en referència indiscutible
  • Quin és el secret per atreure clients d’arreu, any darrera any?

Per
Històries de taula i llit - Hotel Can Boix

Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola -

Can Boix, s/n - 25790 Peramola - Alt Urgell

http://www.canboix.cat/

Facebook:

https://www.facebook.com/pages/HOTEL-CAN-BOIX-DE-PERAMOLA

Quan l’avi de l’actual propietari va tenir la idea de convertir el que era una explotació agrícola en establiment d’hostes, els veïns li van prendre el pél: no creien que ningú arribés a aquelles contrades de Peramola i opinaven que l’home no volia treballar.

Qui ve a Can Boix, ve a Can Boix, diu Pallarès

Dècades més tard, el que és ara un hotel de quatre estrelles s’ha convertit en referència indiscutible. No hi ha platja, ni romànic, ni res que el situï en un entorn turístic: “Qui ve a Can Boix, ve a Can Boix”, diu Joan Pallarès, l’actual propietari. I quin és el secret per atreure clients d’arreu, any rera any?

Segur que la cuina n'és un. Primer era casolana i ara és més sofisticada, però sempre d’alt nivell. Un altre secret, la cura extrema que Joan Pallarès i la seva dona Teresa Alba, posen en tots els detalls.

Això inclou acompanyar personalment els hostes a fer una excursió en 4x4 o presentar-los un pescador expert que conegui racons tranquils quan les aigües del Segre baixen remogudes.

A l'indret, les condicons naturals permeten gaudir dels ocells i dels estels

També, estar amatent a les noves aficions o interessos dels turistes: de veure com observaven la diversitat ornitològica de la zona o els estels que lluïen en un entorn net de contaminació lumínica, n’han sortit activitats noves. Els Sopars Starligth són una de les cites freqüents a l’estiu, amb l’ajut dels experts de Celístia Pirineus.

Part del personal prové d'escoles de Bulgària

Diuen que la branca de boix, abans de doblegar-se es trenca. I aquest tret dels arbustos de la zona s’ha encomanat als Pallarès. Quan la manca de personal qualificat disposat a treballar a un lloc amb poques distraccions va suposar un problema greu, Joan Pallarès va agafar l’avió i es va plantar a un parell d’escoles d’hostaleria de Bulgaria. I d’allà prové, de fa anys, part del personal.

La fidelitat dels clients a Can Boix és ben remarcable. Hi ha famílies que hi van ininterrompudament des de fa 50 anys. Han passat de banyar-se a la bassa a nedar en una piscina amb vistes a la vall; de rentar-se la roba en un safareig a utilitzar la bugaderia; o de ser convocats a dinar a toc de xiulet a triar l’horari a la seva conveniència.

Però sempre, abans i ara, amb comoditats i sense, s’han sentit a Can Boix, com a casa.