Enlaces accesibilidad

Motel Empordà, plats emblemàtics i clients de renom

  • Jaume Subirós va fundar el Motel Empordà quan tenia 30 anys, despres de començar-hi com a grum
  • L'establiment posa a taula plats emblemàtics i àmpliament reinterpretats de cuina catalana
  • I un element cabdal: abans de les postres, el carro de formatges, també trobats en els millors mercats

Per
Històries de taula i llit - Motel Empordà

Hotel Empordà- El Motel Restaurant

Avinguda de Salvador Dalí i Domenech, 170, Figueres (Girona)

Twitter Oficial: @hotelemporda

Facebook Oficial: facebook.com/hotelemporda

Un dia de primavera, quan tenia 11 anys, a Jaume Subirós el van venir a buscar per treballar com a grum en un establiment que s’acabava d’obrir. Era el Motel Empordà, al costat de Figueres.

Amb temps, Subirós va anar aprenent l’ofici. En tenia 30 quan el fundador del Motel i sogre seu, Josep Mercadé, va morir prematurament. Mercadé havia aconseguit renovar i modernitzar la cuina catalana tradicional, com ens explica el poeta i artista Narcís Comadira. A més d’haver introduït aquí plats i ingredients de la cuina francesa.

Mercadé havia renovat i modernitzat la cuina catalana tradicional

Mort Mercadé, Josep Pla, client habitual del Motel, amb taula i habitació fixes, encomanava Subirós la seva por que la gent seguís venint per veure'n el final. Nova ser així: l’establiment fins i tot ha superat els 50 anys d’història i compta amb el reconeixement de tots els grans xefs actuals.

La qualitat del producte, indispensable

A taula conviuen plats que ara semblen de tota la vida, però que va crear Mercader, amb d’altres pensats per Subirós. Sempre alleugerint i actualitzant la tradició.

Un altre element cabdal: abans de les postres, el carro de formatges

Salvador Sunyer -director del Festival Temporada Alta- i els escriptors Antoni Puigverd i Jaume Berga, clients habituals, comenten per exemple plats emblemàtics i àmpliament reinterpretats. Com l’amanida de faves a la menta o les espines d’anxova.

Aquests, com tots, tenen com a premissa clau el producte que diàriament Subirós s’ocupa de trobar. I encara un altre element cabdal: abans de les postres, el carro de formatges, on també conviuen especialitats internacionals de sempre amb noves creacions empordaneses.