Enlaces accesibilidad

Col·lecció Bassat d'art contemporani

  • Col·lecció Bassat d'art contemporani és un programa que vol contribuir a divulgar figures remarcables de la creació actual, especialment la catalana, d'una manera distesa i entenedora
  • El publicista Lluís Bassat va començar la seva col·lecció a primers dels anys setanta
  • Lluís Bassa presenta una tria de vuit artistes del seu fons

Per
Col·lecció Bassat d'art contemporani - promo

Col·lecció Bassat d'art contemporani

Durada. 30 minuts

Equip:Equip:

Direcció: Soledad Gomis

Realització: Pepa Pérez

Producció: Celeste Roig, Amalia León

Producció executiva: Irene Marín

Imatge: Xavi Pedro, Cristian Marín, Ilde Urbán

Montatge i postproducció: Juanjo Nieto, Ramon Rull, Javier Gutiérrez

Ambientació musical: Xavier Maristany

Disseny gràfic: Toni Carbajo

Col•lecció Bassat d’art contemporani és un programa que vol contribuir a divulgar figures remarcables de la creació actual, especialment la catalana, d’una manera distesa i entenedora. La constatació de que aquí, a més dels noms més reconeguts, hi ha un nodrit grup d’artistes de gran qualitat que sovint no tenen la projecció que mereixen és un fet que la sèrie voldria contribuir a corregir.

El publicista Lluís Bassat, que va començar la seva col•lecció a primers dels anys setanta, presenta una tria de vuit artistes del seu fons. Cada capítol constitueix l’apropament a la figura escollida des de tots els angles: personal, públic, creatiu, … I s’estructura amb les següents seccions:

  • Visita a l’estudi,  per conèixer la quotidianitat dels artistes i la seva forma de treballar. Són ells els que ens mostren el seu lloc de treball, ens expliquen el procediment que segueixen , etc. A vegades tenim el privilegi de veure’ls pintar o els acompanyem a la recerca de temes per les seves obres. També trien les obres més representatives de la seva trajectòria per tal que en coneixem l’evolució i influències.
  • Conversa amb Lluís Bassat.  Lluís Bassat coneix, de fa anys, els artistes que formen part de la seva col•lecció. A la trobada s’evoquen records comuns, la biografia de l’artista o la seva visió de l’art contemporani , entre d’altres qüestions.
  • Qüestionari.  A partir de preguntes del conegut qüestionari Proust, adaptades a artistes plàstics, coneixem el tarannà més íntim de l’entrevistat.

Mirar una obra d’art. L’artista a qui està dedicat el programa ens explica una peça que ha triat d’entre les de la Col•lecció Bassat. El criteri per fer-ho pot ser molt divers: perquè el tema li sigui proper, per amistat amb l’autor, per contrast amb els sues paràmetres creatius...

  •  
  • Consell de Lluís Bassat. Com a col•leccionista, Lluís Bassat coneix tots els factors relacionats amb l’art contemporani. A partir dels seus primers consells sobre com començar una col•lecció, en programes successius ens parla del fet de comprar quadres a una galeria o en una subhasta, ens explica què és la obra gràfica o com emmarcar una peça.

El gruix d’entrevistes del programa s’ha rodat a la Nau Gaudí de Mataró, un meravellós espai de 1878, on la Fundació Carmen i Lluís Bassat ha exposat als artistes de la sèrie.

LLuís Bassat

Lluís Bassat va entrar al món de l’art quan, passant davant una galeria del carrer Consell de Cent, va enamorar-se d’un dels quadres exposats. Era l’any 1973 i l’obra, “La banyista”, de Xavier Serra de Rivera. Amb el temps, el conegut publicista ha anat sumant peces al seu fons i ha creat la Fundació Carmen i Lluís Bassat. Des de 2010, s’exhibeixen en mostres temporals organitzades cronològicament, a l’espai de la Nau Gaudí de Mataró.

Al programa, Lluís Bassat comparteix la seva passió amb nosaltres i conversa amb artistes de la seva generació. A tots els coneix de fa anys i això fa que les converses s’omplin de records i d’anècdotes.