Enlaces accesibilidad

Vespre a La 2

  • Xavi Díaz és l'encarregat de conduir el programa
  • Vespre a La 2 és la nova finestra informativa diària de TVE Catalunya
  • Inclou notícies, entrevistes i reportatges d'àmbit social, cultural i econòmic
  • El programa vol oferir als telespectadors els temes més rellevants de la jornada
  • Vespre a La 2 es va estrenar dilluns 23 de setembre de 19h a 20h a La 2

Per
Vespre a La2 - Promo

EQUIP PROGRAMA "VESPRE A LA 2":EQUIP PROGRAMA "VESPRE A LA 2":

Director: Quim Barnola

Sotsdirector: Francesc M. López

Presentador: Xavi Díaz

Redactors: : Jordi Vila, Joan Vilà, Montse Elias, Meritxell Martínez, Laura Vives i Laura Mesa

Realitzador: Guille Nualart

Ajudants de realització: Lupe Muñoz, Juan Fermín Gómez i Rafa Arenas

Producció: Isabel Blesa

Ajudants de producció: Celeste Roig i Ariadna Brescó

És la nova finestra informativa diària de TVE a Catalunya que oferirà als espectadors les notícies, entrevistes i reportatges de l'àmbit social, cultural i econòmic més rellevants de la jornada.

A més, el programa inclou els dijous l'espai d'emprenedors de TVE Catalunya, "Tinc una idea".

El programa comptarà amb les seccions:

Tema de dia

En primer lloc, desenvolupem el tema més important de l'agenda informativa mitjançant un reportatge i una entrevista al nostre plató amb el protagonista de la notícia o alguna persona relacionada. I a més comptarem amb connexions en directe.

El temps

Sònia Papell fa la previsió meteorològica per l'endemà i presta atenció a temes de sostenibilitat i de medi ambient. A més, intenta explicar com es formen alguns fenòmens meteorològics i com cuidar un hort a casa.

Taula de redacció

A la taula de redacció, els periodistes aportan altres informacions que han succeït al llarg de la jornada i comptem amb experts que resolguin els dubtes que puguin generar aquestes notícies.

L'entrevista

Xavi Díaz i Olga Viza (un cop a la setmana) ens acostan a una persona rellevant per la seva trajectòria vital o professional que explica la seva història i els seus projectes.

Taula Esportiva

Convoquem una tertúlia d'esports per debatre l'actualitat quan hi hagi esdeveniments esportius prou importants, conduïda per Montse Busquets.

Gastronomia

Carme Gasull ens acosta als fogons des de la perspectiva del producte i Meritxell Falgueres ens ensenya a tastar vins, aigües, cafès, tes, ...

Sortim

Màbel Martí demana la col•laboració dels espectadors per mostrar imatges que serveixin de recorregut pels actes i activitats programades el cap de setmana.

Tendències

Núria Cuadrado és la nostra coolhunter, encarregada de detectar les darreres tendències.

Ciència

La ciència avança a passos gegantins. El divulgador científic Pere Figuerola ens desxifra els darrers avenços científics i tecnològics.

Coaching

Paraula que s'ha posat molt de moda per designar l'entrenament personal. Irene Orce ens dona eines per encarar i resoldre amb èxit els entrebancs que sorgeixen en les nostres vides.

L'informatiu del Vespre a la 2

Butlletí informatiu d'última hora presentat pel periodista Carles Bassoles.

Esports

Montse Busquets repassa l'actualitat esportiva.

Continuarà

Secció diària conduïda per Montse Elias sobre les darreres novetats cinematogràfiques, escèniques, literàries, musicals i de les arts plàstiques.

Imatge del dia

Imatge destacada de la jornada.

Xavi Díaz, el presentador del programa

El presentador del programa és el periodista Xavi Díaz Mallofré que va començar a treballar a TVE Catalunya el 1987 com a redactor d'esports. Va treballar a "L'Informatiu" i al programa "Estudi Estadi". Al 1988 inicia les seves primeres transmissions de la Copa Davis de tennis i de la selecció espanyola de futbol. Des d'aleshores ha realitzat retransmissions de futbol, d'handbol i tennis entre les que destaquen l'Eurocopa d'Alemanya, el Mundial d'handbol de França, la Copa Amèrica de futbol, el Mundial de futbol d'Itàlia, els Jocs Olímpics de Barcelona, el Mundial de futbol dels Estats Units, l'Eurocopa de futbol d'Anglaterra, la Copa Davis, el Roland Garros, el Mundial de Futbol de França, l'Eurocopa d'Holanda i la Champions League, entre d'altres. Darrerament ha cobert els Jocs Olímpics de Londres i el Campionat del Món de Natació de Barcelona.

També ha presentat "Atac-i-gol" amb Quique Guasch, "L'Informatiu Migdia" a La 1 cobrint també especials com les eleccions i més tard la secció d'esports de "L'Informatiu" amb Susanna Griso i Francesc Novell, "Gol Nord" amb Jose Mari Bakero i Marta Càceres, "El Rondo" amb Albert Lesán, "La banda", "Zigazaga", "Conexión TDP" i "Estudio Estadio".

Col•laboradors del programa

Olga Viza

La periodista Olga Viza va treballar 15 anys a TVE Catalunya en diversos programes, sobretot a "Estadio 2" i als Jocs Olímpics de Barcelona 92. A Antena 3 va presentar i editar els informatius durant 11 anys, a RNE va dirigir i presentar "El Tramvia" i "Els matins de Ràdio 1", va moderar el debat entre Rajoy i Zapatero i des de fa 7 anys publica una entrevista a personatges destacats al diari esportiu Marca. Viza ha estat guardonada amb el Premi Ondas i el Premi de l'Acadèmia de Televisió.

Roser Amills

Roser Amills és una escriptora mallorquina molt activa i dialogant a les xarxes socials. Porta el blog "Inspiración Digital" de La Vanguardia i és autora d'una vintena de llibres.

Toni Mestres

És llicenciat en ciències físiques per la Universitat de Barcelona amb l'especialitat de física de l'aire. L'any 1987 va iniciar la presentació de la secció de Meteorologia al Circuit Català de Televisió Espanyola i fins el 2013 ha estat donant previsions del temps a Ràdio 4. Assessor i primer presentador del programa Quequicom de TV3.

Marta Català

Periodista de successos i tribunals, col•laboradora de La Vanguardia Digital. Va començar al món policial a RNE, ha passat pels informatius de Tele 5, el desaparegut diari ADN, el diari Ara i ha estat tertuliana a Onda Cero i RNE, entre d'altres. També és col•laboradora de la Bcn Negra i criminal.

Xavi Collado

Periodista de successos i tribunals, ha treballat a Onda Cero, Ràdio4, Onda Rambla-Punto Radio. I ha col•laborat al canal 25TV. És co-autor del llibre "Asesinos en serie españoles", juntament amb el Dr. Lluís Borràs Roca, psiquiatra forense i professor de cirminologia de la UB. Actualment, dirigeix i presenta els programes "La ciutat de tots" i "Volem parlar", a Onda Rambla-Punto Radio.

Màbel Martí

Llicenciada en Periodisme i en Literatura Comparada, va començar a RTVV als informatius de Canal 9 i com a guionista de programes com "De nou a la mar" i "Punt de mira". A la ràdio es va iniciar a COMRàdio on va estar cinc anys fent de guionista, productora i conductora en els espais "Les tardes" i "Dies de ràdio". Aquesta feina la va compaginar amb la de guionista i co-presentadora a "Vitamina N", el programa de Jordi González a City TV. A TV3 ha treballat cinc anys com a guionista i co-presentadora a "El Club" amb Albert Om i també a "La salut al cistell". Actualment és presentadora i guionista del programa de BTV "Camí Particular". Ha publicat el llibre "Ai, Mare! Coses que passen quan tens el primer fill".

Elisenda Pineda

Periodista i col•laboradora en diversos mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió). També és actriu. Vé de Pineda de Mar però a Juneda també s'hi troba bé. És pura energia, vitalitat i simpatia. Molt pro-activa i sempre disposada a donar més del 200% a cada proposta que fa.