Anterior Cuando la red no es social Siguiente Topacio Fresh e Ibán, primeros expulsados de 'Bailando con las estrellas' Arriba Ir arriba
 L'actor Alfred Lucchetti
L'actor Alfred Lucchetti tve

Alfred Lucchetti

  • Aquest gran actor ha mort el 8 d'abril del 2011

  • Recuperem una obra de teatre de les primeres aparicions d'Alfred Lucchetti a la televisió: "El senyor Ramon no enganya ningú", del 1977

|

Aquest gran actor ha mort el 8 d'abril del 2011. Popularitzat sobretot gràcies a la televisió, ha fet teatre y cinema, però va ser als estudis de Televisió Espanyola a Miramar, quan el català era ben difícil de trobar a l'antena, que Alfred Lucchetti va començar a actuar a obres de teatre davant les càmeres. Les més antigues, però, no les podem oferir: es retransmetien en directe i els mitjans tècnics no les enregistraven.

La que recuperem per a l'arxiu de TVE Catalunya al nostre web és una obra de teatre de les primeres aparicions d'Alfred Lucchetti a la televisió: El senyor Ramon no enganya ningú, del 1977

L'actor Alfred Lucchetti ha mort a Barcelona als 77 anys, el 8 d'abril de 2011. Aquest barceloní, Creu de Sant Jordi de 1995, va néixer el 3 d'abril de 1934 en una destacada família d'actors, com ara els seus germans Francesc i Antoni, aquest últim també polític i vinculat a EUiA.

 Al llarg de la seva carrera professional, Alfred Lucchetti va participar a un gran nombre d' obres de teatre i pel·lícules i a conegudes sèries de televisió. Damunt l'escenari va interpretar, al Teatre Nacional de Catalunya, les obres L'heroi, de Santiago Rusiñol (1982), dirigit pel desaparegut Fabià Puigserver, i La filla del mar (2000), d'Àngel Guimerà.

Al 1995 va traduir i protagonitzar Filumena Marturano, d'Eduardo de Filippo, i al poble en el qual estiuejava, Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental), va dirigir el retaule medieval Presència Històrica et Feyts de Vilamagore, (1993-2000), obra de Francesc Bardera, representada per més d'un centenar d'actors aficionats del poble cada mes de juliol.


Va rebre el premi  Honorífic de Cinema de la Generalitat de Catalunya el 1994, l'any següent la Creu de Sant Jordi i el 1997 el Premi Butaca concedit pel públic. I ja el 2001, el Max de Teatre.

Lucchetti va ser un dels impulsors de la creació, el 1981, de l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, de la qual va arribar a ser director. A TV3 es va fer molt conegut per Poblenou  (1994) i Nissaga de poder (1996).