Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Pakistan: arròs amb carn i gosht ka salan

MASALA, TRESOR DEL PAKISTAN. Masala vol dir, literalment, barreja d'espècies. El terme és originari de l'Índia i el Pakistan, països que utilitzen els condiments com a part indispensable de la seva cuina. Les espècies no només conformen aromes i sabors, també tenen propietats beneficioses pel nostre cos. La gastronomia pakistanesa ha arrelat als països on s'han desplaçat com a immigrants, ja sigui oferint-la als seus comerços o bé als seus restaurants. A Catalunya són una comunitat nombrosa i activa, amb ganes d'intercanviar la cultura i les tradicions. El barri pot ser un bon punt de partida per conèixer algunes famílies que ens introduiran a aquesta cuina asiàtica.

Per
Les cuines dels nous catalans - Masala, tresor del Paquistan

Les receptes:Les receptes:

 

PALAO, ARRÒS AMB CARN

 

Ingredients

Arròs basmati, carn de vedella, 1 iogurt, 2 cebes, mitja cabeça d'alls, gingebre i garam masala, mescla d'espècies que inclou: cardamom, fonoll, canyella, clau, nou moscada i pebre negre.

 

Elaboració

En una cassola fonda, sofregim la ceba i l'all i hi afegim la carn de vedella (prèviament escaldada), tallada a daus. Quan comenci a enrossir-se, hi aboquem un iogurt natural. El següent pas són les espècies, el garam masala. Les podem picar o bé comprar el preparat (ho trobarem als comerços especialitzats). Ho barregem bé i hi aboquem un got d'aigua i mig litre de brou de carn. Ho deixem coure una estona i ja hi podem afegir l'arròs basmati (abans l'haurem rentat bé amb aigua). Quan l'arròs s'hagi begut tot el brou, ho tapem (per exemple, amb un drap net), apaguem el foc i ho deixem reposar. Per últim, hi podem posar un polsim de gingebre.

 

 

GOSHT KA SALAN

 

Ingredients

3 cebes, mitja cabeça d'alls, gingebre, 1 iogurt, pollastre, safrà i korma masala, un curry suau que inclou llavors de coriandre, clau, canyella i cardamom.

 

Elaboració

En una cassola, sofregim l'all i la ceba. Quan sigui ben rossa la retirem i la reservem. Amb el mateix oli sofregim el pollastre trossejat. Piquem les espècies, o bé comprem el preparat de korma masala. Ho afegim i ho barregem bé. Seguidament, hi posem un iogurt, un got d'aigua, i una mica de gingebre. Cal que cogui almenys mitja hora. Per últim hi afegim la ceba que hem reservat i deixem que cogui una estona més.