Enlaces accesibilidad

Montilla reconeix "l'aposta de TVE per Catalunya i el català" amb motiu del 50 aniversari de TVE Catalunya

  • El president José Montilla ha rebut avui al Palau de la Generalitat al president de la Corporació, Luis Fernández,  al director de TVE Javier Pons i a la directora de TVE Catalunya Montse Abbad
  • Luis Fernández: "Catalunya ha estat des del primer moment en centre clau, amb una contribució indispensable en la història de TVE, que és la història de tots els espanyols"
  • Els responsables de RTVE han lliurat a Montilla el llibre commemoratiu "50! Anys TVE Catalunya"

Per
Els responsables de RTVE amb Montilla

El president de la Generalitat, José Montilla ha rebut aquest dimarts al seu despatx del Palau de la Generalitat al president de la Corporació RTVE, Luis Fernández, al director de TVE, Javier Pons i a la directora de TVE Catalunya, Montse Abbad.

 

Durant la trobada han informat al President dels actes que se celebren arreu de Catalunya per a commemorar els 50 anys d'història de TVE Catalunya. Montilla ha reconegut l'aposta de TVE "per Catalunya i el català". Luis Fernández ha recordat que "Catalunya ha estat des del primer moment un centre clau, amb una contribució indispensable en la història de TVE, que és part de la història de tots els espanyols".

 

L'aniversari comporta la realització de diferents esdeveniments commemoratius, programes de televisió i accions en els àmbits cultural, social, esportiu i solidari.

 

Els directius de RTVE han fet a mans de la Generalitat un exemplar del llibre "50! Anys TVE Catalunya" elaborat per en el centre de TVE de Sant Cugat del Vallès amb documentació i imatges de TVE i commemora el doble aniversari de l'arribada de la televisió i de la implantació de TVE a Catalunya.

 

 

Es dona el cas que aquest llibre ha estat prologat pel mateix president de la Generalitat. En el text, José Montilla destaca que "La cadena (TVE Catalunya) ens continua informant amb rigor i  entretenint-nos amb programes innovadors, a vegades arriscats i el que és molt important, fets aquí"

 

En el text, Montilla destaca que "L'aposta que des del principi ha mantingut TVE per Catalunya i el català mereix el nostre reconeixement". També felicita a tots els que han fet possible aquests 50 anys de televisió i conclou dient que "els professionals que treballen (a TVE Catalunya) saben que tenen l'escalf de milions de catalans que els han obert les portes de les seves llars. I que poden comptar amb el suport de la Generalitat".

 

Luis Fernández ha remarcat que "amb una tradició indiscutible de creativitat, innovació i talent, primer des de Miramar i després des de Sant Cugat, TVE Catalunya ha estat l'espai on centenars de professionals han donat les seves primeres passes i contribueix a mantenir avui en dia, amb la qualitat del seu treball, els criteris de la nova Corporació RTVE en la seva independència i rigor informatius, la pluralitat lingüística i l'atenció a tots els territoris"

 

El president de la Corporació Luis Fernández, amb Javier Pons i Montse Abbad, varen presentar els actes commemoratius de l'aniversari de TVE Catalunya el dia 22 de abril en una roda de premsa feta a l'hotel Miramar de Montjuïc, l'emplaçament on la cadena va començar la seva trajectòria a Catalunya ara fa 50 anys.

 

Llavors, el president Luis Fernández va destacar que la celebració dels 50 anys de TVE a Catalunya ha de servir d'impuls per a tants d'altres projectes de TVE en aquesta comunitat i va donar el seu ple suport a l'actual directora del centre, Montse Abbad de qui va dir que és la gran impulsora dels actes de l'aniversari.

 

Entre els actes previstos destaca :

  • Una carpa mòbil que es traslladarà a deu localitats de Catalunya durant l'estiu amb activitats lúdiques i culturals

Una exposició urbana sobre la història dels darrers 50 anys amb una instal·lació de 50 monitors a les cinc capitals de província catalanes, a Sant Cugat i a la plaça Colom de Madrid,

  • Un concert institucional al Palau de la Música Catalana a càrrec de l'Orquesta y Coros de RTVE el 14 de juliol, data de l'aniversari
  • Una sèrie documental de 17 capítols sobre l'evolució de la societat espanyola realitzada per directors catalans de cinema i que s'emetrà al darrer trimestre de l'any per a tota Espanya, després de la sèrie "Cuéntame" 
  • També és previst realitzar una acció d'esport solidària, obrir en el portal de RTVE de Catalunya una cadena de solidaritat i fer un concert al Gran Teatre del Liceu el 14 de novembre per commemorar la primera emissió d'una òpera a TVE.