Enlaces accesibilidad
Economia

La inflació continua i els preus es disparen un 8,7%

  • Els clients es demanen fins quan durarà aquesta pujada i els economistes no són gaire optimistes
  • La inflació subjacent està a punt d'arribar al 5%, la taxa més elevada des de l'any 1995

Por
Pantalla d'una benzinera de Palma amb els preus dels carburants
Pantalla d'una benzinera de Palma amb els preus dels carburants

Després d'una petita desacceleració, l'escalada de preus continua disparada. Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'IPC avançat indica que el cost de la vida ha pujat al mes de maig un 8,7%. És un 0,4 més que el mes passat, una xifra que haurà de ser confirmada a mitjans de juny.

Els preus dels carburants també continuen disparats

Estam pagant un 30% més

El preu de la benzina continua a l'alça i la majoria dels conductors denuncien que el descompte de 20 cèntims ja no és suficient. La bonificació que s'està aplicant a residents però també als turistes. De fet, l'Estat destinarà 8 milions d'euros només per subvencionar una part de la benzina als turistes.

Des de Consubal expliquen que l'augment del preu dels carburants fa que s'encareixin la resta de productes. Segons el president de l'associació, Alfonso Rodríguez, a conseqüència de l'augment del preu dels carburants "estam pagant un 30% més per productes bàsics com l'arròs, la pasta, els ous".

Els economistes no són gaire optimistes

La inflació subjacent ha escalat 0,4 punts cada mes i està a punt d'arribar al 5%. Això ens hauria de preocupar

La inflació subjacent està a punt d'arribar al 5%. És la xifra més alta des del 1995. Els clients es demanen fins quan durarà aquesta pujada i els economistes no són gaire optimistes.

El vicepresident del Col·legi d'Economistes de les Illes Balears, Antonio Alcover, afirma que els preus continuaran a l'alça. "La inflació subjacent ha escalat 0,4 punts cada mes i està a punt d'arribar al 5%. Això ens hauria de preocupar perquè ens podria fer pensar que la inflació s'allargarà en el temps".