Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Retransmissió de la presa de possesió de Jordi Pujol com a nou president de la Generalitat de Catalunya. L'acte es va celebrar el 8 d'abril de 1980 i va comptar amb la presència de Josep Tarradellas, Joaquim Nadal i Josep Maria Belloch, entre d'altres.

Especial informatiu de la nit electoral de les segones eleccions democràtiques al Parlament de Catalunya (les primeres van ser l'any 1932). Connexions en directe amb el Palau de la Generalitat on Ricardo Fernández informa de l'escrutini. 

Propaganda electoral dels diferents partits polítics que es van presentar a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya del 20 de març de 1980. En aquest documental es pot observar propaganda de CIU, del PSUC, del PSA, de Fuerza Nueva, dels Centristes de Catalunya, del PCOC, de la Falange Española de las Jons i d'ERC. 

Ambient a les sales de premsa durant les primeres eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya després de la dictadura de Franco.  

Miquel Iceta, portavoz del PSC en el Parlament catalán se ha referido a la polémica sobre las corridas de toros y ha dicho que la presidenta de la Comunidad de Madrid ¿ha exhibido un gran oportunismo¿ al anunciar que las declarará bien de interés cultural en estos momentos. La irrupción de nuevas opciones políticas en Cataluña o la situación del juez Garzón son otros de los aspectos a los que se ha referido en la entrevista en ¿En días como hoy¿ de RNE.

Joan Caball, líder d'Unió de Pagesos, va analitzar la situació al sector en plena campanya de mobilitzacions Els pagesos i ramaders reclamen als governs que posin en marxa polítiques agràries més eficaces i una nova legislació en el comerç agroalimentari.

El programa també va entrevistar Albert Rivera, president de Ciudatans A més, els analistes del programa abordaran l'actualitat política i social catalana més recent, com ara la polèmica engegada per la suposada ¿fatiga¿ del tripartit o l'evolució de la crisi econòmica i els últims gestos del govern Zapatero per millorar la imatge d'Espanya a l'exterior.

Parlem amb Miquel Iceta de les iniciatives normatives en la recta final de legislatura, com ara la Llei de Vegueries. També li preguntarem per les relacions del PSC amb els altres dos membres del tripartit i de com encara el PSC la precampanya.

A la segona part, debate sobre d'altres temes d'actualitat:destaquem la Llei del Cinema amb la presència al plató de Camilo Tarrazón, president del Gremi d'Empresaris de Catalunya.

Els analistes que ens acompanyaran aquesta setmana seran Joan Tapia, periodista, membre del consell editorial d'El Periódico; Jordi Barbeta, cap de política de La Vanguardia; Josep Ramon Correal, director de Diari de Tarragona; Patrícia Gabancho, periodista i escriptora; i Joan Carles Girauta, director Factual; i Milagros Pérez Oliva, defensora del lector d'El País.

"59 Segons" és un programa dirigit per Francesc Cruanyes i presentat per Cristina Puig.

El presidente de la Generalitat, José Montilla, ha dicho hoy que está desarrollando "con rigor y ambición" el Estatut y que lo defenderá hasta "las últimas consecuencias" con "inteligencia y fuerza" y con "determinación". 28/11/09.

El presidente de Cataluña, José Montilla, ha señalado que "las cosas siempre se pueden hacer mejor" en referencia a la gestión del Gobierno en el secuestro del Alakrana aunque ha puntualizado que lo importante es que los pescadores están liberados. (19/11/09)

El portavoz del PSC, Miquel Iceta, defiende las medidas adoptadas contra los implicados en el caso Pretoria, entre ellos el alcalde de Santa Coloma de Gramenet, a quienes se ha suspendido de militancia. Además, promete que su partido será intolerante con los corruptos (05/11/09).

Tras suspender de militancia a los encarcelados por el caso Pretoria que investiga una trama de corrupción en torno al ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet, hoy los dos partidos afectados, CiU y PSC han abogado por la presunción de inocencia. Los socialistas aseguran que no van a tolerar la corrupción pero tampoco sospechas generalizadas.