Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La iniciativa parte de La Liga y cuenta con el apoyo de la oposición. Con este acuerdo quieren prevenir casos de maltrato en guarderías, centros de discapacitados y residencias de mayores, aunque las imágenes solo podrán consultarse por orden judicial. Es una crónica de nuestra corresponsal en Italia, Sagrario Ruiz de Apodaca.

Un jurado popular ha considerado culpable del asesinato, violación y maltrato de la niña de 4 años Sara a la pareja de la madre de la menor, Roberto H.H., y de causar la muerte y de algunos delitos de maltrato cometidos contra la pequeña a la progenitora, Davinia M.G., en este caso por comisión por omisión. 25/05/19

En Godella, Valencia, los investigadores analizan los cadáveres de los dos niños,dos hermanos de tres años y cinco meses, que han hallado enterrados por separado cerca de la vivienda familiar. Las Fuerzas de Seguridad lo investigan como un crimen después de que la madre, ya detenida, haya confesado dónde estaban sus cuerpos.

El amor es una magnífica herramienta para criar a nuestras hijas e hijos y con la que envolver el ambiente familiar que necesitan para su desarrollo. Pero a veces todo se trunca y la violencia se abre camino allí donde no debiera. Insultos, gritos, humillaciones, también golpes o autolesiones que enturbian el hogar y la familia, espacios que deberían ser de confianza y respeto. ¿Cómo evitarlo o frenarlo, si es que ya ha aparecido? ¿Qué hacer si conocemos un menor bajo ese yugo?

Perder a la madre a manos del padre. La violencia machista ha dejado húerfanos a 8 menores en menos de dos meses de 2019. Niños y niñas que, en el mejor de los casos, pasan a ser tutelados por sus tíos o abuelos.

Comencen a declarar els acusats en el judici pel procés. El primer ha estat l'ex vicepresident Oriol Junqueras, qui s'ha presentat davant el tribunal com un pres polític i defensat que res del que van fer va ser delicte. Junqueras remarcava que ni treballar per la independència de forma pafícica ni votar en referendum és delicte i que impedir per la força que la gent voti sí que ho és. Junqueras ha contestat només a la seva defensa. L'ex conseller d'Interior, Joaquim Forn, va respondre a totes les parts tret dels advocats de VOX. Forn va negar haver donat cap instrucció política als Mossos.

Avui amb l'atenció també al Palau de la Moncloa., a les 10 compareix el president Pedro Sánchez per anunciar la seva decisió sobre un avançament de les eleccions generals.

A Montblanc, a Tarragona, detinguts els pares d'un nadó d'un mes ingressat amb signes de maltractament a l'hospital. A Barcelona els treballadors del metro acusen TMB d'amagar informació relativa a la crisi de l'amiant i mantenen les aturades parcials convocades durant el Congrés de Mobils.

Cuando tuvo a su hija, Asha Ismail decidió actuar para que ninguna niña pasara por lo que ella misma había sufrido. Asha Ismail, de 'Save a Girl, Save a Generation': "Veía que la gente me escuchaba, veía que mi familia me hacía caso, mis hermanas, vecinas amigas... Dentro de todo ese silencio y ese tabú, alguien quería escuchar algo... Y eso es lo que me dio la fuerza final".

No es la única. Con la ayuda de Médicos del Mundo, estas mujeres también intentan, con obras de microteatro, concienciar a sus compatriotas para que no lleven a sus hijas a sus países de origen para mutilarlas.

Mariama Coly, Activista: "He sufrido. A mí también me la han hecho, pero era más niña, no sabía nada cuando me la hicieron. Luego yo he ido creciendo, he visto cómo sufría la gente y he dicho: No, yo no lo voy a hacer".

Bombo Ndir, Presidenta Asociación Mujeres Subsaharianas de Cataluña: "Si las mujeres mutiladas tienen problemas de infeccines, problemas de no poder dormir, el problema de la retención de orina, el problema también de relaciones sexuales con dificultades.... esa mujer no tiene salud. Estamos hablando de un tema de derechos humanos"

En España es delito, también en muchos de los países donde, no obstante, se sigue practicando. No es cuestión de religión, sino de costumbres de algunas etnias. El objetivo de activistas, personal sanitario y administraciones es que no sea mutilada ninguna de las 18mil menores de 14 años de esas etnias que viven en nuestro territorio

En Ellas pueden junto a Marta Pastor estará Santiago Carrasco; él ha sido director de la UFAM - Unidad de Familia y Atención al Menor desde el año 2000, y hablaremos sobre el trabajo preciso y minucioso que hace la policía en casos de denuncias por violencia de género.

Els taxistes de Barcelona a l'espera d'una resposta del govern a les seves reivindicacions respecte les empreses VTC, compleixen la cinquena jornada de vaga després d'un dia de protestes, amb episodis de tensió i l'amenaça de bloquejar la frontera amb França. Hi ha prevista una nova reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet, qui ha demanat poder dialogar sense xantatges, sense violència i sense ocupació de la via pública. A Pineda de Mar, l'Ajuntament guarda un minut de silenci després de la mort del nadó de dos mesos que estava ingressat a l'hospital Vall d'Hebron en haver rebut una pallissa pressumptament per part del seu pare. L'home, de 21 anys, es troba en llibertat amb mesures cautelars. Al Parlament es reuneix la comissió que investiga l'aplicació de l'article 155 a Catalunya tot i que no és previst que puguin compareixer els ex consellers en presó preventiva, que estan citats com a testimonis. El President del Parlament, Roger Torrent, va demanar autorització al Suprem però l'alt tribunal no ha respost. I en clau cultural "Les distàncies" d'Elena Trapé, ha estat reconeguda com a millor pel.lícula pel jurat dels Premis Sant Jordi de Cinema, que atorga Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya.
 

Oriol Pujol Ferrussola ingressa a la presó de Brians 2 per complir els dos anys i mig de pena imposats pel cas de les ITV. Pujol ha optat per no recòrrer l'ordre d'empresonament dictada per la jutge. En clau política govern català i central estudien crear dos espais de diàleg, un entre executius i un altre entre partits, per fer avançar les relacions institucionals i ressoldre la situació política a Catalunya. És la principal conclusió de la reunió entre la vicepresidenta Carmen Calvo, el vicepresident, Pere Aragonés, i la consellera de presidència, Elsa Artadi. L'encontre tindrà continuitat la setmana vinent a Barcelona. El clima de diàleg està enrarit per les detencions de la policia nacional a membres de la CUP. El ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska assegura que l'operació va estar dirigida per un jutge y coordinada per un fiscal. D'altra banda la grip arriba ja a nivells d'epidèmia a Catalunya. I es reuneix el Consell del Taxi. La Generalitat ha de comunicar si, com demanen els taxistes, obliga a les empreses de lloguer de vehicles amb conductor a precontractar els serveis amb antelació.

Els Mossos d'Esquadra llencen una operació contra el terrorisme jihadista a Barcelona i Igualada. Amb sis entrades i registres, L'operatiu es fruit d'una investigació iniciada el 2017 i està tutelada pel jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional. En el terreny político-judicial els partits independentistes es decanten per una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat, tot i que encara no han pres una decisió definitiva. I les defenses dels encausats per l'1 d'octubre comencen a presentar els seus escrits de conclusions provisionals. El president de la Generalitat, Quim Torra, demana des de la Universitat de Stanford, als Estats Units, una mediació internacional entre Catalunya i l'Estat. A Pineda de Mar més de 300 persones es concentren per rebutjar els maltractaments que un nadó de dos mesos hauria patit a mans del seu pare. Ens apropem també al concert homenatge a Moncho, el gitano del bolero.

La violencia contra los niños en el mundo adquiere todas las formas posibles: física, psicológica, sexual, ciberacoso. Mil millones de niños cada año son sus víctimas. La Convención de los Derechos de los niños llama al desarrollo de leyes que erradiquen esa violencia. Para contribuir a que España lleve a término la suya nos visita estos días la representante especial del secretario general de la ONU sobre violencia contra la infancia, Marta Santos País quien nos ha contado las principales preocupaciones de los menores en todo el mundo.