Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

BROT DE LEGIONEL.LOSI

Els ingressats continuen estables i es revisen més torres de refrigeració

L'ANC ES MOBILITZA

En suport a la Llei de consultes que avui aprova el Parlament

L'Espanyol juga demà a Cornellà amb el Màlaga amb l'objectiu de sumar la primera victòria a la lliga. El tècnic Sergio González ha criticat la premsa per generar dubtes sobre la seva figura i ha assegurat que està tranquil i que té el suport de la plantilla i de la directiva. 

FESTES DE LA MERCÈ

Tot a punt per la festa major amb 600 activitats a 20 espais

 

Escòcia ha dit no a la independència. Els partidaris de seguir dins del Regne Unit han aconseguit un 55 ,3 per cent dels vots al referèndum d'aquest dijous, 10 punts per sobre del Si. Uns resultats que han provocat reaccions directes a casa nostra que es troba en ple debat sobre si se celebrarà una consulta a Catalunya el proper 9 de novembre. Artur Mas ha dit aquest migdia que el camí escocés és el camí i que el seu projecte polític segueix endavant. Mariano Rajoy s'ha mostrat satisfet per la decisió dels escocesos als que ha felictat pel procés que, ha recordat, s'ha fet sota la seva legalitat.

Els partits proconsulta i el PSC votaran a favor del text. De tota manera els socialistes diuen que no s'ha de fer servir per convocar el 9N. PP i Ciutadans hi votaran en contra. Després el president Mas ja podrà signar el decret de convocatòria que immediatament recorrerà al Constitucional el govern espanyol. 

Continuen estables la vintena de malalts ingressats pel brot de legionel·la de Sabadell. Mentrestant es continuen inspeccionant altres possibles focus de la infecció, a l'espera dels resultats de les 38 torres de refrigeració analitzades.

El pregó de l'activista Núria Gispert obrirà aquesta tarda les fetes de la Mercè de Barcelona que presenten una oferta amb més de 600 activitats i amb Estocolm com com a ciutat convidada. A Tarragona també ja gaudeixen de les fetes de Sant Tecla. 

L'entrenador de l'Espanyol Sergio González creu que és molt important aconseguir demà contra el Màlaga la primera victòria a la lliga. Sergio considera que les crítiques de la premsa són exagerades i generen dubtes en l'afició... però assegura que estan units, tranquils i treballant bé. 

 

 

Artur Mas diu que aquest és el camí i que el seu projecte tira endavant. ESCÒCIA DIU NO.

Llei de consultes. EL PARLAMENT L'APROVA AQUESTA TARDA.

Brot de Legionel·losi. ElS INGRESSATS CONTINUEN ESTABLES.

Barcelona viu la Mercè. A TARRAGONA CELEBREN SANTA TECLA.

Jornada clau per a l'Espanyol. BUSCA EL TRIOMF PER CALMAR L'ENTORN.

  • El referèndum que s'està fent a Escòcia fa que avui sigui inevitable que la classe política es plantegi si les situacions catalana i escocesa són comparables. Avui n'han parlat la majoria de partits polítics. Els partidaris d'una consulta creuen que Escòcia és un bon exemple i s'han esforçat en fer-ho evident al Congrés de Madrid. Els que s'hi oposen creuen que Escòcia i Catalunya son escenaris diferents i que les secessions van en contra dels temps que corren.....
  • I els fiscals de catalunya són avui a Madrid, preparen la resposta a la consulta, en cas que aquesta s'acabi convocant. Els ha citat el fiscal general de l'estat.  Torres-Dulce ja va advertir ahir que qualsevol acció que desobeeixi una decisió del Tribunal Constitucional pot ser perseguida pel codi penal. En una nota després de la reunió, els fiscals han manifestat la seva confiança en que tots els estaments respectaran la legalitat que emana de la Cosntitució espanyola...I també el govern de Rajoy es prepara... no es descarta que pugui haver un consell de ministres extraordinari aquest mateix dissabte si el president Mas firma el decret de la consulta demà després de l'aprovació al Parlament de la llei de consultes 
  • L'empresari andorrà Fidel Pallerols s'enfronta ara a 15 anys de presó per frau fiscal. Aquest matí el vèiem entrar a l'Audiència de Barcelona on assegurava que estava "molt tranquil". Se l'acusa de sis delictes contra l'hisenda pública per, presumptament, estafar més d'un milió 220 mil euros en l'impost de societats entre els anys 96 i 98, a través de les seves acadèmies de formació ocupacional. Pallerols es troba ara en 3r grau després de ser condemnat a 7 mesos de presó -juntament amb dos excàrrecs d'Unió Democràtica- per finançament irregular que incloïa aportacions directes al partit. 
  • El descens imparable del preu de l'habitatge podria haver tocat fons. Avui hem conegut un informe de la Universitat Pompeu Fabra i de la immobiliària Tecnocasa en la què diuen que els preus s'estabilitzen. Un dels motius és que els bancs comencen a ser més generosos amb el crèdit i concedeixen més hipoteques.
  • I un breu apunt sobre el brot de legionela declarat a Sabadell: Segons que ha informat fa una hora l'Agència de Salut Pública de Catalunya, s'han enregistrat dos noves defuncions que fa pujar a 4 el nombre de morts degut al brot. De moment continuen ingressades 20 persones i altres 4 han estat donades d'alta. Fins ara no s'ha informat on creuen que es va originar el focus de contagi perquè fins d'aquí a 10 dies no es tindran els resultats de les anàlisis de les diferents torres de refrigeració que han desinfectat. L'Agencia no descarta que en les properes hores puguin aparèixer nous casos d'afectats  perquè el període d'incubació de la malaltia es de 10 dies.
  • Les pluges caigudes les últimes hores han causat força problemes i danys. Una zona molt afectada ha estat la Costa Brava on aquest matí veiem tasques de desenrunament i neteja. Una màquina excavadora desenrunava aquest matí el mur que va cedir per la intensa pluja que va caure la nit de dimarts a dimecres a Sant Feliu de Guíxols i que va aixafar dos cotxes. Afortunadament, en aquell moment, no hi havia ningú dintre. L'aiguat que va caure ahir en algunes localitats gironines va fer desbordar rieres. Algunes platges, com la de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols, però també Sa Riera de Begur, han quedat malmeses.
  • Gens plàcid va ser el debut del Barça a la champions, davant del modest però molt ordenat Apoel de Nicosia...Luis Enrique va fer 9 canvis a l'equip titular i va apostar per un onze amb set jugadors del planter. Un únic gol, de Piqué, li va donar els 3 punts amb patiment inclòs al final..
  • Avui arrenca a Vic una nova edició del mercat de la música viva.  Tres dies amb actuacions de tota mena d'estils i sons. Hi seran Marlango, Joan Colomo, Raimundo Amador, Los Manmbo Jambo ó Manel entre d'altres. Hi haurà més de 50 aconcerts i un centenar d'actuacions al carrer. I com a novetat d'aquet any neix Fira músic, un espai de trobada entre músics i comerciants d'instruments. 
  •  

    Catalunya mira amb especial atenció la jornada històrica que viu avui Escòcia en la que escull a través d'un referèndum si s'independitza del Regne Unit. En ple debat sobre a la convocatòria d'una consulta pel proper 9 de novembre, alguns dels partits partidaris de celebrar-la han escenificat aquest matí al Congrés la necessitat d'imitar el procés. Des del PP insisteixen en que les situacions són diferents i que, de tota manera, van en contra dels procés de la Unió Europea. 

    Reunió a Madrid del Fiscal General de l'Estat amb els fiscals catalans per fixar l'estratègia a seguir quan Artur Mas convoqui la celebració d'una consulta pel 9 de novembre. Una convocatòria que podria ser aquest mateix cap de setmana i que el govern espanyol podria recórrer en una reunió extraordinària del Consell de MInistres. 

    El mercat de l'habitatge comença a estabilitzar-se. Segons un informe de la Universitat Pompeu Fabra, els preus dels pisos han deixat de caure. Les claus: l'augment en la concessió d'hipoteques i també la xifra d'inversors que han augmentat un 10 per cent en l'últim any.

    Reobren els cines Texas de Barcelona gràcies a la iniciativa del director de cinema, Ventura Pons, des d'avui reestrena pel·lícules que ja no estan a la cartellera en versió original subtitulada. 

    El Barça guanya per un a zero l'APOEL de Nicòsia en el debut a la Champions. Piqué, amb una rematada de cap,, va donar el triomf a un conjunt blaugrana força espès. Luis Enrique va introduir nou canvis respecte al partit contra l'Athletic i va fer debutar Ter Stegen i Sergi Samper.

     

    Els partidaris del 9N demanen que s'imiti el procés, el PP diu que no és el mateix. PENDENTS D'ESCÒCIA.

    Fixant el full de ruta. PENDENTS DE LA CONVOCATÒRIA DE MAS.

    L'habitatge s'estabilitza. HI HA MÉS HIPOTEQUES I INVERSORS.

    Reobre el cine Texas. OFEREIX REESTRENES EN VERSIÓ ORGINAL.

    Primer triomf a la Champions. LUIS ENRIQUE FA 9 CANVIS A L'EQUIP.

  • Al Parlament aquesta tarda finalitza el debat de política general. I acaba amb la votació de les resolucions presentades pels grups. Els partits sobiranistes en presenten una que demana al President Mas una consulta amb totes les garanties democratiques possibles. Lluis Falgas, Parlament de Catalunya, aquesta resolució conjunta significa que les tensions, sobre tot entre ERC i CiU, estan superades?
  • Ja hi ha data per la compareixença de Jordi Pujol al Parlament, serà el proper divendres 26 a les 4 de tarda. La decisió sobre la data s'ha acabat de prendre aquest matí en una reunió conjunta dels portaveus dels grups de la Comissió d'Afers Institucionals i la Mesa del Parlament. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha enviat una carta a l'expresident per comunicar-li la data acordada. Jordi Pujol tindrà mitja hora per donar explicacions sobre els diners que la seva familia tenia a l'estranger sense declarar i  s'haurà de sotmetre a les preguntes dels grups parlamentaris.
  • I a Madrid, a menys de 24 hores del referèndum escocès, Mariano Rajoy ha parlat avui al Congrés dels territoris que pretenen independitzar-se. Ha dit que ho tindran molt difícil per tornar a entrar a la Unió Europea perquè a la gran majoria dels 28 estats membres no els entusiasmen aquests processos./ El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha convocat per demà una reunió a Madrid amb els fiscals en cap de Catalunya. L'objectiu és estudiar la convocatòria de la consulta sobiranista. Torres Dulce adverteix que incomplir el que decideixi el Constitucional pot derivar en actuacions penals. 
  • Recollim ara la sentència per la fallida de Spanair. El jutge ha condemnat Ferran Soriano i tot el consell d'administració de la companyia aeria a pagar gairebé 11 milions d'euros per la fallida empresarial. També  ha  inhabilitat els membres del consell, excepte Joan Gaspart,  per gestionar patrimonis aliens durant dos anys. Aiximateix es condemna a l'empresa de la Generalitat de promoció industrial Avançsa. La sentència entén que el concurs de creditors que va presentar la companyia el febrer del 2012 es podria haver sol.licitat abans i responsabilitza del retard  a Soriano, al consell d'Administració de la companyia i a l'empresa de Peromoció industrial de la Generalitat.
  • Una torre de refrigeració seria l'origen del brot de legionel.la aparegut a Sabadell.  De moment, les autoritats sanitaries no han pogut confirmar encara el punt exacte. Aquest brot ha fet dos morts i una vinetena més d'afectats, la majoria dels quals estan ingressats, al parc Taulí de Sabadell.
  • Sorpresa de Luis Enrique per la primera convocatòria de champions davant l'Apoel Nicosia. Busquets, Mascherano, Alba, Pedro i Montoya han quedat fora de la llista mentre que torna Alves amb l'alta mèdica i debuta Douglas. Aquest matí els jugador han esmorzat junts, s'han entrenat i després han anat a casa 
  • Tot i que va ser un desl primers cronistes en català i va viure en primera persona els grans esdeveniments del segle XX, avui pocs s'enrecorden d'Euggeni Xammar. Ara, el Palau Robert rescata de l'oblit aquesta figura al 40 aniversari de la seva mort. A la mostra es poden llegir alguens de les seves cròniques escrites al front durant la primera guerra Mundial, o fins i tot, l'entrevista que va fer a Hitler. 
  •  

    Es mantenen estables els 18 afectats pel brot de legionel.losi de Sabadell que segueixen ingressats a l'hospital Parc Taulí que ha provocat la mort a dues persones. Hi ha 3 afectats més que ja han rebut l'alta. Els responsables del Departament de Salut han comparegut aquest matí i han dit que encara hi pot haver més casos en els propers dies i no han volgut fixar l'origen del brot. 

    En política ja tenim data per la compareixença de Jordi Pujol al Parlament, serà el proper divendres 26 a les 4 de tarda. I al Congrés els Diputats, Mariano Rajoy ha parlat de les situacions polítiques a Catalunya i Escòcia. A menys de 24 hores del referèndum escocès, Rajoy adverteix que els 28 estats de la Unió no facilitaran l'entrada dels territoris que s'independitzin. El Parlament tanca aquesta tarda el debat de política general aprovant la resolució del grups proconsulta en que insten al president a convocar-la amb totes les garanties democràtiques possibles. 

    El jutge condemna Ferran Soriano i tot el consell d'administració de Spanair a pagar gairebé 11 milions d'euros per la fallida de la companyia. També  inhabilita els membres del consell, excepte Joan Gaspart,  per gestionar patrimonis aliens durant dos anys. 

    Luis Enrique fa una convocatòria amb sorpreses per al debut del Barça a la Champions. Busquets, Mascherano, Pedro, Alba i Montoya queden fora de la llista per enfrontar-se aquest vespre a l'Apoel de Nicòsia. En canvi, el tècnic recupera Alves i compta per primer cop amb Douglas.

     

     

    18 afectats segueixen ingressats, l'origen seria una torre de refrigeració. LEGIONEL·LA A SABADELL.

    Debats a Escòcia i Catalunya. RAJOY DIU QUE SÓN TORPEDES A LA UE.

    Sentència Spanair. HAURAN DE PAGAR 10,8 MILIONS D'EUROS.

    Ara la Sagrada Família. PROTESTA CONTRA EL MODEL TURÍSTIC.

    Debut amb canvis. EL BARÇA JUGA AL CAMP NOU AMB L'APOEL.

  • La petició, oficial i clara, d'ERC per entrar el govern i blindar la consulta del 9N ha centrat aquest matí el debat de política general del Parlament. Artur Mas ha contestat amb "llargues" aquesta petició d'Oriol Junqueras, ha reiterat que la consulta ha de tenir totes les garanties democràtiques i davant el retret del líder d'Esquerra que si no fa la consulta no mereixerà la confiança dels ciutadans,  li ha advertit que podria buscar un altre soci parlamentari./ Al fil de l'advertència de Mas de que podria cercar altres majories, el PSC  s'oferia per a donar.li suport i, sense renunciar a la consulta, evitar adelantar les eleccions. Miquel Iceta parlava també del cas Pujol./ Un dels enfrontaments més durs de la sessió d'aquest matí, amb la sombra de Jordi Pujol de fons,  ha estat amb la lider del Partit Popular.
  • Alberto Ruiz-Gallardón ha assegurat que l'executiu ja prepara els recursos per portar davant el TC la convocatòria catalana. De la seva banda el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha advertit  que l'executiu  utilitzarà tots els mitjans al seu abast per impedir la consulta. Ho ha fet en resposta a una pregunta sobre si contemplava la possiblitat d'haver de suspendre l'autonomia de Catalunya 
  • Deixem ara la política per recollir un avanç mèdic important. Es tracta d'un nou sistema per conèixer la maduresa dels pulmons dels nadons prematurs, un element clau per prevenir la seva mort. Per saber com estan els pulmons fins ara es feia una punxada a la mare, amb els riscos que això comporta. L'Hospital Clínic ha creat un nou sistema que revoluciona aquesta prova. 
  • Demà al Camp Nou davant l'Apoel Nicosia el Barça s'estrena a la Champions. Luis Enrique ha dit que no està nerviós pel debut i no ha volgut desvetllar qui serà demà el porter titular. Piqué, que ha estat suplent fins ara creu que no se'l valor anomés pel que fa dins del camp. 
  • Un concert gratuït amb el Jaume Vilaseca Trio, David pastor Nu-roots i Carme Canela i Laura Simó acompanyades de la Liceu Big Band, donarà el tret de sortida a la 46ena edició del Festival de Jazz de Barcelona. Serà el 25 de setembre a la Catedral i fins el  29 de novembre, es a dir durant dos mesos, tots els estils del Jazz faran parada, un dia o altre, per la capital catalana. Des de Diana Krall, fins a Chucho Valdès passant Jesse Daves i Vicente Amigo. Tots tindran cabuda en un festival que també arribarà a les biblioteques i que inclourà des de experiències culinàries fins a classes magistrals i actuacions en família. 
  •  

    Segona jornada del debat de Política General al Parlament de Catalunya en la que els diferents grups parlamentaris repliquen al discurs d'Artur Mas. Ha obert el debat Oriol Junqueras que ha oficialitzat la seva voluntat d'entrar al govern per assegurar la celebració d'una consulta el 9 de novembre. Artur Mas ha dit que ara no és el moment però que més endavant en podrien parlar. En tot cas, han mostrat certes diferències sobre el motiu que justificaria l'entrada a l'executiu. El PSC s'ha ofert com alternativa a Esquerra i l'intercanvi més dur ha sigut amb la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho. qie li ha demanat que es comprometi a no fer la consulta. Mas li ha dit que, d'una manera o una altra, la pregunta de la consulta tidnrà resposta.

    L'Hospital Clínic de Barcelona presenta un test no invasiu que determina la maduresa dels pulmons d'un fetus. Es fa amb una ecografia i així no s'ha de punxar a la mare.Les dolències relacionades amb aquesta falta de maduresa són la principal causa d'ingrés a la UCI de prematurs i de la seva mort.

    La contaminació arriba ja al fons de tots els  mars i els oceans. És la principal conclusió del Projecte Malaspina del Consell Superior d'investigacions Científiques que ha analitzat durant 7 mesos l'impacte de l'activitat humana al fons marí. Es tracta del projecte més gran que s'ha fet mai en aquest sentit.

    El Barça debuta demà a la Lliga de Campions contra l'Apoel de nicòsia al Camp Nou. Luis Enrique diu que l'equip està en un bon moment de forma però que no es poden refiar dels xipriotes. I Gerard Piqué assegura que mai s'ha sentit titular.

    [an error occurred while processing this directive]