Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Junqueras s'ofereix per entrar al govern i Mas li diu que ara no és el moment. DEBAT POLÍTICA GENERAL.

Un test no invasiu. MESURA LA MADURESA DELS PULMONS.

Contaminació a tot arreu. LA BRUTÍCIA ARRIBA AL FONS DEL MAR.

A punt per a la Champions. EL BARÇA REP DEMÀ L'APOEL DE NICÒSIA.

Aquesta tarda comença al Parlament de Catalunya el debat de política general. En aquesta ocasió, el govern d'Artur Mas no solament s'examina de la gestió que ha fet durant l'últim any sinó que les perspectives que obre la consulta del del 9 N sembla que poden capitalitzar moltissim el que es digui a l'hemicicle./ Aquest debat el podeu seguir en directe pel canal 24 hores de TVE. És un debat que s'enceta en un moment molt complicat i que en les darreres hores apuntava força discrepàncies entre els partidaris que el 9N s'ha de fer la consulta passi el que passi, cas d'Esquerra, i els que, com Unió i algun conseller del govern, diuen que la legalitat no es pot trencar. De moment, d'una i altra banda, tothom diu que està per la unitat... però amb matisos./ Les desavinences entre Esquerra i CiU sobre treure les urnes al carrer encara que ho hagi prohibit el constitucional, i la possible ruptura de la unitat política dels partits sobiranistes que això pogués provocar, han estat avui també argument principal de la resta de partits catalans.

I enmig del debat polític, l' actualitat está pendent també de la situació davant la justícia de la família Pujol. Avui, a dos quarts de deu del matí, hem vist com Jordi Pujol Ferrussola ha arribat a l'Audiència Nacional, acompanyat del seu advocat, Cristóbal Martell. Mitja hora després ha començat la seva declaració davant el jutge Ruz que, a hores d'ara, encara dura. Al fill de l'expresident de la Generalitat se l'investiga per un suposat cas de blanqueig de capitals i un delicte contra la hisenda pública. Aquesta tarda declararà també com a imputada la seva dona, Mercè Gironès. El jutge disposa d'informes d'Hisenda que recullen els moviments de divises de la parella durant vuit anys, i que superen els 32 milions d'euros entre 2004 i 2012.

Mentrestant, el ministre d'Hisenda ha rebut avui el seu homòleg andorrà per parlar de temes fiscals entre els quals els diners que la família Pujol ha admès haver tingut a Andorra durant 30 anys .La trobada de Cristóbal Montoro i Jordi Cinca s'ha produït enmig del debat obert sobre si Andorra ha de facilitar la informació fiscal dels Pujol a les autoritats espanyoles per tal d'investigar la procedència dels diners que van ingressar a Andbank i, més a tard, a la Banca Privada Andorrana. Uns diners que, recordem-ho, tot just es van declarar a España el 14 de juliol passat. 

Més d'un milió i mig de nens i adolescents catalans han tornat a les classes. Tot s'ha desenvolupat amb l'absoluta normalitat d'una litúrgia habitual però amb certa sensació de que l'aplicació de la LOMCE a alguns cursos de primària i les sentències del català fan que sigui un curs amb algunes diferències 

Aquest matí ha començat el judici per la demanda d'acció civil de responsabilitat que el Barcelona va posar contra els disset directius que van acabar el mandat de Joan Laporta. El club els reclama unes pèrdues acumulades de  més de 47 milions i mig d'euros durant 7 temporades

El català Andrés Sardà ha presentat avui a Madrid, la seva nova col·lecció de llenceria i roba de bany. Ho ha fet amb el missatge clar que qualsevol edat és bona per lluir, seduir i mostrar el millor d'un mateix. I Alícia Borrás, Miss Espanya al 1965 ha estat l'encarregada de demostrar que la bellesa no té edat. Sardà ha proposat un joc, ha transformat la passarel·la en un vol amb destinació universal... i a cada país li ha donat un color. Així des dels blaus, els grocs o els taronges...fins l'imprescindible negre s'han donat cita a la setmana de la Moda de Madrid. 

 

Jordi Pujol Ferrussola, el fill gran de l'ex president, declara des de fa prop de 4 hores davant del jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz. Ho fa imputat pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. A la tarda s'espera que ho faci la seva ex dona, Mercè Gironés, exactament pels mateixos motius.  El magistrat vol saber l'origen dels 32 milions que haurien enviat a paradisos fiscals i que, segons algunes investigacions policials, podrien  tenir el seu origen en el cobrament de comissions il·legals per la concessió d'obres públiques. 

Creixen les diferències entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana sobre si s'ha de desobeir una eventual suspensió de la convocatòria d'una consulta per part del Constitucional.  Avui n'han parlat el conseller Homs i la portaveu d'Esquerra. I ho ha fet en un exercici de no volern entrar en conflicte i dir que fins ara la unitat s'ha mantingut i que esperen que així sigui en els properse dies.

Il·lusió nervis i normalitat en l'inici del curs escolar que està marcat per l'aplicació de la LOMCE a primer, tercer i cinquè de primària i de les sentència que obliga a dues escoles a fer un 25 per cent de les classes en castellà. 

El sector dels creuers aposta pel mercat xinès i per allargar la temporada al mediterrani. Ho debatran a partir de demà a Barcelona els prop de tres mil professionals que assisteixen al congrés Seatrade Med, una de les fires més importants de la indústria dels creuers. 

Aquest matí ha començat el judici per la demanda de responsabilitat que el Barcelona va posar contra la junta de Joan Laporta. Els reclamen unes pèrdues acumulades de 47,6 milions d'euros. Els primers en declarar han estat el president Josep Maria Bartomeu i els ex directius Alfons Godall i Xavier Sala Martín.

 

El fill de l'expresident i la seva exdona declaren per frau fiscal i blanqueig. JORDI PUJOL FERRUSOLA.

Govern i Esquerra treuen ferro a les diferències sobre la consulta. DESACORDS CIU I ERC.

Tornada a l'escola. MARCADA PER L'APLICACIÓ DE LA LOMCE. 

Fira Seatrade Med. EL SECTOR DEL CREUER, A BARCELONA.

Comença el judici. EL BARÇA CONTRA LA JUNTA DE LAPORTA.

Comença el curs polític. Demà declaren a l'Audiència Jordi Pujol Ferrussola i la seva EXdona per un delicte de blanqueig de capitals. A la tarda: primera jornada del debat de Política GEneral al Parlament amb la intervenció del president Mas. Dijous cita amb les urnes a Escòcia per votar sobre la independència i divendres el Parlament aprovarà la llei de Consultes. Tot el que esdevingui després queda en suspens.

El conseller Espadaler respon al líder d'ERC Oriol Junqueras, que reitera que és el moment de saltar-se la legalitat espanyola pel que fa a la celebració de la consulta. Pel líder d'Unió s'ha de respectar la legalitat peqruè dona legitimitat al procés. 

Demà comença el curs escolar per a 1 milió 300 mil alumnes catalans i amb professors nous per primer cop en 4 anys. L'inici de les classes és la pitjor època pel contagi dels polls. Un de cada 5 nens els patirà aquest curs. 

Les xarxes socials i la música com el rap impulsen el consum de poesia. Una nova generació recupera l'interès pels clàssics a través dels joves escriptors del gènere que utiltizen les noves tecnologies per difondre la seva obra. 

Amb dos gols de Neymar, el Barça va guanyar ahir al Bilbao. Hores d'ara els blaugrana assoleixen un tres de tres i lideren la classificació amb sis punts més que el Reial Madrid. Els blancs van perdre al Santiago Bernabeu davant de l'atlètic de Madrid.  

Amb el retorn de les classes, també tornen els temuts polls. Un de cada 5 nens n'agafarà durant aquest curs escolar. Aquests insectes són cada cop més resistents. La pitjor època és l'inici de les classes, quan les infeccions creixen un 30%. Per evitar-los, és important la prevenció. 

Les noves tecnologies fomenten noves formes d'expressió i també recuperar d'altres clàssiques, com ara fer micropoemes que gràcies a les xarxes socials, tornen a posar-se de moda.

El PSOE fa una nova crida a la reforma constitucional.... Pedro Sanchez considera que seria una solució a la situació catalana. El secretari general del partit apel·la a Mariano Rajoy perquè afronti aquesta reforma amb valentia i reitera que el president del govern hi trobarà el suport del principal partit de l'oposició. Pel Partit Popular, i en relació a la "ve baixa" de la Diada, la Constitució ampara el dret a manifestació, però també el dret dels que no es manifesten i no volen la independència de Catalunya. 

Barcelona es consolida com la capital europea dels creuers, que generen un impacte econòmic de 300 milions d'euros anuals per la ciutat. Avui i demà fan el turista pel centre de  Barcelona 58 mil passatgers. 

El carril bus VAO de la C-58 estarà obert al trànsit de dia i de nit a partir de demà. És la segona modificació que es decideix des de la seva inaguració, per tal d'intentar aprofitar al màxim aquesta infraestuctura. 

Vuitanta companyies participen en una nova edició de la Fira de Tarrega. Un certàmen que treu les companyies dels teatres per mostrar i donar suport als nous projectes. 

El Barça vol guanyar avui al Atlhlètic de Bilbao per a consolidar el liderat a la lliga. Messi i Iniesta ja estan disponibles. Dani Alves és baixa a causa d'unes molèsties al genoll esquerre.

L'Oasis of the Seas, el creuer més gran del món ha atracat a Barcelona aquesta matinada. Transporta més de 8 mil persones, 6 mil d'ells turistes americans, en un cap de setmana, dues jornades importants en el turisme de creures que genera a l'any uns 300 milions d'euros per a la ciutat.

L'espai públic de Tàrrega es torna a convertir, un any més, en un escenari. La fira de teatre al carrer de referència ofereix en aquesta nova edició espectacles experimetnals i de nova creació amb bones espectatives: es preveu superar els 150mil visitants de l'any passat. 

El govern de Mariano Rajoy diu que Espanya es una democràcia amb un sistema de des-cen-tralització territorial dels més avançats i que està garantit per la Constitució. Per canviar aquest estatus, diu, la mateixa Constitució marca els procediments.

Artur Mas, mentrestant, insiteix que el pla per votar el 9 de novembre segueix endavant.

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha reconegut que la fiscalia general de l'Estat ja te estudiades les mesures que pot pendre si el president de la generalitat, Artur Mas, treu les urnes en contra d'una possible suspensió per part del Tribunal Constitucional.

Els preus han pujat a Catalunya 2 dècimes en l'últim mes...

El Barça estarà gairebe al complet per rebre demà  l'Athlètic. Els únics jugadors amb qui no podra comptar Luis Enrique són Massip per lesió i Luis Suarez per sanció. El tècnic no s'ha cansat de repetir qe és un partit difícil i que admira l'equip basc. 

FIRA DE TEATRE DE TÀRREGA

Durant tot el cap de setmana més de 80 espectacles per a tota la familia

 

El president català ha dit que el pla es manté però no dóna per fet que hi hagi consulta. Insisteix que s'ha de celebrar amb garanties democràtiques i que tot el que s'hagi de decidir es decidirà conjuntament amb la resta de partits proconsulta. Esquerra replica a Mas que les garanties ja hi són.

Els preus van pujar a Catalunya un 0,2 per cent al mes d'agost i mantenen la taxa interanual de la inflació en nivells negatius, en el menys 0,1. A Espanya els preus han caigut mig punt en l'últim mig any. El govern manté que no hi ha risc de deflació. 

Arrenca el cap de setmana de l'any en què s'esperen més creueristes al port de Barcelona.  Des d'avui i fins diumenge passaran per les instal·lacions de la ciutat 58 mil creueristes. S'espera amb ganes l'arribada del Oasis of the sea, el creuer més gran del món, que ahir va fer la primera escala espanyola a Màlaga.

Aquests dies s'acaba el Delta de l'Ebre la collita del musclo. Aquest any s'espera que sigui bona i s'arribarà als 4 milions d'unitats. El sector està preocupat perquè cada vegada es regenera menys l'aigua de mar de l'abadia i es corre el risc que la producció s'acabi d'aquí 4 o 5 anys.

Amb gairebé tota la plantilla disponible, Luis Enrique haurà de triar l'alineació que jugarà contra el València, demà al Camp Nou. Els blaugrana volen aconseguir la tercera victòria consecutiva i mantenir la porteria sense gols

 

Diu que es votarà però no sap en quines condicions es farà. LA RESPOSTA DE MAS.

La inflació segueix en negatiu. EN UN ANY ELS PREUS CAUEN UN 0,1%.

58.000 creueristes en 3 dies. DEMÀ ARRIBARÀ L'OASIS OF THE SEAS.

El musclo del Delta. AQUEST ANY SERÀ UNA BONA COLLITA.

Plantilla quasi al complet. EL BARÇA A PER LA  3ª VICTÒRIA SEGUIDA

 

Des de primera hora del matí s'estan desenvolupant els diferents actes del 11 de setembre. Una diada marcada enguany per la intenció del govern català de convocar una consulta sobre el futur de Catalunya.

En un acte a la Generalitat, el president Mas ha insistit en què tot és a punt pel 9 de novembe i ha acusat al govern espanyol d'enrocar-se i no oferir alternativa. 

A la tarda hi ha dos actes previstos... D'una banda l'assemblea nacional catalana convoca una concentració, en forma de V baixa, al centre de Barcelona, en favor de votar el 9 de novembre. 

Tant Barça com Espanyol segueixen preparant els compromisos del cap de setmana. L'Espanyol ja compta amb Sergio Garcia i Montañés que han rebut l'alta mèdica.