Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A la Garrotxa, un ramader d'eugues lidera la investigació sobre les propietats que la llet d'aquests animals pot tenir per a les persones. Metges i científics catalans hi col·laboren per estudiar-ne les possibilitats terapèutiques. La història de l'Associació Equaid va començar amb un problema de salut.

Comença l'Art Nou- Primera Visió, un certamen de les galeries d'art per promocionar els artistes joves i que després de 3 anys de vida s'ha convertit en l'inici de l'activitat del sector a Barcelona.

La vicepresidenta del govern diu que els catalans mereixen que els governin persones LEGALS i que el govern creu en una Catalunya real i legal, en al·lusió a la convocatòria de la consulta. La presidenta del PP català Alícia Sánchez Camacho torna a oferir la coalició als partits contraris a la independència, tot i la resposta negativa de la majoria. Per Sanchez Camacho el 9N no hi haurà consulta i repta a Artur Mas a reconèixe-ho davant la ciutadania. 

Josep Rull ha estat ratificat pel partit com a coordinador general.  Per Rull alguns  es freguen les mans amb el cas Pujol perquè creuen que faran desaparèixer Convergència però assegura que el partit no deixarà que se'n surtin. 

Les tempestes d'aquesta nit han afectat les comarques d'Osona i el Baix Llobregat i també al Vallès Oriental i el Segrià. Un noi de 28 anys ha mort a causa d'un llamp a Malgrat de Mar. Els serveis d'emergència han rebut més de 450 trucades.

En esports, l'home del moment és el davanter barcelonista Munir. El seleccionador espayol Vicente Del Bosque l'ha convocat per jugar amb l'absoluta. Mentrestant Neymar, anit a Miami, va liderar la Canarinha, marcant l'únic gol de l'amistós que el Brasil va jugar contra Colòmbia. 

Els útlims avenços en tecnologia submarina es gesten a Catalunya. L'Ictineu 3 és el primer submarí fet aquí des de fa més d'1 segle. Ja ha superat amb èxit les primeres proves al mar i ara només falta una última certificació perquè pugui fer la primera campanya científica internacional, prevista per a finals d'aquest any. 

La companyia nord-americana Apple està treballant per incorporar, d'aquí quinze dies, una nova alerta de seguretat al seu sistema d'emmagatzematge iCloud. Això després que aquesta setmana es filtressin noves fotografies privades d'actrius, i altres personalitats. Avui a l'Entrevista aprofundim en la seguretat a internet. 

 

El PP mou fitxa davant d'un eventual avançament electoral a Catalunya i proposa una gran coalició dels contraris a la independència. Maria Dolores de Cospedal ha llançat la proposta a Ciutadans, UPyD i als dirigents d'Unió i PSC que s'hi vulguin sumar. Això passava durant la convenció que els populars fan a Badalona.

Aquesta proposta de coalició que ha formulat Maria Dolores de Cospedal en nom del PP ja te una primera resposta: la del PSC, que no ho veu amb bons ulls.

Mentrestant Convergència i Unió celebra unes jornades de treball del grup parlamentari a Vilafranca del Pendès.

Allà Artur Mas ha fet una crida al govern de Rajoy a què deixi fer la consulta d'acord amb la legalitat catalana i suggerint que aprofiti la convenció que fa a Badalona per escoltar la veu del poble català. 

En el cas de la família Pujol avui ha trascendit que Marta Ferrusola i tres dels seus fills, Pere,Marta i Mireia van solicitar a l'Agència Tributària la devolució de 12 mil 694 euros en les declaracions de la renda de 2013.

Els documents els van presentar abans de la regularització que van fer quan es va filtrar que tenien diners amagats  a l'estranger.

Concretament,  a la dona de l'expresident Pujol, hisenda li va tornar mes de  2 mil euros de l'IRPF,a la seva filla Marta mes de 3 mil ,a Pere Pujol  quasi 5 mil i a Mireia uns 3 mil. Tots els documents ja són en mans de la jutgessa de barcelona que investiga la fortuna  que Jordi  Pujol va confessar que la seva familia tenia a l'estranger sense declarar.

A lleida, avui ha estat dia de neteja i de valorar danys.

La forta tempesta que hagut aquesta matinada i a la ciutat, a més d'altres poblacions del voltant, acompanyada de forts vents, descàrregues elèctriques i en alguns casos també de calamarsa, ha provocat danys a edificis, inundacions de baixos i caiguda d'arbres. Els pagesos calculen que hi ha 700 hectàrees de cultius afectades a banda de força danys materials en maquinària i estris.

ENTRENAMENT AMB 9 DISPONIBLES

Iniesta i Messi estaran a punt per rebre l'Athlètic el dissabte dia 13

El tècnic els ha donat dos dies de festa, aprofitant l'aturada de la lliga aquest cap de setmana. Dilluns començaran a preparar la visita de l'Athletic de Bilbao. S'espera que Messi i Iniesta, que no han anat amb les seves seleccions per unes molèsties, ja estaran a punt. Avui han fet treball especific, igual que Vermaelen. I, tot i que no s'ha confirmat encara l'horari, sembla que el clàssic de lliga -en el que podria debutar Luis Suarez-  es jugarà al Bernabeu el dissabte dia 25 d'octubre. 

ESPANYOL

Sergio García estarà a punt per València Felipe Caicedo ho té més difícil

L'Espanyol també ha fet aquest matí l'últim entrenament de la setmana. El capità Sergio García millora de les seves molèsties a l'esquena i estarà a punt per jugar la setmana que ve davant el València. En canvi, Felipe Caicedo es recupera més a poc a poc dels problemes a la planta del peu i és complicat que pugui reaparèixer a Mestalla. Un altre dels fitxatges, Salva Sevilla s'ha mostrat crític amb el seu rendiment als dos primers partits de lliga i ha assegurat que els resultats arribaran aviat.

DESIGUAL A NOVA YORK

La firma catalana presenta uns dissenys plens de flors i de colors

La firma catalana Desigual ha presentat la nova coleció a la pasarela de moda de Nova York.

Una col·lecció plena de flors i que recull la inspiració mediterrània amb estampats en banc i negre i margarides... sense oblidar el punt exòtic de l'orient, amb pantalons amples i d'estampats barrocs...Amb aquesta desfilada arribem al final. Les notícies en català tornen a tres quarts de vuit, a la 2. QUe passeu molt bon cap de setmana.

 

El PP mou fitxa davant d'un eventual avançament electoral a Catalunya i proposa una gran coalició dels contraris a la independència. Maria Dolores de Cospedal ha llançat la proposta a Ciutadans, UPyD i als dirigents d'Unió i PSC que vulguin sumar. Una oferta en la què, ha dit la secretària general del PP, els populars seran generosos. Una proposta que es produia paral.lelament a una compareixença d'Artur Mas. El president no ha dit res en aquest sentit però ha demanat al PP que aprofiti la visita per escoltar. 

Matí de neteja a Lleida i gran part dels municipis de l'entorn. La forta tempesta que hi hagut aquesta matinada, acompanyada de forts vents, descàrregues elèctriques i en alguns casos també de calamarsa, ha provocat danys a edificis, inundacions de baixos i caiguda d'arbres. Els pagesos calculen que hi ha 700 hectàrees de cultius afectades.

Un milió tres-cents mil alumnes catalans comencen el dia 15 un nou curs escolar que, aquest any, comptarà amb 815 mestres més que l'any passat. És el curs en què es començarà a aplicar la Llei Wert. El departament ha anunciat que 40 famílies han demanat l'es-co-larització bilingüe i que cap ha complimentat els tràmits perquè la generalitat els ho pagui. 

És un dels dos laboratoris on la fundació Josep Carreras treballa en col·laboració amb les universitats catalanes de medicina per avançar en la investigació de les malalties de la sang. Aquest és a la Universitat de de Barcelona, i ha de servir per millorar la diagnosi i el tractament de patologies com la leucèmia.

 

Cospedal ofereix una gran coalició a Ciutadans, UPyD, Unió i el PSC. LA PROPOSTA DEL PP. 

Forta tempesta a Lleida. CAUSA DANYS MATERIALS A LA CIUTAT.

El curs de la Llei Wert. COMENÇA EL DIA 15 AMB MÉS MESTRES.

Investigant la leucèmia. CARRERAS I LA UB TREBALLEN PLEGATS.

 Jordi Pujol te més coses a dir sobre els diners de la seva família a l'estranger. I diu que les farà públiques quan, d'acord amb la carta que va enviar al Parlament, li contestin i es posin dacord sobre una data per comparèixer.

Avui SÍ doncs, els periodistes hem pogut obtenir declaracions de Pujol davant de casa seva, on també hi ha gent que protesta...Reitera que SÍ vol anar al Parlament, que el calendari de dates ja el va fixar en la seva carta, però que no l'han contestat...

El que sí tirarà endavant és la comissió d'investigació que han solicitat Esquerra, Iniciativa i la cup, i que te també el vist i plau de Ciutadans. Avui el Partit Popular i el PSC s'han compromès a donar-li suport.... El debat que s'obre, però, és fins on ha d'investigar aquesta comissió...

INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Un jutjat de Barcelona investiga dos germans del conseller Felip Puig per un pressumpte delicte de blanqueig de capitals.

Un d'ells és l'actual director del Servei de Meteorologia de Catalunya... i l'altre és empresari i va ser soci de Jordi Pujol Ferrussola, el fill gran de l'expresident, que com sabeu està imputat per l'Audiència Nacional. La  investigació sobre els germans del conseller es basa en mitja dotzena de transferències,  per un valor proper a mig milió d'euros, enviades als seus comptes al desembre del 2013 . El jutge apunta que aquests fons podrien ser il.legals....

A aquesta hora el president Mas participa en un dinar amb empresaros... Éshora d'anar-hi en directe per saber si ha fet cap referència al moment polític que es viu a Catalunya.

ACTES PER LA DIADA

L'ANC i SCC preparen celebracions per commemorar l'11 de setembre

Quan falta una setmana per la diada, l'Assamblea Nacional Catalana ha presentat  els preparatius per la Ve baixa  prevista per la tarda. 

L'organització creu que l'acte serà més multitudinari que la cadena humana de l'any passat, superant els 450mil inscrits. De moment han arribat als 400mil..  De la seva banda, Societat Civil Catalana ha anunciat avui que celebrarà la vigília de l'11 de setembre una ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanova, a Sant Boi de Llobregat, i que vol ser un acte de reconciliació.

La selecció espanyola de bàsquet s'ha assegurat la primera plaça del seu grup del Mundial després de guanyar França per 88 a 64.  Els homes d'Orenga van oferir una nova exhibició de joc davant els actuals campions d'Europa. 

PROGRAMACIÓ DEL CAIXAFORUM

Destaquen l'exposició de Sebastiao Salgado i la de la productora Pixar

Avui hem conegut la programació del CaixaForum per la propera temporada.

A l'octubre arribaran les fotografies del premi princep d'asturies de les arts, Sebastiao Salgado. Imatges espectaculars de la natura als cinc continents....L'altra cita destacada és la que mostrarà el treball de la productora Pixar amb maquetes i dibuixos de pel·lícules tan conegudes com Toy Story o CArs.... Així esperen superar els 270mil visitants de l'any passat.

 

Jordi Pujol manté la voluntat de comparèixer al Parlament després del 22 de setembre. Ho ha dit a la sortida de casa seva , on no ha volgut valorar la comissió d'investigació que, finalment, aprovaran els grups parlamentaris. Aquest matí, Alicia Sánchez-Camacho, i el PSC han confirmat que votaran a favor de la petició d'Esquerra, Iniciativa i la Cup a la que també dòna suport Ciutadans.

Un jutjat de Barcelona investiga dos germans del conseller Felip Puig per un pressumpte delicte de blanqueig de capitals. Un d'ells és l'actual director del Servei de Meteorologia de Catalunya...l'altre és empresari i va ser soci de Jordi Pujol Ferrussola, el fill gran de l'expresident, imputat per l'Audiència Nacional. 

A 200 localitats catalanes hi ha superpoblació de senglars, per això el departament de medi ambient ha autoritzat a caçar-los abans no comenci la temporada. Els pagesos estan cansats que els destrossin les collites i els experts asseguren que s'ha demostrat que les batudes no solucionen el problema.

A l'informatiu farem un repàs a dues cites culturals destacades.. D'una banda, la nova temporada del Caixaforum, on s'hi podran veure les fotografies de Sebastiao Salgado, o una exposició sobre Pixar... I de l'altra, el temporada alta, on destaquen els nous espectacles de Sol Picó o Jordi Casanovas.

La selecció espanyola passa a vuitens de final del Mundial de bàsquet com a primera de grup després de guanyar França per 88 a 64. Els germans Gasol lideren una nova exhibició de joc dels homes d'Orenga. Avui tanquen la primera fase amb un partit de tràmit davant Sèrbia.

 

Es crearà perquè PP, PSC i C's votaran a favor de la proposta d'ERC, ICV i la CUP. COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ.

Els germans de Felip Puig. INVESTIGATS PER BLANQUEIG DE DINERS.

Massa senglars. S'AUTORITZEN BATUDES EXCEPCIONALS.

La cita amb la cultura. NOVES EXPOSICIONS I ESTRENES TEATRALS.

Espanya, primera de grup. GUANYA FRANÇA PER 88 A 64.

 

CAS JORDI PUJOL

Es registren al Parlament dues peticions per celebrar una comissió d'investigació

El camí cap a una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas Pujol va avançant...

Aquest matí s'han registrat dues peticions. Una del PP i Ciutadans, i l'altra d'Esquerra, Iniciativa i la CUP. Els socialistes, de moment, no la signen... Dues peticions, doncs, i els socialistes pensant-s'ho.... Els qui sí han signat  treuen ferro al fet, que el portaveu del govern català ja ha destacat, que no s'hagi aconseguit registrar-ne una de sola.

CONSULTA SOBIRANISTA

La vicepresidenta diu que si se celebra hi haurà observadors internacionals

La insistència d'Esquerra Republicana per aconseguir la comissió d'investigació sobre el cas Pujol fa dubtar de la  solidesa dels pactes amb CiU. Des del govern treuen ferro a aquestes diferències...  La vicepresidenta catalana ha dit que l'acord és total per avançar cap a la celebració d'una consulta i que aquesta és la prioritat de l'acord. De fet, Joana Ortega es reuneix aquesta tarda amb els grups parlamentaris per posar-los al corrent de l'operatiu logístic de la consulta. També ha anunciat que si se celebrés la consulta hi hauria observadors internacionals

REUNIÓ MAS-SÁNCHEZ

El líder del PSOE explica a Mas la seva proposta de reforma federal

Al Palau de la Generalitat s'ha produit la primera trobada  entre el president Mas i el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez. El president de la Generalitat ha reiterat la seva intenció de convocar una consulta que els socialistes rebutgen. De la seva banda, Sánchez ha defensat buscar l'acord per a una reforma de la Constitució que sol.lucioni els problemes territorials que pateix Espanya. El líder del PSOE proposa que aquesta reforma sigui sotmesa a votació de tot l'Estat.

CAS PALAU

Arxivada la causa contra Jaume Camps, per qui es demanava 1 any i mig de presó

El jutge que investiga el cas Palau ha arxixat la causa per prescripció contra  l'exdiputat   convergent Jaume Camps i 9 empresaris més. El fiscal demanava pel polític català un any i mig de presó per tràfic d'influències i 10 milions d'eurUs de multa.Els constructors haurien carregat al Palau factures per obres fetes a casa del principal acusat ,Felix Millet .El jutge alega que ja han passat 5 anys des que van ser imputats.

DECLARACIÓ ALCALDES

Comencen a declarar alguns dels imputats per haver cobrat sobresous

Encara en l'àmbit judicial, avui han començat a declarar la quarentena d'alcaldes imputats per, pressumptament, haver cobrat dietes irregulars de la Federació Catalana de Municipis. Els primers en fer-ho han estat l'expresident de l'entitat i exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, i l'exsecretari general de la Federació. El fiscal anticorrupció i la jutgessa de Sabadell  investiguen si s'ha comes un delicte contra l'administració publica.Creuen que els 300 mil euros cobrats pels membres del comite executiu de la federació durant  2011 i 2012 eren sobresous fixes enmascarats  com a dietes. 

El Barça aprofita aquests dies per recuperar lesionats aprofitant que aquest cap de setmana no hi ha lliga . Per demà ha programat un amistós contra el filial, el Barça B, que servirà per donar minuts a Luis Suarez i a Douglas. 

"UNA MICA D'ESCULTURA, SI US PLAU"

Es pot visitar al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona fins el 10 d'octubre

I des d'avui al Museu Europeu d'art Modern de Barcelona es pot visitar la mostra: "Una mica d'escultura, si us plau".  Són gairebé 300 obres de més de 150 artistes reunides en una exposició que pretén recuperar la importància d'aquesta modalitat d'art en la cultura europea. Hi ha pecesde Rodin, Bourdelle o Meunier.... amb algune d'elles acabem. 

 

Avança el camí cap a una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas Pujol. Aquest matí s'han registrat dues peticions. Una del PP i Ciutadans i l'altra d'Esquerra, socialistes, Iniciativa i la CUP a la què també s'hi suma el partit d'Albert Rivera... Ara s'inicien els tràmits tot i que finalment tots els grups hauran de posar-se d'acord per aconseguir la majoria necessària. Mentrestant, Convergència i Unió es queda sola en una nova prova pels seus pactes amb Esquerra Republicana. 

Comencen a declarar la quarentena d'alcaldes imputats per, presumptament, haver cobrat dietes irregulars de la Federació Catalana de Municipis. Els primers en fer-ho han estat l'expresident de l'entitat i exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, i l'exsecretari general de la Federació. Les declaracions continuaran fins la setmana vinent.

No s'atorgaran noves llicències per apartaments turístics a Barcelona i es doblarà el número d'inspectors... Són les propostes que ha fet l'ajuntament de Barcelona en la comissió extraordinària que se celebra avui per abordar el lloguer turístic a la ciutat. L'oposició acusa l'alcalde d'actuar tard.

 

Les plataformes digitals d'intercanvi de llibres escolars guanyen adeptes. En alguns casos poden suposar un estalvi de fins a 200 eurUs per família. Les editorials són conscients que és un fenomen que no poden frenar però recorden que darrera cada llibre hi ha el sou de molts professionals.

El Barça vol aprofitar la setmana de compromisos internacionals per recuperar els lesionats i posar a punt Luis Suárez. Demà a la tarda juguen un amistós amb el filial perquè l'uruguaià agafi ritme de competició. L'últim fitxatge, el brasiler Douglas també tindrà minuts.