Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Salut descarta de moment demanar un confinament domiciliari. Vol deixar marge per saber com funcionen el confinament perimetral i el toc de queda, un cop s'ha vist que el tancament de la restauració decretat a mitjans d'octubre s'ha traduït en un descens en el ritme dels contagis. Amb tot les xifres als hospitals continuen sent preocupants i el govern crida a no relaxar-se. Eles últimes hores s'han confirmat més de 3.600 nous casos, i 66 noves morts per COVID; el 57 per cent dels llits a les unitats de cures intensives de Catalunya estan ocupats per malalts de coronavirus.

El català aprova avui un nou paquet d'ajudes econòmiques per a col.lectius perjudicats per la pandèmia. Inclou una ajuda de 2.000 euros als autònoms, deduccions de l'IRPF a les rendes més baixes que estiguin obligades a fer la declaració per haver tingut més d'un pagador i un decret per evitar els desnonaments. A tall d'exemple a Barcelona entre mitjans de setembre i mitjans d'octubre més 1.200 de persones han estat víctimes ha patit intents de desallotjament de casa seva.

La pandèmia també podria fer suspendre el partit que el Barça ha de jugar demà contra el Dinamo de Kiev a la Lliga de Campions. L'equip ucrainès ha confirmat 9 casos de coronavirus a la seva plantilla.

Catalunya supera el primer cap de setmana de confinament perimetral i municipal per contenir la pandèmia. El coronavirus deixa encara xifres superiors als 4.000 contagis diaris, i 50 morts en les últimes hores. Baixa el risc de rebrot i es frena velocitat de transmissió es frena. Als hospitals continua augmentant el nombre de pacients ingressats per COVID. En les últimes hores s'ha confirmat un brot a la planta d'oncologia del Josep Trueta de Girona, que ha obligat a aillar part de l'espai i al Joan XXIII de Tarragona a partir d'avui queden restringides les visites.

Les protestes de dissabte contra el confinament van acabar amb 5 persones detingudes, 4 a Igualada i 1 a Barcelona. Les restriccions a la mobilitat han marcat també les tradicions pròpies del dia de Tots Sants que ha registrat enguany un volum significativament menor de visites als cementiris.

Mes enllà de la pandèmia els partits polítics també activen les seves maquinàries pensant en les eleccions del 14 de febrer. El PDECAT dóna a coneixer avui el resultat de les primàries per escollir candidat. Resultat que sembla clar, atès que l'ex consellera Àngels Chacón n'era l'única candidata.

En Radiogaceta de los Deportes hemos hablado con Edgar Méndez, jugador del Deportivo Alavés. El conjunto vasco recibe mañana a las 21h al Fútbol Club Barcelona, algo que el centrocampista canario ve como un reto muy complicado para su equipo. Edgar también ha querido alagar a Machín, su técnico, al que califica de "exigente para que los jugadores no se relajen y eso se refleje en los resultados".

Un día antes de cumplir los 18, el delantero del Barça Ansu Fati ha recibido el 'regalo' de su entrenador en forma de crítica constructiva: "Debe mejorar, sobre todo la concentración. Tiene pérdidas de balón que no son por falta de calidad, sino de concentración".

Toni Freixa fue directivo con Joan Laporta, Sandro Rosell y Josep María Bartomeu en el F.C. Barcelona. También fue candidato a la presidencia en las últimas elecciones y ahora es precandidato para las próximas. 

Freixa analiza el presente y el futuro del conjunto azulgrana y de toda la entidad: "Esta comisión me da confianza. Lo que debemos hacer es darle tranquilidad para poder acometer este momento difícil. La gestión de los últimos años ha sido exuberante".

En cuanto al equipo y su gestión destaca la figura del entrenador actual: "Koeman cumplirá su contrato si ganamos las elecciones. Invito al resto de precandidatos a suscribir esta idea".

Hoy se ha constituído la Comisión Gestora que debe conducir al Fútbol Club Barcelona hasta sus próximas elecciones. Hemos analizado el escenario que se le presenta a la entidad con Toni Freixa, directivo con los últimos tres presidentes culés, candidato en las últimas elecciones y precandidato de cara a las próximas. Freixa ha mostrado su preocupación por la situación económica del Barça y su total confianza en el actual entrenador, Ronald Koeman. En La Vuelta a España, final polémico en la novena etapa, con la descalificación del ganador, el irlandés Sam Bennet. Nuestro campeón olímpico, Samuel Sánchez, nos ha dado su versión de lo ocurrido. Y última hora de los tres equipos españoles de la Europa League, que hoy disputan sus partidos de la segunda jornada de la competición.