Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Después de su intento de salir del FC Barcelona, el delantero culé Leo Messi ha perdido perdón y ha commento que "debemos unirnos todos los barcelonistas". Asegura que sus errores fueron sólo para "hacer mejor y más fuerte" al club. Pero ahora, que se queda en el Barça pide que nadie ponga en duda su implicación y compromiso para defender "esta camiseta y este escudo".

El govern es reuneix aquest matí en sessió extraordinària per aprovar el decret de substitució de Quim Torra al capdavant de la Generalitat. Aquesta tarda el ple del Parlament acull una sessió específica sobre la inhabilitació amb la intervenció de Quim Torra com a convidat i la no assistència del PSC.

Salut critica que el govern de l'Estat vulgui unificar les limitacions de mobilitat i socials que ha pactat amb la comunitat de Madrid quan la incidència del coronavirus afecti de forma especial els municipis de més de 100.000 habitants. El Departament d'Alba Vergès sí demana reduir d'alguna manera la mobilitat entre territoris.

Segons un informe del RACC el 70% de les dones asseguren haver canviat de trajecte algun cop en desplaçaments a Barcelona per sentir-se més segures.

En el seu primer acte després de que el Tribunal Suprem hagi ratificat la seva inhabilitació, Quim Torra visita als líders independentistes empresonats al centre de Lledoners. Torra és el primer president inhabilitat en l'excercici del seu càrrec. Flanquejat pels consellers, en una darrera declaració al Palau de la Generalitat, diu que no es resigna, que portarà el seu cas a la justícia europea, i crida a fer de les properes eleccions un plebiscit.

El BOE i el Diari Oficial de la Generalitat han de publicar encara el cessament de Quim Torra. Pere Aragonés assumirà funcions de president interí però limitades, tot amb la previsió de celebrar comicis, la data més probable el 7 de febrer. Ara és el president del Parlament Roger Torrent qui activa els mecanismes per a la convocatòria d'aquests comicis.

Torra ha estat inhabilitat enmig de la gestió de la pandèmia. Sobre la COVID19 avui comencen a fer-se cribratges als escolars de Barcelona. Ara mateix hi ha 23.000 persones aillades entre estudiants, professors i personal d'administració després de què s'hagin detectat més de 2.000 positius en diferents escoles de Barcelona.

A l'espera de que el Tribunal Suprem confirmi si inhabilita o no al president de la Generalitat per desobediència, Quim Torra, insisteix en que l'únic camí és el de la independència.

Avui es jutja a l'activista, Tamara Carrasco, a Barcelona per presumpta incitació als desordres públics en accions reivindicatives dels CDR. La fiscalia demana per ella 7 mesos de presó.

En matèria sanitària els metges interns residents, els MIR, arrenquen avui una nova protesta de 5 dies per demanar millores laborals i de formació. També en matèria laboral els empleats d'Acciona que treballen a Nissan. Han bloquejat l'entrada en protesta per l'ERO presentat per un total de 500 persones.

En plana esportiva, el Barça de Ronald Koeman arrenca amb golejada la Lliga de primera divisió, 4 a 0 davant el Vilarreal, amb actuació destacada d'Ansu Fati i fins i tot un gol de Messi.

En Radiogaceta de los deportes hablamos con Toni Freixa, candidato a presidir el FC Barcelona. En 2021 se celebran elecciones en el club blaugrana y Freixa se presenta como un candidato "no continuista" ante el modelo de Bartomeu y confía en arreglar la situación económica de la institución "fruto de una mala gestión". Asimismo, confía en que el nuevo entrenador, Ronald Koeman, pueda estar "muchos años" en el banquillo culé.

L'absència del Rei Felip sisè avui a Barcelona marcarà l'entrega de despatxos a la nova promoció de jutges. Serà, Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem i del Consell General el Poder Judicial, qui encapçali l'acte.

El risc de rebrot de coronavirus a Catalunya supera els 200 punts. El president de la Generlaitat, Quim Torra, ha tornat a demanar responsabilitat als ciutadans. Avui una doble investigació internacional en la què han participat diferents hospitals catalans demostra que fins un 15% de casos greus de COVID, s'expliquen per factors genètics i inmunològics. La troballa ha de permetre millorar els tractaments.

En clau esportiva, Luis Suárez, s'ha acomiadat del Barça després de sis temporades entre llàgrimes però sense retrets.

.

El delantero Luis Suárez ha asegurado en su despedida del FC Barcelona que tenía "aceptado" que no contaban con él para esta temporada, mensaje que le llegó de parte del nuevo entrenador, Ronald Koeman, y que se marcha a un rival directo como es el Atlético de Madrid con ganas de "demostrar" que podía seguir compitiendo al más alto nivel en LaLiga.

Avui comencen a fer-se cribratges de coronavirus a les escoles catalanes. Arrencaran al cente Puig-Agut de Manlleu, municipi on el risc de rebrot ha escalat en les últimes setmanes fins a gairebé els 1000 punts. Diuen les autoritats sanitàries que les escoles són un bon reflex de la situació general... de manera que els cribratges a les escoles seran els que marquin a partir d'ara el ritme de detecció a Catalunya. A més el Procicat ha acordat limitar a un màxim de 6 persones les reunions socials i ha reforçat les restriccions a la Cerdanya on el risc de rebrot supera els 2.000 punts.

La pandèmia ha portat als organitzadors del Mobile d'ajornar fins a finals de juny l'edició que havia de començar el març de 2021.

En clau política repassem les reaccions que ha suscitat l'incitat els indults dels presos del procés començaran a tramitar-se la setmana vinent. Responia a la diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs. L'independentisme ha acollit amb fredor la noticia, PP i Ciutadans es porten les mans al cap, i el govern central desmenteix que tingui res a veure amb la negociació de pressupostos. Diu que es tramiten ara perquè s'han de complir els terminis previstos per llei.

I en clau esportiva, Luis Suárez, deixa el Barça després de que el club blaugrana hagi tancat un acord amb l'Atlètico de Madrid per al seu traspàs.