Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

CDC CARREGA CONTRA LA CUP I NO PROPOSARÀ CAP ALTRE CANDIDAT QUE NO SIGUI MAS
Convergència Democràtica rebutja proposar cap altre candidat que no sigui Mas i aposta per reeditar la coalició Junts pel Sí en unes noves eleccions que veuen inevitables. Després del NO a investir a Mas, els convegents acusen la CUP de prioritzar la ideologia i de convertir-se en aliada dels pders de l'Estat

ELS PARTITS DE L'OPOSICIÓ JA ESTUDIEN NOUS ESCENARIS SI HI HA ELECCIONS AL MARÇ
Els partits de l'oposició creuen que les eleccions són la millor opció per superar el bloqueig actual.
Ciutadans i PP aposten per nous acords al marge de l'independentisme, el PSC obre la porta al diàleg amb tothom i Catalunya si que es pot defensa una gran confluència d'esquerres.

PARLAMENT
LA MESA I LA JUNTA DE PORTAVEUS DESCARTEN CONVOCAR UN NOU PLE D'INVESTIDURA

Més enllà de la política, hi ha divisió entre els comerços catalans per l'inici de rebaixes. Moltes botigues ja les han començat aprofitat el buit legal i altres, que s'esperen al dia 7, també apliquen descomptes.

EL BARÇA S'ENTRENA DAVANT 10.000 ESPECTADORS.TURAN I VIDAL, A PUNT CONTRA L'ESPANYOL A LA COPA
Deu mil persones presencien l'entrenament de portes obertes del Barça, que ja prepara el duel de Copa contra l'Espanyol. Arda Turan i Aleix Vidal ja tenen l'alta federativa i podrien anar convocats per Luis Enrique, que ha estat escollit millor entrenador de l'any per la federació d'història i estadística

AL MERCAT DE LES FLORS
ROCÍO MOLINA I CABOSANROQUE PRESENTEN "IMPULSO", UN ESPECTACLE DE DANSA I ESPAIS SONORS
De la unió del ball flamenc de Rocío Molina i dels espais sonors de CaBoSanRoque neix IMPULSO, un espectacle diferent que avui representen al Mercat de les Flors.

El próximo pleno a la vista es uno ordinario, de trámite. Se celebrará el jueves y será exclusivamente para nombrar a los senadores de designación autonómica. El 10 de enero, el próximo domingo, se cumplen los dos meses que marca la ley como límite para la disolución automática de la legislatura. Inmediatamente, Artur Mas, tendría que firmar un decreto de convocatoria de elecciones. El 6 de marzo se apunta como la fecha más probable para la celebración de nuevas elecciones en Cataluña.

No es la primera vez que la CUP pide un candidato alternativo a Artur Mas para presidir la Generalitat, pero sí la primera que propone a Oriol Junqueras, que, al igual que un independiente, tendría su apoyo unánime. Y meten a Catalunya Sí Que Es Pot en el juego porque, dice la CUP, podrían investir un presidente si no fuera de Convergència.

Nadie, o casi nadie, pone en duda que Cataluña va camino de unas nuevas elecciones, las cuartas en cinco años y medio. El node la CUP a la investidura de Artur Mas deja sólo dos escenarios posibles: o nuevos comicios, previsiblemente el 6 de marzo, o un candidato alternativo que sí cuente con el visto bueno de los anticapitalistas. Pero ni Convergencia, ni Mas, dan marcha atrás, y se niegan a proponer un candidato diferente a la Presidencia de la Generalitat.

 

Primera declaracions d'Artur Mas després del no de la CUP a la seva investidura. Han sigut abans d'entrar a l'executiva de Convergència que ha finalitzat fa molts pocs minuts. A la tarda es reunirà la direcció d'Esquerra que manté garibé un silenci absolut. L'oposició creu que les elecciones són la millor opció per deslbloquejar la situació actual i ja miren al futur. Ciutadans i PP aposten per buscar nous acords al marge de l'independentisme després de les noves eleccions, el PSC obre la porta al diàleg amb tothom i Catalunya si que es pot aposta per una gran confluència d'esquerres.

Situació a la que s'ha arribat després que, com deiem, el Consell Polític de la CUP digués no a la investidura d'Artur Mas i, a la vegada, deixés la porta oberta a una investidura alternativa... Una situació política complicada, també, dins la CUP i amb els terminis legals per escollir president a punt d'esgotar-se.

I avui ens acostarem a la realitat de les families que conviuen amb les denominades malalties rares. A Catalunya hi ha uns 400 mil afectats, la majoria nens. Tots reclamen més investigació i accés als especialistes per poder tenir diagnòstics més ràpids i millorar els tractaments.

Als esports, el Barça aplega 10.000 persones a l' entrenament de portes obertes al Miniestadi. Els blaugrana ja preparen el duel de Copa contra l'Espanyol amb Arda Turan i Aleix Vidal amb l'alta federativa. Luis Enrique ha estat escollit millor entrenador de l'any per la federació d'història i estadística.

"Yo creo que sí habrá nuevas elecciones en Cataluña y todo parece indicar que serían el 6 de marzo. Es lo mejor que le puede pasar al país", ha asegurado Assumpta Escarp, secretaria de Organización del PSC, en Las mañanas de RNE. "Creo que esto es un fracaso más de la cadena de fracasos de Artur Mas y ha llegado el momento de que él mismo se de cuenta de que esto es el final. Lo mejor que podía hacer es no volver a presentarse", ha añadido la política socialista, que en cuanto al candidato de su partido, Escarp dice que "nadie pone en duda en estos momentos el liderazgo de Miquel Iceta en el PSC" (04/01/15).

L'ENDEMÀ DEL NO DE LA CUP. ARTUR MAS DIU QUE ESTÀ MOLT TRANQUIL I QUE VOL SEGUIR LLUITANT.

EL NO DE LA CUP. ELS PARTITS DE L'OPOSICIÓ JA ESTUDIEN NOUS ESCENARIS SI HI HA ELECCIONS AL MARÇ.

REBAIXES I REIS. TORNA LA POLÈMICA PELS DESCOMPTES DE MOLTES BOTIGUES ABANS DEL PERIODE TRADICIONAL.

MALALTIES RARES. LES FAMILIES DEMANEN MÉS INVESTIGACIÓ I MILLOR ACCÉS ALS ESPECIALISTES.

TURAN I VIDAL PODRAN JUGAR. EL BARÇA PREPARA EL DUEL DE COPA AMB L'ESPANYOL AMB 10.000 ESPECTADORS AL MINIESTADI.

 

Artur Mas, en sus primeras declaraciones tras el veto de la CUP a su investidura, dice estar tranquilo y "con ganas de plantar cara a Madrid" a pesar de que los partidos catalanes, tal como ha apuntado, no lo ponen "nada fácil". El rechazo de los antisistema al líder de CDC aboca, casi con toda probabilidad, a nuevas elecciones en Cataluña en marzo. Para evitarlo, Junts pel Sí tiene que presentar un candidato alternativo, algo que el partido de Artur Mas ya ha descartado (04/01/16).