Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, cree que el ejemplo de Quebec demuestra que pueden hallarse soluciones políticas a problemas políticos como el conflicto en Cataluña. Sánchez ha hecho esta reflexión en Montreal, donde se ha entrevistado con el primer ministro, Justin Trudeau, durante su visita oficial a Canadá.

"La mayoría social en Cataluña ha pedido lo mismo, no ha pedido independencia sino reforzar su autogobierno (...) Y es ahí donde está centrando el gobierno de España su propuesta política. Esa es la conclusión que podemos sacar del proceso que solucionó la crisis en Canadá respecto a Quebec".

Los ciudadanos de la región de Quebec votaron en dos ocasiones sobre su posible independencia de Canadá, y en ambas la rechazaron. Ambas consultas fueron legales y organizadas por el propio gobierno, de acuerdo con la llamada Ley de Claridad que establecía las condiciones para el referéndum y la secesión.

"Lo que propone este Gobierno es que dejemos a un lado la vía judicial y empecemos a hablar de política. Desde la ley, diálogo", ha recalcado Sánchez durante la rueda de prensa con Trudeau, donde la crisis catalana ha tenido un protagonismo especial.

Més de 400 estudiants francesos cursen, aquest any, el grau de fisioteràpia a Manresa... Creuen la frontera perquè, al seu país, hi ha molt poques places disponibles. Un fenòmen que creix cada any i que ha acabat afectant el preu dels lloguers.

Festa de la Rosa del PSC... i els ministres socialistes Batet i Ábalos surten al pas de les crítiques a la delegada del govern per haver suggerit un indult. Avui mateix la vicepresidenta del govern ha dit que la presó preventiva per als polítics independentistes no s'hauria d'allargar si el judici no arriba fins a la primavera.

La Generalitat demana ajuda a les entitats del Tercer Sector per acollir els anomenats MENA, menors extrangers no acompanyats. En el que portem d'any n'han arribat 2.100 a Catalunya i, segons els càlculs de la generalitat, calen mil places més. Aquesta nit, uns 40 d'aquests menors han dormit en diverses comissaries

Els mòbils com a eina de treball o distorsió en el procés d'aprenentatge a les escoles. La qüestió continua provocant debat a l'inici del curs escolar, i en parlem amb diferents especialistes.

Centenars d'estudiants francesos arriben, cada any a Manresa per cursar el grau de fisioteràpia perquè al seu país se n'oferten molt poques places. Un fet que trastoca el mercat immobiliari: durant el curs, puja el preu dels lloguers.

Als esports. Tot a punt al Camp Nou per al derbi d'aquesta nit. El tercer que disputen Barça i Girona a Primera divisió. El Gironins han arribat fa uns moments a Barcelona i descansaran fins a dues hores abans del partit. A tres quarts de nou es veuran les cares amb els blaugrana, líders invictes a la Lliga.

A pocs dies de l'1 d'octubre, la situació dels polítics que són a la presó i el futur del procés judicial ha obert un nou capítol. La delegada del govern s'ha mostrat partidària d'indultar-los, si se'ls condemna, i ho demanen. Esquerra rebutja cap situació que impliqui acceptar una sentència desfavorable, mentre, a l'oposició, PP i Ciutadans acusen el govern Sánchez de tenir pactes ocults amb els independentistes.

I les Festes de la Mercè ens deixen una imatge inèdita: la Via Laietana sense vehicles... i és que, avui, se celebra el dia sense cotxes. Durant tot el dia s'hi han celebrat activitats i s'han fet circuits per a bicicletes. Una manera de conscienciar sobre l'ús del vehicle privat i l'aposta pel transport públic. Acció que coincideix amb la setmana europea de la mobilitat.

La Mercè a Barcelona, i Santa Tecla a Tarragona omplen els carrers de festa, música i activitats. Totes dues festes van arrencar anit amb els pregons i tenen per endavant tres dies de celebracions; en que s'hi barrejaran actuacions de cultura popular i tradicional, amb concerts i activitats lúdiques o infantils. Barcelona ha apostat, a més, per extendre la festa més enllà del centre.

Superar les addiccions a través de l'esport; és el repte d' Eines, una entitat que treballa amb drogodepents a Sant Cugat del Vallès. Avui han acabat una ruta a peu per tot Catalunya que van començar fa un mes amb dos objectius: treballar l'autoestima dels pacients; i conscienciar la població que els drogodependents mereixen una segona oportunitat.

Als esports, Girona i Barça preparen el derbi de demà al Camp Nou. Abans, però, jugarà l'Espanyol. Els pericos ja són a Madrid per enfrontar-se aquest vespre al Reial Madrid. Serà el primer cara a cara entre Lopetegui i Rubi. A l'abast, trencar la ratxa de 22 anys que fa que els blanc-i-blaus no guanyen al Bernabeu.

L'italià Luigi Busa és tres vegades campió del món i ara es prepara pel mundial de karate que se celebra a Madrid aquest novembre. TVE ha estat amb ell aquest cap de setmana. El club Nokachi de Les Franqueses l'ha portat a Catalunya per motivar els joves karateques que, en breu, participaran al campionat d'Espanya.

Menores extranjeros no acompañados que han pasado tres noches durmiendo en el suelo de la sala de espera, así lo reflejan las imágenes de TVE en una comisaría de los Mossos d'Esquadra, en Barcelona. La Generalitat reconoce que está desbordada y que no tienen plazas suficientes para acogerles.

  • La situació dels menors migrants no acompanyats que arriben a Catalunya NO millora i molts continuen dormint a les comissaries. La Generalitat admet que és un problema greu des de fa temps i miren d'obrir espais nous per acollir-los. Però Benestar Social no dona l'abast i Interior exigeix solucions immediates. De moment van repartint els menors com poden, com aquests que veieu, que després de 3 dies a la comissaria de Ciutat Vella avui han entrat al centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància situat al Paral·lel de Barcelona.
  • Sobre els correus dels jutges atacant els independentistes, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha dit avui que no comparteix ni les afirmacions ni el lloc on s'han fet i que correspon al Consell General del Poder Judicial depurar responsabilitats, si n'hi ha. Mentrestant, les associacions de jutges recorden que els autors són una minoria./ L'executiu de Sánchez acusa al president Torra de gesticular quan demana la dimissió de Lesmes per aquests polèmics correus. La ministra Batet ha tornat a defensar la feina del jutges. tot i que reconeix que la forma d'expressar-se en el xat NO és la més adequada.
  • La Fiscalia creu que de moment no hi ha prou indicis contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès perquè el Tribunal Superior de Justícia l'investigui per un delicte de desobediència per no impedir el referèndum del 1 d'octubre. I sobre la situació a Catalunya n'ha parlat el ministre d'Exteriors. Josep Borrell diu que resoldre la crisi pot trigar 20 anys.
  • Qui ja té decidit posar un peu a Barcelona és Manuel Valls. A primera hora, ja donava pistes en aquesta enigmàtica foto, trepitjant les icòniques rajoles de la ciutat
  • I encara a Barcelona, la Generalitat veu amb reserves la mesura aprovada per l'ajuntament de destinar un 30% de les promocions privades a habitatge social.Avui el president Torra i l'alcadessa Colau s'han reunit per tractar la situació al sector... i la Generalitat diu que no s'hi oposa però que vol estudiar-ho més a fons.
  • Dia mundial de l'Alzheimer. Una malaltia sense cura que afecta 90 mil persones a Catalunya (dues de cada tres, dones) La investigació se centra sobretot en la prevenció de la malaltia, fins i tot abans no aparegui cap símptoma.
  • El partit Girona-Barça de Miami es complica encara més. La Federació Espanyola ha comunicat a La Lliga que NO l'autoritzarà
  • Cap de setmana de festes Majors. Santa Tecla a Tarragona... i la Mercè a Barcelona, que arrenca aquesta tarda amb el pregó a càrrec de l'actriu i directora Leticia Dolera. Fins dilluns més de 500 actvitats, moltes d'elles centrades en les dones i el feminisme. Molta música, llum, foc i tradicions: gegants, castells, correfocs.....Com a novetat, s'afegeix la llera del Besòs com a espai per a espectacles familiars. Una festa gran que aquest any té LISBOA com a ciutat convidada. De la capital portuguesa n'arribaran mostres de teatre, dansa, folklore, cabaret i molta música....

Falten places per atendre els joves migrants i alguns dormen a comissaries. Són tres menors que després de tres dies a la comissaria de Ciutat Vella avui han entrat al centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància situat al Paral·lel de Barcelona. Un centre que fins avui no n'havia pogut acollir cap perquè, segons fonts d'aquest mateix centre, estava ple.

La Fiscalia creu que de moment no hi ha prou indicis contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, perquè el Tribunal Superior de Justícia l'investigui per un delicte de desobediència per no impedir el referèndum de l’1 d'octubre. En canvi, sí que considera que Josep Maria Jové, actual diputat d'Esquerra Republicana, podria haver comès - a més de la desobediència - malversació i revelació de secrets.

Continuen sortint a la llum més correus de jutges en un xat del canal del Consell General del Poder Judicial.

Unes 15.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, van participar en la concentració convocada per les entitats independentistes per recordar els incidents de fa un any davant la conselleria d'Economia. Els assistents van reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Feia tres mesos que Ada Colau i Quim Torra no celebraven una reunió. Avui s'han tornat a trobar al consorci de l'habitatge quan fa tot just dos dies que el consistori ha aprovat la mesura d'obligar els promotors privats a reservar el 30% dels edificis nous a habitatge social.

Manuel Valls insinua la seva candidatura. A ERC el candidat, Alfred Bosch, renuncia a liderar la llista i l'actual conseller d'exteriors, Ernest Maragall es perfila com a nou candidat.

La Fundació Pasqual Maragall ha presentat el llibre "Records” on 40 amics de l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona evoquen els seus record.

Festes Majors: Barcelona i Tarragona tenen per davant un cap de setmana llarg ple d'activitats

La Federació Espanyola de Futbol no autoritza el Girona-Barça de Miami

Centres de menors plens: Falten places per atendre els joves migrants i alguns dormen a comissaries

Ajuntament de Barcelona: Manuel Valls insinua la seva candidatura i Ernest Maragall es perfila per ERC

Dia de l'Alzheimer: Una investigació troba alteracions cerebrals en persones sanes

Carta a la Lliga: La Federació Espanyola de Futbol no autoritza el Girona-Barça de Miami

Festes Majors: Barcelona i Tarragona tenen per davant un cap de setmana llarg ple d'activitats

"A los partidos independentistas en estos momentos les queda poco más que la gesticulación, y en esa gesticulación están. Yo creo que nosotros no tenemos que contribuir más a esa gesticulación y a esa crispación y a polarizar más", ha afirmado la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, que ha asegurado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que la separación de poderes, "incuestionable" para el Gobierno.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha defendido en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso la separación de poderes, "incuestionable" para el Gobierno, ha asegurado. También ha querido zanjar la polémica sobre si el Ejecutivo ha de dar órdenes a la Fiscalía, como le han demandado desde ERC poniendo en juego su apoyo a los presupuestos.

"A los partidos independentistas en estos momentos les queda poco más que la gesticulación, y en esa gesticulación están. Yo creo que nosotros no tenemos que contribuir más a esa gesticulación y a esa crispación y a polarizar más", ha afirmado.

La titular de Función Pública ha llamado al presidente de la Generalitat de Cataluña, Quim Torra, a hacer otra declaracion institucional para hablar de políticas públicas porque, tal como subraya, siguen sin gobernar y sin pensar en toda la sociedad catalana.

Respecto a la polémica sobre la tesis doctoral de Pedro Sánchez, la ministra también ha seguido la línea del presidente y ha dicho que es "ruido" que no deja ver las políticas del Gobierno.