Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Compte enrere per a la constitució dels nous ajuntaments, entre ells el de Barcelona. A 3 dies de la investidura, avui hi ha formalment dos candidats; Ernest Margall i Ada Colau. El republicà ha estat l'últim a presentar-la i ho ha fet mostrant-se obert a negociar amb el PSC.

Fins ara havien descartat cap mena d'acord i els socialistes ja han reiterat en diverses ocasions que no donaran suport a Maragall.

I anirem a Terrassa on hi tenim una última hora. 7 dotacions dels bombers treballen en un incendi que s'ha declarat en un edifici de 6 plantes. Segons les primeres informacions hi ha hagut una explosió i s'ha cremat totalment l'última planta. Hi hauria una persona ferida.

Atents als pactes post-electorals de cara a configurar els nous ajuntaments. A Barcelona el cap de files socialista, Jaume Collboni, espera un gest d'Ada Colau després d'haver manifestat que vol ser investida alcaldesa. Diu que volen garanties i que no li donaran un xec en blanc. 

En clau de succesos a l'espera de pasar a disposició judicial el jove detingut en relació amb l'incendi d'un pis diumenge a Vilanova i la Geltrú on va morir el seu pare.

A Cerdanyola del Vallés familiars de les persones enterrades al cementiri municipal protesten contra la forma com es farà el trasllat de les restes òssies quan comenci la reforma d'aquest equipament. 

Dels esports, el Barça de bàsquet pot classificar-se avui per la final de la lliga ACB si guanya al Saragossa en el partit que els enfrontarà aquest vespre.
 

Estabilitzat l'incendi forestal que des d'ahir crema a El Perelló, al Baix Ebre. Dos-cents efectius dels Bombers de la Generalitat han treballat durant la nit en el control d'aquest foc que es va originar en una crema de restes agrícoles sense control.

En el terreny político-judicial, jornada marcada pels ultims compasos del judici del procés. Entre avui i demà les defenses presenten les seves conclusiones, hi haurà un torn d'ultima paraula per als acusats i després quedarà vist per sentència.  

En les negociacions per configurar els pròxims ajuntaments, a Tarragona Comuns i Podem voten a favor de pactar amb ERC el que suposarà que el PSC, tot i ser la força més votada, es quedi sense l'alcaldia. A Barcelona, el republicà Ernest Maragall continua pressionant perquè Ada Colau es repensi la seva decisió de presentar candidatura a ser investida alcaldessa.

Catalunya lidera el ranking autonòmic durant el primer trimestre de l'any amb gairebé una quarta part dels registrats al conjunt de l'Estat. La major part per no poder pagar el lloguer.

En clau esportiva el Barça de bàsquet et torna a enfrontar-se al Saragossa i busca aquesta nit classificar-se per la final de la Lliga ACB.
 

La alcaldesa y candidata de Barcelona en Comú a la reelección, Ada Colau, ha avisado de que su espacio político no será "el trofeo de nadie" ni "el trofeo de un bando contra el otro", a la vez que ha criticado "los vetos cruzados" que mantienen entre ellos Ernest Maragall (ERC) y Jaume Collboni (PSC). Por su parte, el candidato del PSC a la alcaldía, Jaume Collboni, ha dicho que "no tendría sentido" investir a una alcaldesa que no se haya comprometido a gobernar con ellos y que sería una "irresponsabilidad" presentarse a la investidura sin tener los apoyos necesarios.

La alcaldesa y candidata de Barcelona en Comú a la reelección, Ada Colau, ha avisado este sábado de que su espacio político no será "el trofeo de nadie" ni "el trofeo de un bando contra el otro", a la vez que ha criticado "los vetos cruzados" que mantienen entre ellos Ernest Maragall (ERC) y Jaume Collboni (PSC). En una rueda de prensa en la sede del partido junto a otros miembros de la formación, Colau ha defendido el "paso hacia delante" que ha decidido dar "con firmeza y alegría" al presentarse a la investidura y ha negado participar en operaciones "extrañas" que le hagan mantener la vara de mando frente a la posibilidad de que haya un alcalde independentista.

El candidato de ERC a la alcaldía de Barcelona, Ernest Maragall, se ha reunido este viernes con la actual alcaldesa, Ada Colau, en un intento de seguir negociando un gobierno de coalición después de que Barcelona en Comú anunciara el jueves que proponía que Colau presentase su candidatura a la investidura. Un anuncio que amenaza las posibilidades del candidato independentista, Ernest Maragall, de regir Barcelona. Maragall ha roto así el "paréntesis" en las conversaciones que impuso a los comunes el miércoles, cuando la instó a decidir si pactaría con ERC o con PSOE y Cs.

Si no hi ha grans sorpreses Ada Colau competirà per la investidura amb Ernest Maragall. És el que proposa la direcció de Barcelona en Comú tot i que encara s'ha de votar al plenari. Mentrestant el socialista, Jaume Collboni, té el suport dels seus per pactar només amb Colau. Si comuns i socialistes arriben a pactar necessitarien encara els tres vots que va comprometre Manuel Valls per poder ocupar l'alcaldia.

El diputat d'ERC i ex número 2 d'Oriol Junqueras, Josep Maria Jové, declara a aquesta hora al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'investiga per pressumpta malversació, revelació de secrets i desobediència greu en relació a l'organització de l'1 d'octubre.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, ha desarticulat una organització criminal especialitzada en robatoris a domicilis amb violència. Hi ha 87 persones detingudes, 26 de les quals per cometre els robatoris, es calcula que més de 70.

I en clau esportiva David Gallego, serà presentat aquest divendres com a nou entrenador de l'Espanyol.
 

Ada Colau podria optar de nou a ser investida alcaldessa. Si més no és el que vol la direcció del seu partit i el que votarà aquest vespre el plenari de Barcelona en Comú. El cap de files del PSC, Jaume Collboni, té l'aval del seu partit per pactar només amb Colau. De tancar un acord es quedarien amb 18 regidors a tres de la majoria absoluta però Manuel Valls, ja va dir que podrien comptar amb tres dels seus.

En clau de política catalana el president del govern Pedro Sánchez no rebrà Quim Torra com aquest li havia demanat. La vicepresidenta del govern Carmen Calvo, diu que és inaudit que demani una trobada per parlar del judici del procés. Sobre l'1 d'octubre, el diputat d'Esquerra i ex número 2 de Junqueras, Josep Maria Jové declara aquest matí com a investigat per la seva pressumpta relació amb l'organització de l'1 d'octubre.

David Gallego serà presentat avui com a nou entrenador de l'Espanyol.
 

Les negociacions entre ERC i Barcelona en comú de cara a configurar el futur govern municipal de Barcelona queden congelades fins que Ada Colau digui si finalment pactarà amb els republicans o el socialistes. Avui s'espera la compareixença del cap de files del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, davant els seus per parlar entre d'altres coses de la política de pactes.

La cantant SHAKIRA està citada a declarar avui als jutjats d'Esplugues de Llobregat com a investigada per un pressumpte frau fiscal de més de 14 milions d'euros.

Parlem de l'informe del Sindic de Greuges, Rafael Ribó, sobre la qualitat de l'aire i d'una campanya de la Generalitat contra el llençament de tovalloletes i altres productes higiènics al vàter.
 

El Rei Felip sisè repren aquest matí amb JxCat la ronda de contactes preceptiva abans de proposar un candidat a la presidència del govern. Laura Borràs anirà en substitució de Jordi Sánchez a qui el Suprem va denegar el permís per poder assistir al Palau de la Sarsuela. Borràs vol posar de manifest davant el monarca la situació dels líders independentistes en presó preventiva.

El president de la Generalitat Quim Torra ha demanat per carta al cap del govern en funcions, Pedro Sánchez una reunió urgent en plena recta final del judici del procés.

A Barcelona, ERC ha aturat les converses amb Barcelona en Comú, de cara a un pròxim govern municipal fins que Ada Colau aclareixi si vol pactar amb ells o amb els socialistes.

La cantant Shakira compareix davant un jutge d'Esplugues investigada per pressumpte frau fiscal. La Generalitat per cert anuncia que a partir d'aquest any publicarà la llista de grans deutors a Hisenda.

Atents a les negociacions pel que fa al futur govern de Barcelona. ERC ha ofert exclusivitat a Ada Colau, però els comuns continuen reclamant la presència dels socialistes en un eventual pacte.

Un jutge de primera instància de Barcelona sentencia que els anomenats "riders" són autònoms. Ja són cinc sentències favorables a l'empresa però també hi ha altres 5 sentències contràries que consideren que els repartidors són falsos autònoms. 

A Montcada i Reixach un centenar de persones s'ha concentrat per rebutjar l'assassinat dissabte d'un home al municipi.

Ens apropem al programa Educar és Emocionar que mitjançant tallers vivencials convida als adults a posar-se en el lloc dels nens per entendre la relació pare-fill.
 

Les acusacions en el judici del procés presenten els arguments pels quals consideren que els fets de la tardor de 2017 van constituir rebel.lió a ulls de la fiscalia o sedició, segons l'advocacia de l'Estat. El sobiranisme denuncia persecució política i criminalització, mentre el president de la Generalitat, Quim Torra, comença a teixir una resposta unitària a una eventual sentència condemnatòria i que en tot cas diu que no passarà per un avançament electoral.

En les negociacions sobre el futur govern de Barcelona, ERC ofereix exclusivitat a Ada Colau i aquesta continua demanant un pacte a tres amb que inclogui al PSC. 

L'atur baixa a Catalunya de 10.500 persones el mes de maig.

A Catalunya les donacions han crescut un 16 per cent entre gener i maig respecte el mateix periode de l'any passat i arriba a nivells record.
 

L'atur a Catalunya va baixar el més de maig de més de 10.507 persones, el que deixa el nombre d'aturats en els 371.000. Més de la meitat del descens es va registrar a la demarcació de Barcelona. 

Sobre les negociacions de cara a un futur govern municipal a la capital catalana tles posicions continuen enrocades per part d'uns i altres.

Les universitats catalanes denuncien la seva greu situació financera i demanen un major pressupost per la Generalitat. El govern ho atribueix a la pròrroga dels pressupostos i al control del finançament per part de Madrid.

I ens fem resso d'un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre els micropobles catalans les poblacions de menys de 500 habitants.

En esports, el Barça es classifica per la final de la lliga de futbol sala.
 

Comencem la setmana atents als moviments de cara a la configuració de pactes post-electorals després de les eleccions municipals. A Barcelona el líder d'ERC, Ernest Maragall, es mostra obert a deixar fora de l'acord Junts per Catalunya per facilitar l'entesa amb Barcelona en Comú. Mentre el socialista Jaume Collboni descarta completament un tripartit d'esquerres.

Parlarem d'homofòbia, després de l'ultim atac conegut a la ciutat de Barcelona, l'Observatori contra aquest tipus d'agressions alerta d'un augment de la violència contra les persones LGTBI i demana a les administracions un servei d'atenció nocturna via whatssap.

En clau de salut, el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia ha participat en el primer estudi positiu de teràpia personalitzada en càncer de pàncrees i el govern celebra a partir d'avui la sisena Setmana dels Horaris amb la que preten donar a coneixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària.