Enlaces accesibilidad

Infusió casolana amb ingredients naturals contra el refredat

  • Aquesta infusió, elaborada amb ingredients naturals, ajuda combatre el refredat en qualsevol estació de l’any
  • Un xarop de malva que et pot curar el constipat

Per

Va de Verd - Infusió d'herbes pel refredat

A la primavera és habitual que apareguin les al·lèrgies i, sobretot, els constipats. Moltes plantes que ens envolten ens poden ajudar a alleugerar símptomes com la mucositat i els esternuts, gràcies a les seves propietats medicinals.

Al programa ‘Va de Verd’, Trini Teixé, venedora de plantes medicinals de la botiga Manantial y Salud, ensenya pas a pas la recepta d’una infusió que és capaç de combatre els malestars d’un refredat. Fer-la a casa és molt senzill!

Els ingredients i les seves propietats curatives

Per fer aquesta infusió només necessites uns quants grams de les següents plantes medicinals:

  • Brots de pi: és el remei ideal de les malalties respiratòries (bronquitis, sinusitis, processos gripals i asmàtics, entre d'altres).
  • Fulles d’eucaliptus: conegudes pel seu poder descongestionant i antibacterià. Són magnífiques per alleujar la congestió nasal i el mal de coll.
  • Plantatge gros: fulla que es fa servir per la seva acció antiinflamatòria i per regenerar teixit.
  • Arrel de malví i flor de malva: plantes mucolítiques que ajuden a desfer el moc i que sigui fàcil la seva eliminació. La malva suavitza la gola irritada, mentre que el malví, augmenta la resistència del cos.
  • Dròsera: la planta antitussígena que funciona per alleujar la tos molesta.

Passos

En primer lloc, agafa uns quants grams de totes les plantes que es necessiten i, amb l'ajuda d'una cullera sopera rasa, les has de barrejar per aprofitar totes les seves propietats.

Barrejar les plantes

Barreja de totes les plantes medicinals.

Un cop mesclades les plantes, ja es pot començar a fer la infusió. Agafaràs una petita cassola, li afegiràs aigua i després la barreja dels ingredients. Posaràs el foc a baixa temperatura perquè no s'enganxi res i aniràs remenant amb una espàtula o qualsevol utensili que tinguis a mà. És important que tota la mescla bulli durant uns tres o quatre minuts.

Quan es deixa reposar la infusió, els ingredients van agafant escalfor amb l’aigua i van desprenent els seus actius més combatius.

Bullir la infusió

La infusió està bullint al foc.

Un cop la barreja ha bullit, afegiràs una mica de farigola perquè és una planta amb propietats antivíriques, antipútrides i antisèptiques. Posteriorment, deixaràs reposar cinc minuts més.

Afegir farigola

La Trini Teixé agafa farigola per posar a la infusió.

Un cop passats els cinc minuts, ja es pot colar el contingut de la cassola en qualsevol tassa o got que es tingui per casa. Com més aviat es consumeixi, en millor estat estaran les seves propietats.

Colar la infusió a la tassa

La Trini colant la infusió.

Ara només falta que et prenguis la infusió de plantes ben calenteta i et recuperis del refredat com més aviat millor!