Enlaces accesibilidad
Televisió

Els secrets de l'entrevista de Marc Giró a Pere Aragonès al 'LateXou'

  • El periodista ens revela tots els detalls de l'entrevista al president en el seu programa de RTVE Catalunya
  • Giró va fer una entrevista lluny de la política i va posar a prova les aptituds culinàries d'Aragonès

Per
Cafè d'idees - Els secrets de l'entrevista de Marc Giró a Pere Aragonès al 'LateXou'

Marc Giró ens revela tots els detalls de com va anar l'entrevista al president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès al programa LateXou de RTVE Catalunya. El periodista diu que va veure "molt bé" al líder del Govern català: "Estem revistant a qui estem demanant entrevistes", ha dit Giró, que no comptava que acceptés participar-hi.

En una conversa amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, ha destacat que Aragonès va passar per totes les dinàmiques del programa, fent el gag inicial a l'ascensor, l'entrevista i una prova final: "Un cop va dir que sí, va pringar", ha dit el presentador del late night de la casa, que s'emet els diumenges a la nit.

Giró ha defensat que l'entrevista no apareguessin temes sobre l'actualitat política, sinó que fos més personal i divertida. "Si li arribo a preguntar pel pacte de claredat, no sabia ni per on preguntar. No estic d'acord que no fos una entrevista política. No era tot política?", ha puntualitzat.

El comunicador també ha revelat que li va transmetre el seu entrevistat durant l'entrevista: "És molt conscient de què és. Està molt content de dedicar-se a la política a aquest nivell. Sembla que porti el que ell representa en una bola delicada a les mans", ha dit. D'altra banda, Giró també considera que Aragonès "sap que la bola l'ha de passar" en cert moment, però que "li fa gràcia la mirada de l'altre": "Sap que li estem mirant la bola".

El presentador també va demanar permís al president Aragonès si el podia tutejar, i així va ser. "Soc molt partidari de tractar de vostè, però vaig escoltar a Manuela Carmena demanant que no la tractessin de vostè. Omplia el tracta de tu d'un respecte que estava bé", ha argumentat.

L'entrevista ja ha superat en interaccions i xifres a les xarxes el que es va fer a la influencer Dulceida, que en el seu moment va tenir una repercussió a les xarxes "increïble"; per bé que a la televisió no va ser dels més vistos. "El LateXou és un programa que no s'hagués pogut fer a cap altra cadena. Ni en cap altra cadena amb els mitjans que té aquesta", ha defensat Giró sobre el projecte a RTVE Catalunya.

Una vestimenta esportiva i casual

Una de les primeres coses ressenyables va ser el vestuari esportiu i casual amb el qual es va presentar el líder català al programa, el que va ser "molt intel·ligent". "Al meu costat, havia de destacar d'alguna manera. Tinc cos de maniquí, i ell va dir que no podia competir", ha dit Giró amb el seu to habitual. Pel presentador, la seva vestimenta també significa una declaració d'intencions del president, enviant el missatge del fet que no hi anava a fer campanya o a "col·locar l'argumentari" per bé que "sempre estan de campanya".

Giró també ha destacat la "bona llesca" de peu del president, i que "anava apretat" amb els pantalons escollits. "Vaig quedar al·lucinat. Anava jamoncete. A mi que m'agraden els homes, vaig pensar: 'Carai!'. El poder sempre m'ha atret", ha insistit el periodista.

Les sèries i altres secrets del president

Un dels moments més comentats de l'entrevista ha estat el reconeixement d'Aragonès dels seus gustos sobre sèries. Va destacar The Crown, però també d'altres més "ensucrades" -en paraules de la tertuliana Neus Tomàs- com Emily in Paris, que ha vist amb la seva dona. "És una jefaza total. Això sí que és política: aconseguir que el teu maromo es tragui tres sessions" d'aquesta sèrie, ha dit Giró. "No sé cap a on va Catalunya, però em sento molt més tranquil", saben que ha vist la sèrie.

L'entrevista va passar per les habilitats d'imitador del president català. Aragonès no va voler imitar a cap dels coneguts, però va donar alguns detalls sobre a qui sabia imitar amb certa solvència. "No li hauríem demanat", ha assegurat Giró.

El president del Govern també va sorprendre explicant quina redacció havia decidit fer a l'escola sobre què havia passat durant les festes nadalenques. El president català va optar per parlar de la dissolució de l'URSS!

La prova: la truita a la francesa

Un dels hits de l'entrevista va ser quan president i presentador van 'competir' fent una truita a la francesa. I ho van fer davant un jurat d'autèntic luxe: Carme Ruscalleda, Carles Gaig i David Andrés, que van decidir que el guanyador havia estat clarament el president de la Generalitat.

"Va jugar tot. Va entrar a tot", ha destacat Giró, assenyalant també la duresa de les crítiques de Ruscalleda. "A vegades ens acostem als polítics com si fossin monstres. Amb el Procés s'ha tensat tot molt", ha considerat Giró, en el sentit que hi ha pocs espais com aquest que permetin al polític mostrar la seva cara més humana i "com un igual".

"Nosaltres els hi fem fer truites perquè vosaltres els heu d'apretar, tu els has d'apretar, que no hi ha ningú que ho faci millor que tu en aquest país", ha dit a Gemma Nierga. I ha confirmat que el líder de l'oposició Salvador Illa està "convidadíssim" al programa: "Espero que tingui ous per trencar", ha bromejat.