Enlaces accesibilidad
Televisió

Ana Curra a Marc Giró: "Ser una icona m'acollona. A mi el que em mola és estar a les trinxeres"

 
  • La casualitat i els inicis d'Ana Curra amb Alaska y los Pegamoides per casualitat
  • L’artista parla del seu darrer single digital ‘Hiel’ al ‘Late Xou amb Marc Giró
  • Tots els continguts del programa a RTVE Play Catalunya

Per
Late Xou - Ana Curra aterra al 'Late Xou amb Marc Giró'

Ana Curra és una icona de la Movida Madrileña i de l’Underground. La seva carrera musical l’ha convertit en una de les artistes que simbolitzen millor aquest moviment contracultural, que va sacsejar al país sencer. “Últimament, em diuen molt que soc una icona i això m’acollona, imposa”, ha assegurat l’artista al ‘Late Xou amb Marc Giró’. Actualment, Ana Curra continua creant himnes com ‘Hiel’ o ‘Aphrodita La Monarca’ i, recentment, ha protagonitzat el llibre ‘Conversaciones con Ana Curra’.

Ana Curra presenta el seu darrer single digital 'Hiel' | Late Xou

Ana Curra parla de la seva trajectòria i del seu present | Late Xou

Una casualitat que li va canviar la vida

La vocalista, teclista i compositora va encetar la seva carrera professional per casualitat. Un dia, Ana Curra es trobava a la sala El Sol de Madrid i Carlos Berlanga, cantant, compositor i lletrista, se li va acostar i li va demanar si volia tocar amb ells, amb Alaska y los Pegamoides. “No ens coneixíem de res”, ha dit la cantant. L’artista ha explicat entre riures que Berlanga li havia dit que era “mona” i que li havia llençat la proposició, abans de saber que podia tocar i cantar. “En aquell moment, si tocaves o no tocaves, era el menys important”, tanca l’artista.

L’actualitat

El darrer treball que hem pogut conèixer d’Ana Curra és el single digital ‘Hiel’, on l’artista reflexiona sobre la malaptesa humana, en un moment on la naturalesa ha revoltat i vol acabar amb el món tal com el coneixem. Marc Giró també li ha demanat sobre el videoclip ‘Aphrodita La Monarca’. La cantant ha assegurat que “el vídeo mola molt perquè som una comunitat femme, que hem emigrat a un altre planeta fa molt de temps i ens reclama la humanitat perquè estan perduts”.

L’artista també ha protagonitzat el llibre ‘Conversaciones con Ana Currra’, on parla amb l’autora, Sara Morales, sobre la seva trajectòria professional i la seva vida personal. Eduardo Benavente, Alaska, Parálisis Permanente, Seres Vacíos, Carlos Berlanga o Alberto García-Alix, són alguns dels noms que hi apareixen.