Enlaces accesibilidad
Parlament

La Generalitat convocarà una cimera per abordar la sequera

Per
Vista del pantà de Sau en situació de plena sequera
Vista del pantà de Sau en situació de plena sequera

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, convocarà tots els grups parlamentaris a una cimera per tractar la situació excepcional de sequera a Catalunya. La torbada es farà, segons han confirmat fonts del Govern, d'aquí a dues setmanes, després del viatge oficial previst a Llatinoamèrica.

Aragonès convocarà una cimera de l'aigua | Àlex Cabrera

Ajudar a conscienciar la societat

Durant la sessió de control en el ple del Parlament, el president català ha advertit que vol que la cimera serveixi per compartir el diagnòstic de la situació actual i per explicar les mesures que està duent a terme el Govern.

A banda, també ha destacat la importància de la cimera per "rebre aportacions i ajudar a conscienciar el conjunt de la societat i de consumidors d'aigua, bé sigui ciutadania, habitatges, empreses, sectors productius i administratius, que això va de debò".

L'oposició retreu la manca d'inversions

El líder socialistes catalans, Salvador Illa, retreu la manca d'inversions i adverteix que "les coses no s'han fet bé i hi ha molt poc marge". Illa ha qualificat d'"inacció clamorosa" la gestió del Govern en una situació que, en la seva opinió, és greu i preocupant.

Des dels comuns, Jéssica Albiach reclama abandonar "els grans macroprojectes". "Són projectes propis de negacionistes climàtics", ha advertit Albiach, que ha reclamat a l'executiu català valentia i planificació ecològica.

El Govern convoca els grups per buscar solucions per abordar la sequera

Aragonès es defensa amb les inversions fetes durant el seu mandat com les noves estacions de tractament d'aigua potable a les conques del Besòs i el Llobregat. "Hem aportat al sistema el 2022 un total de 160 hectòmetres cúbics d'aigua, la qual cosa equival a dos embassaments de Sau", ha concretat Aragonès, que ha afegit que han après a anticipar-se després de l'episodi de sequera del 2008.

La Generalitat també ha aprovat augmentar el volum d'aigua que trasllada diàriament del pantà de Sau al de Susqueda (Girona) i multiplicar el pressupost destinat al transport d'aigua amb camions cisterna, entre altres iniciatives.