Enlaces accesibilidad
Borrasca Juliette

La neu enfarina el Tibidabo i alguns punts del Vallès Occidental

Per
Borrasca Juliette: la neu arriba a Barcelona
Borrasca Juliette: la neu arriba a Barcelona

La neu ha tenyit de blanc aquesta matinada el Tibidabo, a la serra de Collserola, i s'ha deixat veure en alguns punts de la part alta de Barcelona. Fora de la capital catalana, ha nevat amb força de nit i matinada a punts del Vallès Occidental, com Terrassa i Sabadell, així com a poblacions del Baix Llobregat, com Begues i Viladecans.

Terrassa ha quedat emblanquinada per la neu durant el matí

Terrassa ha quedat emblanquinada per la neu durant el matí

Matadepera ha rebut la neu de la borrasca Juliette

Matadepera ha rebut la neu de la borrasca Juliette

Fins i tot ha fet acte de presència a prop del mar en alguns municipis com Castelldefels i Gavà. També han caigut alguns flocs a Tarragona, fins i tot al port, tot i que no ha agafat.

Terrassa, Matadepera o la muntanya de Barcelona s'han llevat amb la neu de la borrasca Juliette

Aquest episodi de fred ha provocat una davallada important dels termòmetres amb temperatures al voltant dels -20º a les zones altes del Pirineu i al voltant dels - 10º a les zones habitades. La temperatura més baixa d'aquesta matinada s'ha registrat a Boí (Lleida) amb - 19,6º. Un fred intens que ens acompanyarà fins dimecres i que ha estat el responsable de tenyir de blanc algunes zones poc habituals del litoral i prelitoral català.

La borrasca Juliette porta la neu a Barcelona

Al Montseny s'han registrat entre 5 i 10 centímetres de neu, 5 a la serralada litoral i entre 3 i 5 a Collserola. Altres punts on el fred intens ha fet acte de presència han estat Puigcerdà amb - 8,4º o Mollò amb - 8,7º.

Protecció Civil manté les alertes

Protecció Civil manté l'alerta del pla Neucat i Procicat pels efectes de la Borrasca Juiette. El telèfon d'emergències 112 ha rebut una quarentena de tricades per la nevada. La majoria s'han rebut des de les comarques del Barcelonès, Osona, el Pallars Sobirà i el Vallés Occidental.

El color blanc de la neu ha estat present a la muntanya de Collserola

El color blanc de la neu ha estat present a la muntanya de Collserola

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmentin la precaució i evitin accedir a les platges. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.