Enlaces accesibilidad
Temporal

El primer temporal de l'hivern deixa tímides nevades i fort onatge al litoral

Per
El temporal de neu afecta al Ripollès, Osona i Terres de l'Ebre
El Ripollès ha estat l'escenari perfecte per a fer ninots de neu | RTVE CATALUNYA

El temporal de fred, neu, pluja i vent de les darreres hores ens deixa imatges bucòliques i poques afectacions al territori català. Les Terres de l'Ebre, Osona i el Ripollès han estat l'escenari principal de les nevades caigudes en les darreres hores. Alguns han hagut d'esperar 2 anys per tornar a veure la neu a casa seva, com és el cas d' Horta de Sant Joan.

Les nevades han afectat a les Terres de l'Ebre, Osona i el Ripollès

Camprodon i Ripoll també han vist nevar

La neu ha fet acte de presència al Ripollès. Els veïns de localitats com Camprodon o Ripoll han vist com s'acumuluaven gruixos de més de 30 centímetres a sectors elevats de la vall de Camprodon i a cavall entre la Garrotxa i Osona.

Camprodon s'ha aixecat enfarinat i la neu ha provocat incidències

Camprodon s'ha aixecat enfarinat i la neu ha provocat incidències | RTVE CATALUNYA

En general, no ha provocat gaires afectacions, tot i que des d'aquestes localitats s'han queixat de la manca de previsió a l'hora de netejar les carreteres d'accés als municipis

La neu complica la circulació a Fabert

La neu complica la circulació a Fabert | RTVE CATALUNYA

Les Terres de l'Ebre també han estat l'escenari de les nevades. La neu ha estat molt ben rebuda pel camp, ja que pot donar un cop de mà per apaivagar la sequera existent a Catalunya. En general, no ha provocat gaires incidències en aquesta zona de Catalunya i alguns han aprofitat per gaudir de la neu.

Les Terres de l'Ebre també han vist ninots de neu

Les Terres de l'Ebre també han vist ninots de neu | RTVE CATALUNYA

Talls de llum

Una vuitantena de cases de Molló han estat gairebé 24 hores sense llum després que el temporal d'ahir afectés una línia elèctrica. El mateix va passar a la vall de Camprodon. En aquest cas per la caiguda d'un arbre sobre la xarxa elèctrica. Els veïns diuen sentir-se abandonats i reclamen més recursos pels pobles del Pirineu. L'alcalde Josep Coma no veu normal que cada cop que nevi s'hagin de tallar carreteres.

El Ripollès recupera la normalitat després de la nevada | Gemma Esteba

El Delta de l'Ebre, afectat de nou

De nou, el Delta de l'Ebre s'ha emportat la pitjor part d'aquest temporal. El pas per la barra del Trabucador continua tancat per segon dia consectuiu a conseqüència dels 'microtrencaments' provocats per les pluges i el fort onatge dels darrers dies. Els vehicles pesants podrien estar entre dos i tres dies sense poder-hi circular.

La barra del Trabucador, afectada novament pel temporal marítim | Francesc Farré

Afectacions al litoral

Aquest temporal també ha deixat incidències al litoral de la província de Barcelona. Badalona ha estat una de les poblacions afectades on les onades s'han endut bona part de la sorra de les platges. La Guàrdia Urbana de Barcelona també ha hagut de barrar el pas als espigons i s'han tancat els parcs i jardins de la capital catalana

Previsió per les properes hores

Els pronòstics indiquen que el temporal va a la baixa. De cara a demà, el vent ja afluixarà a tot arreu. Aquest dijous, s’obriran clarianes durant el matí, excepte al nord-oest on el cel estarà més ennuvolat i tindrem alguns ruixats que durant el migdia s’estendran pel prelitoral i durant la tarda arribaran al Camp de Tarragona. De nou, podran anar acompanyats de calamarsa i serán de neu per damunt dels 500 o 700 metres. La próxima matinada será més freda i amb glaçades més extenses a l’interior i fortes al Pirineu