Enlaces accesibilidad
Tempesta

El temporal d'aquest dimecres deixa desperfectes a molts punts

  • Al passeig marítim de Roses van caure palmeres a sobre de dos vehicles
  • 8 comarques estan en alerta aquest dijous a la tarda per un nou temporal

Per
Dia de reparació i neteja per les tempestes d'aquest dimecres

El fort temporal d'aquest dimecres a la tarda ha deixat alguns desperfectes que aquest dijous al matí eren ben visibles. A Roses, en només un quart d'hora van caure 30 litres per metres quadrat, convertint alguns carrers en piscines. Al passeig marítim van caure palmeres a sobre de dos vehicles. A Olot, van caure 45 litres per metre quadrat en poca estona, el que va provocar que el camp de futbol quedés anegat per l'aigua.

I el temporal no ha dit adeu del tot. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per intensitat de pluja a la meitat est de Catalunya. Les precipitacions poden superar els 20 mm en 30 minuts. També s'ha activat la prealerta per onades superiors a 2,5 metres a la Costa de l'Alt Empordà, i ja hi ha més de 10 platges amb bandera vermella.

Roses substituirà les palmeres del passeig marítim

L'Ajuntament de Roses ha decidit aquest dijous substituir les palmeres del passeig marítim del municipi per evitar que es repeteixi l'episodi d'aquest dimecres al vespre, quan han caigut dues palmeres per les fortes ratxes de vent provocades pel temporal. El consistori ha encarregat a l'empresa Rosersa que faci un projecte per treure-les de forma gradual amb l'objectiu de "garantir la seguretat de les persones i els béns".

Una de les palmeres del passeig marítim de Roses ha caigut sobre un cotxe

Una de les palmeres del passeig marítim de Roses ha caigut sobre un cotxe

8 comarques en prealerta

Les comarques del litoral i prelitoral nord i central, el Pirineu i Prepirineu oriental i la Plana de Vic es troben en prealerta del Pla Inuncat per perill d'intensitat de pluja aquest dijous al vespre. Les precipitacions poden superar els 20 mm en 30 minuts i els ruixats aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra o calamarsa.

El Meteocat també ha emès un avís per mal estat de la mar i Protecció Civil ha activat la prealerta del Procicat per onatge. Es poden produir onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a la costa de l'Alt Empordà a partir d'aquest dijous a la tarda i fins divendres al migdia.

Davant d'aquesta afectació i les previsions del Meteocat, el Servei Català de Trànsit demana màxima prudència en els desplaçaments.