Enlaces accesibilidad
Sexualitat

Orgasmes durant el part? És possible i t'expliquem per què

  • Les hormones que estan presents durant el part també ho estan quan s'experimenta un orgasme
  • El procés de gestar, parir i lactar forma part de la vida sexual de les dones
  • 'SexBand', programa presentat per la Terremoto de Alcorcón, a RTVE Play Catalunya

Per

SexBand - Sexe i maternitat

Sabies que és possible arribar a tenir un orgasme durant el part? Quan una dona està embarassada sembla que es converteix en quelcom virginal i intocable. Les relacions sexuals s'acaben i és un tabú parlar de sexe, plaer o excitació amb un nadó pel mig. Durant el part, però, es poden experimentar sensacions molt agradables i arribar al clímax encara que moltes persones ho veuen impensable. Ho descobrim a 'SexBand' amb La Terremoto de Alcorcón.

Quan s'està donant a llum, l'aparell reproductor femení està en marxa i els òrgans sexuals i les hormones del plaer estan molt compenetrades en tot el procés de l'embaràs, part i postpart.

Andrea Ros, actriu i doula, assegura que "és un error separar sexualitat i maternitat". El procés de gestar, parir i lactar forma part de la vida sexual. "De fet, les llevadores són les encarregades de la salut sexual i reproductiva de les dones", diu.

Què provoca l'orgasme?

L'orgasme en el moment del part és possible i a més, recomanable. La pressió que exerceix el cap del bebè en el sistema nerviós pelvià estimula molts dels punts que tenen un paper determinant en els orgasmes vaginals, cervicals i de clítoris.

Durant el part, també s'incrementen els nivells d'oxitocina, l'hormona de l'amor que se segrega també quan estem enamorats i durant les relacions sexuals. Per això, estudis que asseguren que els parts farien menys mal si les dones es masturbessin; es dilataria de manera més ràpida i els músculs es relaxarien fàcilment.

L'orgasme és positiu durant el part

L'orgasme és positiu durant el part

Paral·lelament, també entra en joc la preparació física i mental de la dona. Si ha realitzat exercicis de relaxació i meditació, podrà relaxar-se i focalitzar la seva atenció en el plaer de forma més senzilla. A més, haver assistit a classes de preparació al part i practicar pilates o ioga ajuden al fet que els seus músculs, tant externs com interns, estiguin llestos davant l'esforç físic que requereix el part.