Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi

'As Bestas' triomfa als Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE a Catalunya

Per
'As Bestas' triomfa als Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE a Catalunya
'As Bestas' i Luis Zahera s'emporten un Premi Sant Jordi de Cinematografia

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic el veredicte de la 67a edició d'aquests guardons que lliura RNE a Catalunya. 'As bestas' ha estat escollida millor pel.lícula espanyola i 'Cinco Lobitos' millor òpera prima. Els actors Luis Zahera i Anna Castillo han estat reconeguts pels seus treballs interpretatius. Com a millor film estranger, el jurat ha votat la superproducció 'Top Gun: Maverick'.

Els Premis Sant Jordi de Cinematografia corona 'As Bestas' com a millor pel·lícula | Marta Orquín

'As Bestas', la gran favorita

És la favorita als Premis Goya i acaba de rebre el Feroz a millor pel.lícula dramàtica. 'As bestas', el thriller rural en clau de western de Rodrigo Sorogoyen continua el seu camí triomfal amb el Premi Sant Jordi de Cinematografia com a millor film espanyol i el de millor actor per un fantàstic Luis Zahera.

'Cinco lobitos', el film d'Alauda Ruiz de Azúa sobre la complexitat de la maternitat, les cures i els afectes familiars, s'ha endut el Sant Jordi a millor opera prima. El jurat també ha reconegut l'actriu catalana Anna Castillo pel seu paper d'una jove mare soltera amb unes relacions sentimentals tòxiques a 'Los girasoles silvestres', de Jaime Rosales.

Premis en categories estrangeres

La superproducció que ha arrassat a taquilla 'Top Gun:Maverick', nominada també als Oscar, s'ha endut el Sant Jordi a millor pel·lícula estrangera. Els Sant Jordis han premiat com a millors intèrprets en pel·lícules estrangeres Austin Butler per la seva encarnació d'Elvis Presley i Tilda Swinton pels seus papers a 'Memoria' d'Apichatpong Weerasethakul i 'Tres mil años esperándote', de George Miller.

Els guadons es lliuraran el 25 d'abril en una gala al Teatre Lliure que es podrà seguir per RTVE.