Enlaces accesibilidad
Cinema

Els millors moments de la gala dels Premis Sant Jordi

  • El sentit de l’humor del cineasta Carlos Saura o la dedicatòria d’Antonio Banderas són alguns dels millors moments de la 66a edició dels Premis Sant Jordi
  • L’emoció de l’actriu Tamara Casellas o el discurs d’Oliver Stone destaquen en la gala conduïda per Gemma Nierga i Sílvia Abril
  • Chanel, la nostra representant d’Eurovisió, i el cantant Gonzalo Hermidia han cantat en directe a l’escenari del Teatre Lliure

Per

Premis Sant Jordi de Cinematografía 2022

La gala de 66a edició dels Premis Sant Jordiha estat plena de talent, emocions i, per descomptat, moments que quedaran en la nostra memòria. Abans de començar l’esdeveniment, a la catifa taronja, ja vivíem la trobada més esperada de la tarda per a les presentadores! Gemma Nierga i Sílvia Abril, que domina molt l’anglès, van saludar l’actor Antonio Banderas i la seva parella, Nicole Kimpel.

No només Sílvia Abril té un sentit de l’humor que ens fa riure, el cineasta Carlos Saura, Premi d’Honor, amb noranta anys fa bromes que deixen el públic bocabadat: “Jo estic encara el peu del canó.”

Els assistents al Teatre Lliure, on es va celebrar l’esdeveniment, van aixecar-se i ovacionar Carlos Saura. El Premi d'Honor no s’ho esperava i després de recollir el guardó va confessar que s’havia emocionat moltíssim.

Antonio Banderas va dedicar el seu Premi Sant Jordi a la trajectòria a Marta Ribera, una de les més grans figures del teatre musical espanyol. La dedicatòria va ser preciosa: “Tu representes el millor que jo m’he trobat en aquesta professió.”

Un altre moment emocionant va ser quan Tamara Casellas, Premi Millor Actriu per la pel·lícula ‘Ama’ va sortir de l’escenari amb la seva estàtua del cavaller Sant Jordi i llàgrimes als ulls: “Em fa molta il·lusió aquest premi i més aquí perquè és una terra que estimo.”

El discurs del guionista Oliver Stone, Premi Sant Jordi per la seva trajectòria, no va deixar indiferent a ningú amb frases com “Jo, com Sant Jordi, he hagut de matar molts dracs i alguns també m’han donat una puntada al cul.”

https://twitter.com/RTVECatalunya/status/1519026389143498754?s=20&t=c5bdkj8D_CrKiXCOkd0EKg

Actuacions musicals en directe

L’actuació de Chanel, la representant d’Espanya a Eurovisió, va omplir d’energia el Teatre Lliure!

Chanel canta 'Slomo' en los Premis Sant Jordi 2022

La coreografia del tema ‘SloMo’ és espectacular i Sílvia Abril es va atrevir a ballar algunes passes del ball!

Una altra actuació en directe va ser la del cantant Gonzalo Hermidia que va interpretar al piano 'Me quedo contigo' de la banda sonora de la pel·lícula de Carlos Saura Deprisa, Deprisa. Quina cançó tan bonica!

Aquests són alguns dels moments, els més emocionants o els més divertits, de la gala de la 66a edició dels Premis Sant Jordi. Què et sembla si la veus a RTVE Play i n’afegeixes més? També pots veure el programa especial a la catifa taronja abans de l’esdeveniment!