Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum notícies avui a Catalunya: 17 de gener de 2023 | Alerta per forts vents i neu fins als 600 metres al Pirineu

  • Dues marxes lentes, dels taxistes i les VTC coincideixen pels carrers de Barcelona
  • La Fiscalia demana al Tribunal Suprem que també reclami Puigdemont per desordres públics agreujats
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Una màquina llevaneu a l'entrada d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà
Una màquina llevaneu a l'entrada d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà

L'actualitat d'aquest dimarts 17 de gener passa per les dues protestes, dels sectors de les VTC i el taxi a Barcelona per defensar el seu model de mobilitat. Les VTC tradicionals es desmarquen de les grans plataformes com UBER o Free Now i reclamen un codi regulatori propi. Els taxistes denuncien que aquestes plataformes no compleixen la tarifa regulada.

El Govern assegura que el conegut com a quart cinturó o B-40 s'ha convertit ja en el darrer escull per tancar un acord de pressupostos amb el PSC. La portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha explicat que fins i tot han definit els requisits per desbloquejar l'ampliació de l'aeroport del Prat. Mentrestant, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha definit com una "oportunitat" per l'independentisme la manifestació de dijous durant la cimera entre Espanya i França. Aragonès, per cert, només participarà en la rebuda inicial.

Per la seva banda, la Fiscalia ha recorregut l'aute del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i demana reclamar a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per un delicte de desordres públics agreujats. Aquest supòsit permetria ampliar a 17 anys la petició de les penes de presó aprofitant la reforma del Codi Penal.

El temporal de vent i neu que afecta el territori continua amb episodis de forts vents i nevades al Pirineu on hi ha una dotzena de carreteres afectades, especialment del Pallars Sobirà, l'Aran i l'Alta Ribagorça.

En matèria d'habitatge, el Sindicat de Llogateres explica la victòria en el primer judici contra les clàusules abusives en els contractes de lloguer. Asseguren que el cas Azora pot "establir un precedent" i avisa que perseguirà "tots els abusos".

En clau judicial, un tinent d'alcalde i una exregidora del PSC a Pineda de Mar han acceptat un any de presó i un altre d'inhabilitació per pressionar una cadena hotelera del municipi perquè expulsés els agents de la Policia Nacional que tenia allotjats per l'1-O.

RESUM NOTÍCIES A CATALUNYA

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 18:44

    El sector immobiliari afronta un 2023 "incert"

     

     

    El sector immobiliari afronta un 2023 carregat d'incògnites i incert, però amb l'esperança que sigui el tret de sortida d'un "canvi de cicle positiu". "No hi ha bombolla que vagi a explotar, però sí alteracions importants del desenvolupament del mercat en els pròxims mesos.

     

    En aquest sentit, es planteja una previsió d'una caiguda del 20% en les compravendes i del 7% en els preus", ha assenyalat la secretària d'Habitatge, Marina Berasategui, una de les ponents de la 8a edició de la Tribuna Immoscòpia, organitzada pels API de Catalunya.

  • 18:17

    Detingut a Cambrils per sostreure diversos vehicles i robar a l'interior d'una vintena de turismes

     

     

    Els Mossos van detenir dissabte a Cambrils (Baix Camp) un jove de 18 anys com a presumpte autor de causar danys i robar a l'interior en divuit turismes estacionats a la via pública així com d'apropiar-se de diversos vehicles, entre els quals un cotxe amb el qual anteriorment havia patit un accident. 

  • 18:17

    El telèfon 112 rep 773 trucades fins a les 17h relacionades amb el fort vent

     

    Les trucades estan relacionades amb 589 incidents. La majoria per riscos estructurals i obstacles a les carreteres o als carrers a causa de les fortes ventades de les darreres hores. El pla Ventcat es manté en fase d'alerta i els Bombers de Barcelona han activat el pla bàsic d'emergències municipal.

    Fins a nou avís, s'han tancat els parcs i jardins de la capital catalana.

  • 17:55

    Patronal i sindicats signen el tercer conveni col·lectiu de la sanitat concertada del SISCAT

     

    La Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci Associació Patronal Sanitària i Social, l'Associació Catalana d'Entitats de Salut i els sindicats CCOO, UGT i SATSE han signat el tercer conveni col·lectiu de la sanitat concertada del SISCAT. El text abasta el període 2021-2024. En un comunicat conjunt, patronal i sindicats afirmen que el nou conveni suposa una millora "substancial" de les condicions laborals per a més de 60.000 professionals dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental d'arreu de Catalunya.

  • 17:15

    Els estibadors del port de Barcelona ampliaran el seu conveni col·lectiu fins al 2030

     

     

    L'assemblea general dels estibadors del port de Barcelona ha aprovat de manera unànime ampliar el seu conveni col·lectiu fins al 2030, que inclou diverses millores amb l'objectiu de garantir l'estabilitat laboral. Entre aquests, hi ha un acord sobre la conciliació laboral, protecció per a les treballadores embarassades i millores en la formació, segons el representant del comitè d'empresa Albert Gil. 

  • 16:53

    Es dupliquen les trucades ateses al 112 entre les 14h i les 15h

     

    Entre les 14h i les 15h s'ha doblat el número de trucades ateses pel telèfon d'emergències 112. En total, s'han rebut 577 i estan relacionades amb 441 incidents. 

  • 16:32

    Primera reunió per abordar el tancament de la planta d'Amazon a Martorelles

     

    La plantilla de la planta d'Amazon a Martorelles es mostra prudent després de la primera reunió mantinguda per abordar l'anunci de tancament del centre. La trobada s'ha fet a l'Ajuntament amb l'alcalde i els grups de l'oposició, representants del departament d'Empresa i Treball, el SOC, CCOO i UGT per abordar el punt de sortida en què es troben.

     

    Segons fonts sindicals, la clau serà la reunió de dijous amb els representants de l'empresa, quan se'ls traslladarà quants treballadors es veuen afectats i quines opcions dona la firma.

  • 16:30

    Catalunya està a les portes de noves restriccions d'aigua

     

    El Govern fa una crida a moderar l'ús de l'aigua davant la sequera que estem vivint. Les reserves d'aigua estan al 30%, un nivell baix, i les previsions són pitjors que el 2008, quan es va arribar al 20%, ja que fa 2 anys que no plou amb normalitat. Per això, si no plou significativament d'aquí a l'abril, pot implicar que s'apliquin restriccions, fins i tot sobre el consum domèstic. 

  • 15:48

    Incendi en una empresa de reciclatge de Parets (Barcelona)


    Els Bombers de la Generalitat han activat 10 dotacions per a apagar l'incendi que crema en una empresa de reciclatge en el passeig fluvial de Parets del Vallès (Barcelona). Els Bombers han explicat que crema cartó al pati de l'empresa i no consten persones afectades. Els equips d'emergències han rebut l'avís del foc a les 14.35 hores d'aquest dimarts.

  • 15:48

    Els Bombers atenen un centenar d'avisos entre les 10h i les 14h pels forts vents

     

    Des de d'ahir s'han atès un total de 172 avisos a conseqüència del temporal de vent que estem patint en les darreres hores. La regió que concentra més alertes és la metropolitana nord, amb 70, seguida de la sud amb 53, la de Girona amb 20, la de Comarques Centrals amb 17, la de Tarragona amb 5, 4 a la de Terres de l’Ebre i 3 a la de Lleida.

     

    La majoria han estat assistències per la caiguda d'arbres o per retirar elements inestables de la via pública o de façanes. De la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 268 trucades per 215 incidències fins a les 14 h. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Ventcat.

     

  • 15:46

    Madonna actuarà al Palau Sant Jordi de Barcelona l'1 de novembre

     

    Madonna ha anunciat que la gira 'The celebration tour' farà parada a Barcelona l'1 de novembre d'aquest any. Amb un vídeo en què apel·la la pel·lícula 'Truth or Dare', l'estrella mundial repassarà a la ciutat comtal les quatre dècades de carrera musical. La gira començarà a Vancouver el 15 de juliol i passarà per 35 ciutats, entre les quals hi ha Chicago, Nueva York, Miami o Los Ángeles.

     

    A Europa actuarà a onze ciutats durant la tardor que, a més de la capital catalana, inclouen Londres, Barcelona o París. Les entrades es posaran a la venda aquest divendres a les 10.00 h

  • 15:33

    Un client roba el vehicle al taxista mentre posava benzina i l'arrossega uns metres penjat de la finestra

     

    Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han detingut un home de 29 anys per robar el taxi en el qual viatjava com a client aprofitant que el taxista estava pagant la benzina que havia posat a la Jonquera (Alt Empordà). Segons informen en un comunicat, quan el taxista s'ha adonat de l'engany, ha intentat impedir que el suposat client fugís, però el sospitós l'ha arrossegat uns metres penjats de la finestra.

     

    Els Mossos han aturat el lladre en un control d'alcoholèmia a la sortida 2 de l'AP-7. Quan feien les comprovacions, els agents s'han sorprès perquè no entenia l'idioma i perquè no era el taxista de la llicència. Aleshores, s'ha intentat justificar dient que havia estat segrestat i que havia aconseguit escapar amb el taxi.

  • 15:12

    Dos detinguts per robar material informàtic d'un pis i una empresa d'Igualada

     

     

    Els Mossos han detingut dos homes, de 36 i 41 anys, acusats de dos delictes de robatori amb força. Els fets van passar entre el 10 i 11 de gener en un pis i una empresa d'Igualada escalant fins al balcó i forçant la finestra. De l'interior del domicili van robar un DVD, i de l'empresa diversos portàtils, mòbils i tauletes.

     

    El mateix dia 11 van localitzar a Ripollet (Vallès Occidental) dues persones que portaven unes motxilles sostretes. Davant d'això, els agents van sol·licitar entrar al seu domicili on van localitzar part del material robat. Un dels detinguts ha ingressat a presó després de passar a disposició judicial, i l'altre ha quedat en llibertat amb mesures cautelars.

  • 14:51

    El govern espanyol aprova la primera llei estatal de serveis socials que fixa mínims comuns per a totes les autonomies

     

    La norma elimina el requisit de l'empadronament per accedir al catàleg comú de prestacions. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha argumentat que hi ha "importants diferències" entre les comunitats autònomes en les prestacions i que, per això, cal "garantir la igualtat" fixant uns mínims que hauran d'acordar les mateixes autonomies en el marc del Consell Territorial. La norma encara haurà de passar en segona volta pel Consell de Ministres abans d'arribar al Congrés.

  • 14:21

    El telèfon d'emergències 112 a Catalunya ha rebut 150 alertes pel fort vent fins a les 12 hores 

     

    Cap de les 120 incidències reportades és greu. La província de Barcelona ha concentrat el 75% de les alertes realitzades (112), seguida per la de Girona (11%), la de Tarragona (10%) i la de Lleida (3%). El municipi que ha registrat més incidències és Barcelona (39), seguit per Sabadell (Barcelona) (12) i Riells i Viabrea (Girona) (4).

  • 14:00

    Activat el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades en fase d'alerta

     

     

    L'Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades en fase d'alerta a les 13 hores d'aquest dimarts. Fins al migdia, Bombers de Barcelona ha realitzat una vintena de serveis relacionats amb l'episodi de vent. A causa de la situació meteorològica, Parcs i Jardins també ha procedit al tancament de tots els parcs de la ciutat.

     

    Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes, així com retirar testos o objectes de finestres i balcons que puguin caure, tenir cura dels vehicles aparcats al carrer i allunyar-se de cornises, murs i arbres.

  • 13:26

    El Quart Cinturó es converteix en el darrer escull per acordar els pressupostos

     

    La B-40, també conegut com el quart cinturó que travessa els Vallesos s'ha convertit en el darrer escull en la negociació entre el Govern i el PSC per tancar l'acord de pressupostos. Així ho ha indicat la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, que ha afegit que com en la resta de punts conflictius com el Hard Rock o l'ampliació del Prat, també s'ha fet una proposta al respecte.

    Sobre el futur de l'aeroport de Barcelona, Plaja ha aclarit que no s'han abordat els detalls futurs de la infraestructura sinó els requisits generals per desbloquejar el projecte. En tot cas, ha afegit que "no caurem en cap contradicció sobre el model de l'aeroport que sempre ha defensat el Govern. 

  • 13:12

    El telèfon d'emergències 112 ha rebut unes 150 trucades pel fort vent

     

    Fins a les 12h, el telèfon d'emergències ha rebut aquestes trucades relacionades amb unes 120 incidències relacionades amb el fort vent. Cap d'elles ha estat greu.

     

  • 13:04

    El Govern alerta d'una "batalla entre diferents sectors de la justícia espanyola" pel cas Puigdemont

     

    La portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha atribuït a "una batalla entre diferents sectors de la justícia espanyola" la decisió de la Fiscalia d'endurir la petició de penes per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, contradient la tesi del jutge del TS, Pablo Llarena. 

  • 13:00

    Els taxistes convoquen una nova vaga del 31 de gener al 3 de febrer

     

    El portaveu d'Élite Taxi ha anunciat que la Generalitat no ha volgut rebre els taxistes per parlar sobre les seves demandes. Per això, han celebrat una assemblea on s'ha decidit fer noves mobilitzacions. De moment, han convocat una nova protesta durant la celebració del congrés audiovisual ISE, que tindrà lloc del 31 de gener al 3 de febrer.

  • 12:52

    La Fiscalia demana reclamar a Puigdemont per desordres agreujats

     

    La Fiscalia discrepa de la tesi del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en considerar que la reforma penal que va convertir el delicte de sedició en un de desordres públics agreujats permet atribuir a l'ex president de la Generalitat Carles Puigdemont, fugit de la Justícia, aquest últim tipus penal, a més del de malversació en la seva modalitat més greu. 

     

    El ministeri públic ha recorregut l'acte en el qual el jutge va retirar el delicte de sedició a Puigdemont i li va processar per desobediència i malversació. Els delictes de malversació en la seva modalitat més greu i desordres públics agreujats podrien comportar una pena màxima de 17 anys de presó.

  • 12:38

    Mor l'escriptor, periodista i crític de cinema, Jorge de Cominges.

     

    Jorge Cominges ha mort als 78 anys. Va ser director de la revista "Qué leer" i redactor en cap de "Fotogramas".  Nascut a Barcelona, Cominges va ser un gran home de cinema. En una primera etapa va treballar com tècnic en algunes pel·lícules, experiència plena d'anècdotes que va plasmar al llibre "Mis años de cine". També va ser un reconegut crític de cinema a "Destino", "El Noticiero Universal", i "El Periódico de Catalunya". El 1981 va entrar a la revista "Fotogramas" on va treballar 15 anys i on va arribar a ser redactor en cap. Ho va deixar per assumir la direcció de "Qué leer".

  • 12:31

    JUDICI POLICIES PINEDA | Un tinent d'alcalde i una exregidora del PSC a Pineda de Mar (Barcelona) han acceptat aquest dimarts un any de presó i un altre d'inhabilitació per fer fora els policies allotjats en dos hotels de la localitat l'octubre de 2017.

     
  • 12:10

    Els taxistes arriben al parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament, per reunir-se amb la Generalitat

     

    Uns 3.000 taxistes, segons ha calculat el sindicat Élite Taxi, han arribat davant de la Ciutadella, on es troba el Parlament de la Generalitat. Volen reunir-se amb el president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller de Territori, Juli Fernández, per expressar el malestar amb la normativa de la tarifa regulada. El portaveu Tito Álvarez afirma que si no els reben, els taxistes sotmetran a assemblea si fan més mobilitzacions. Amenacen que podrien tallar la ronda o plantar cotxes a Via Laietana.

  • 12:00

    L'eurodiputada Clara Ponsatí ha presentat un recurs contra la decisió del jutge del Suprem

     

    El magistrat Pablo Llarena va decidir mantenir el seu processament per desobediència i l'ordre de detenció nacional contra ella.  En el seu escrit, la defensa de Ponsatí ha demanat la retirada d'aquesta ordre de detenció a Espanya, que considera il·legal, i al·lega que té immunitat parlamentària i que el delicte de desobediència que se li atribueix hauria prescrit.

  • 11:30

    Turull veu la manifestació contra la cimera hispanofrancesa com "una oportunitat"

     

    A dos dies de la cimera entre Espanya i França a Barcelona, el secretari general de Junts veu la manifestació com "una oportunitat per reactivar l'independentisme". Jordi Turull assegura que si fossin al Govern també estarien fora i ha insistit que "el procés només s'acabarà si així ho expressen les urnes".  El dirigent de JxCat també ha confirmat que els condemnats de Junts no demanar la revisió de les penes sinó que aniran directament a la justícia europea.
     

  • 11:11

    Els Bombers atenen una vintena d'avisos entre les 7h i les 10h pel fort vent

     

    Els Bombers han atès una vintena d'avisos per l'episodi de forts vents entre les 7 h i les 10 h i fins a 82 des de dilluns. La regió que concentra més alertes és la metropolitana nord, amb 32, seguida de la sud amb 21 i la de Girona amb 19. La majoria han estat per la caiguda d'arbres o de cablejat elèctric.

    De la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut durant la nit 67 trucades. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Ventcat.

  • 11:05

    DADES COVID I GRIP | La grip i la covid-19, a la baixa a Catalunya. 

     

    La grip i la covid-19 segueixen a la baixa a Catalunya en l'última setmana. Segons dades del Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (SiViC), l'atenció primària ha diagnosticat 3.833 casos de grip entre el 9 i el 15 de gener. La setmana anterior, es van diagnosticar 4.120 casos de grip.

     

    Pel que fa a la covid-19, s'han diagnosticat 1.993 casos nous a la primària, 2.337 la setmana anterior. Hi ha 467 persones ingressades amb coronavirus (557 la setmana anterior) i 24 a les UCI per covid-19 (igual que la setmana anterior). La bronquiolitis també manté el descens.

  • 10:41

    Franc Cortada: "Gravar la riquesa ha de ser una obligació"

     

    El director d'Oxfam Intermón critica que les elits no estan prou gravades. Arran de l'Informe anual de desigualtat que presenten coincidint amb el Fòrum Econòmic Mundial de Davos 2023 adverteix que la pandèmia ha servit perquè l'1% de la població hagi acaparat dues terceres parts de la riquesa que s'ha generat. "D'aquestes crisis han sortit perdedors, però també guanyadors", destaca. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana al Govern que tiri endavant un pacte de rendes, el que considera "una part molt important de la solució".

     

    Assenyala que la inflació actual respon al fet que s'ha "disparat la cobdícia i l'avarícia" de les grans empreses, i que "hi ha hagut una desigualtat sobre la desigualtat". I confia que el Fòrum de Davos comenci a posar fil a l'agulla per buscar solucions: "Espero que hi hagi impostos de solidaritat i que es persegueixi l'evasió fiscal".

  • 10:35

    JUDICI POLICIES PINEDA | Comença el judici contra l'exalcaldessa, un regidor socialista i el cap de la policia local de Pineda de Mar acusats de coaccions fer fora els policies allotjats en dos hotels de la localitat l'octubre de 2017. INFORMA: ISABEL PALACIOS. 

     

     

     

     
  • 10:32

    Un mort i un ferit greu en un accident entre dos cotxes a Cervera

     

    Una persona ha mort i una altra ha quedat amb ferides de gravetat en un xoc aquest dimarts entre dos turismes a l'L-311 al terme municipal de Cervera. Segons els Mossos d'Esquadra, l'avís de l'accident ha tingut lloc quan passaven set minuts de les vuit del matí al quilòmetre 2,9 entre la capital de la Segarra i Tarroja.

    Segons el Servei Català de Trànsit, els dos vehicles han xocat fronto-lateralment i un dels conductors ha mort mentre que l'altre ha quedat ferit greu. A causa del sinistre s'ha tallat la via en els dos sentits de la marxa, s'han activat quatre patrulles dels Mossos, cinc dotacions dels Bombers i tres ambulàncies del SEM. S'investiguen les causes de l'accident.

  • 9:39

    VAGA TAXISTES | Un centenar de taxistes comencen a concentrar-se a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona des d'on començaran una marxa lenta cap a les 10:30 cap al Parlament. 

    La marxa convocada per Elite amb altres sindicats per demanar al Govern de la Generalitat que posi límits a les plataformes com Free Now, Uber i Bolt.

     

  • 09:30

    Una dotzena de carreteres afectades per la neu, principalment al Pallars Sobirà, l'Aran i l'Alta Ribagorça

     

    La majoria ho estan l'obligatorietat de l'ús de cadenes però també hi ha tallada la L-311 en ambdós sentits a Cervera i a la N-260 s'ha restringit el pas als vehicles de tercera categoria, els de més de 9 passatgers, entre el Pont de Suert i Sarroca de Bellera i entre Sort i Ribera d'Urgellet.

    Les vies on les cadenes són obligatòries són la C-13 entre Guingueta d'àneu i Esterri d'Àneu, la C-13z també a Esterri, la C-142-b a Naut Aran, la C-147 a Esterri d'Àneu, la C-28 entre Naut Aran i Esterri d'Àneu, la C-28z a Esterri, la L-500 entre el Pont de Suert i la Vall de Boí, l'L-501 a Vall de Boí, L-504 entre Cardós i Lladorre i L-510 a Alins

  • 9:33

    POLÈMICA PROTOCOL ANTIAVORTAMENT | El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un acord pel qual requereix incompetència el Consell de Govern de la Junta de Castella i Lleó amb relació a qualsevol actuació que vulneri la llei de l'avortament.

     

     

     

     

     

    En el cas que el govern d'Alfonso Fernández Mañueco no doni una "resposta satisfactòria" al requeriment, ha dit el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el govern espanyol "iniciarà accions al TC en defensa dels drets de les dones".

    Es tracta d'un requeriment diferent del que el Ministeri de Sanitat va fer aquest diumenge. Són dues diferents. La de diumenge era jurisdiccional, i la d'aquest dimarts és directament davant el TC.

  • 9:20

    DETENCIÓ FUGITIU INTERNACIONAL |  Detenen en una casa ocupada de Roses un fugitiu amb una ordre de detenció internacional per pertinença a grup criminal. 

     

    La Policia Nacional ha detingut a Roses un perillós fugitiu internacional que tenia una ordre de detenció de la Interpol per pertinença a organització criminal.  Els agents li van estar seguint la pista durant el mes de desembre, en col·laboració amb el Grup de Localització de Fugitius Internacionals, després de rebre l'avís de què l'home s'estigués amagant al municipi intentant fer una vida normal per passar desapercebut. 

     

     Després de diverses tasques de vigilància, el van localitzar en una casa "okupa" i van arrestar-lo i posar-lo a disposició judicial, a l'espera que s'autoritzi la seva extradició.         

  • 9:03

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | El secretari general de Vox i president parlamentari de Vox CatalunyaIgnacio Garriga, assegura que el seu partit "exigirà" el compliment de l'acord del nou protocol antiavortament i mesures "provida" i deixa la porta oberta a revisar la coalició al Govern de la Junta de Castella i Lleó: "Arribarà un moment de fer balanç, del compliment d'acord que als quals es van arribar abans legislatura i si no es compleixen, evidentment, s'hauria de revisar l'acord i revisar l'opció de seguir al Govern o no".

     
  • 8:25

    TEMPORAL DE VENT, NEU I FRED  | El temporal s'agreuja aquest dimarts amb fortes ventades, més neu al Pirineu i mala mar a la costa. Els pròxims dies el fred s’intensificarà a tot arreu.

  • 8:20

    AGRESSIÓ SEXUAL AL SOMORROSTRO | Els Mossos investiguen una possible agressió sexual a una dona a la platja del Somorrostro de Barcelona.

     

  • 8:15

    MOBILITZACIÓ VTC | Com a resposta a la mobilització dels taxistes, el sector de les VTC tradicionals ha organitzat una altra marxa lenta, que ha d'arrencar a les 9 i que faran fins a la seu dels serveis territorials de Transports, al carrer Aragó. 

  • 8:10

    PROTESTA TAXISTES | Les dues organitzacions majoritàries del sector del taxi, Èlite Taxi i STAC convoquen per aquest matí una marxa lenta per demanar al Govern de la Generalitat que posi límits a les plataformes com Free Now, Uber i Bolt.

     

     

    A les 8:30 començarà la concentració o la marxa arrencarà La protesta començarà a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona i volen arribar fins al Parlament es volen reunir amb el president Aragonès i el conseller Fernández. 

     

     

    Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, adverteix que se seguiran mobilitzant si no es compleixen les seves demandes: "Sembla que sempre hem d'arribar al final. Anirem de menys a més".

     

     

  • 8:00

    ALERTA PER MAL TEMPS | Els Bombers de la Generalitat han rebut una dotzena d'avisos per l'episodi de forts vents entre les 22.00 i les 7.00 hores i fins a 62 des de dilluns, segons ha informat el cos d'emergències. 

  • 8:00

    Bon dia, Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 17 de gener de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.