Enlaces accesibilidad
Segon Premi

El 4.074 deixa 110 milions a Olot i Puigcerdà

Per
El 4.074, segon premi de la Loteria de Nadal de 2022
El 4.074, segon premi de la Loteria de Nadal de 2022

El segon premi del sorteig extraordinari de la Lotería de Navidad d'aquest 2022 ha recaigut en el 4.074, i ha repartit 110 milions euros a Catalunya, concretament 45 sèries a Olot i a Puigcerdà, a Girona.

Aquest segon premi del sorteig més popular d'Espanya s'ha anunciat en la tercera taula a les 10.26 hores pels nens i nenes del col·legi de Sant Ildefons Yesica Paola València i Ainhoa Rosero i extret per Greybin José Zamorán i Antonio Manuel Cubero.

El cas colpidor de l'Ibrahim

L'administració número 1 d'Olot, ubicada al cèntric carrer de Sant Rafael, ha venut 45 sèries d'aquest número. És la segona vegada que celebren un premi gran de la Loteria de Nadal, ja que el 2018 ja van tenir la sort de repartir el 'Gordo'.

Entre els premiats que s'han acostat a l'administració hi ha l'Ibrahim, que ha explicat que va arribar a Catalunya fa 5 anys després d'un llarg periple des d'Àfrica, travessant el Mediterrani amb pastera.

12 sèries a una llar d'infants de Ger

A Ger, un poble de la Cerdanya, s'han repartit 120 dècims (12 sèries) a la llar d'infants del poble, la majoria de pares que porten els seus nens al centre podrien tenir un dècim, agraciat amb 15 milions d'euros. També, han repartit aquest número a la botiga de queviures de Ger, la qual va vendre tots els dècims que tenien. El regidor de l'Ajuntament de Ger, Josep Maria Isern, ha assegurat en declaracions a Ràdio 4 que només s'han venut entre 30 i 40 dècims.

Puigcerdà reparteix 56 milions d'euros

Les 12 sèries repartides a Ger s'havien adquirit a l'administració número 1 de Puigcerdà, a Girona, que en total ha venut un total de 45 sèries d'aquest segon premi. El seu propietari, Luís Gil, ha assegurat que "no havia donat mai cap premi de la Loteria de Nadal".

En declaracions a Europa Press aquest dijous, Gil ha afirmat que se n'ha assabentat per la televisió i ha assegurat que s'han venut totes les sèries que tenia a la venda d'aquest número i per finestreta, ja que és "un número baix".

El 04074, un segon premi que canviarà la vida de moltes famílies

Gil ha assegurat que ha seguit el sorteig des de casa: "És un dia que faig veure com que no treballo, per a no tenir moltes esperances que toca". "Penso 'si em despreocupo, potser toca', i mira, s'ha donat el cas", ha afegit i, encara que ha dit que no ha comprat personalment cap bitllet amb aquest número, celebra que la seva administració hagi repartit sort.

Han repartit 15 milions d'euros. Aquest segon també ha tocat a Bilbao i Mugia (Biscaia). La rifa de Nadal ha deixat 156.892.000 euros a Catalunya, incloent la grossa i el segon premi.

Comprova el teu número

Es pot comprovar el teu dècim de Loteria de Nadal 2022 amb el comprovador de premis d'RTVE actualitzat en temps real.

El seu ús és senzill: només has d'escriure el número del teu dècim i seleccionar la quantitat jugada. Llavors es desplegarà un llistat amb informació sobre tots els premis assignats al bitllet.

Per a l'assignació oficial de premis, no obstant això, només serà vàlid el contingut del Sistema Informàtic Central de Loteries i Apostes de l'Estat.

Els premiats podran cobrar els seus dècims en les entitats financeres autoritzades, la llista de les quals es troba disponible en els punts de venda de Loteries i en la pàgina web oficial. I podran fer-ho fins al 22 de març de 2023, ja que el dret al cobrament dels premis de Loteria de Nadal caduc al cap de tres mesos, comptats a partir de l'endemà de la celebració del sorteig.