Enlaces accesibilidad
Iniciativa

Els patinets elèctrics seran vetats del transport públic

Per
Els patinets elèctrics al transport públic podrien quedar prohibits aviat
Els patinets elèctrics al transport públic podrien quedar prohibits aviat

L'episodi d'incendi d'un patinet elèctric a un vagó dels trens de FGC el passat mes de novembre ha precipitat la decisió de l'ATM d'iniciar un procés per tal de prohibir que es puguin dur dins els combois. Una mesura que no pot prendre l'ATM, per això el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, ha insistit que s'insta als operadors de transport a restringir el seu ús per evitar riscos.

L'ATM aconsella prohibir ús dels patinets elèctrics al transport públic

A l'incident, que va deixar 3 ferits lleus per intoxicació del fum de la bateria cremada, se li sumen altres casos de focs en habitatges provocats pel sobrecalfament de les bateries. Catalunya no és l'únic lloc que ha decidit prendre aquesta mesura, ja que a Londres ja està prohibit i a París està en procés de ser-ho.

Prohibició temporal

L'objectiu de l'ATM és que els operadors com Renfe, el metro i els busos facin les modificacions oportunes en els seus reglaments de funcionament de les instal·lacions per tal que facin prohibicions temporals mentre s'estudia quin ha de ser l'ús dels patinets en cada unitat del transport públic. Així, es farà una comissió amb tots els operadors que decidiran en quin moment pot entrar en vigor aquesta prohibició.

Els patinets elèctrics podran estacionar-se als Bicibox de l'AMB

Els Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona permetran estacionar els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. L'AMB ha pres aquesta mesura per facilitar la intermodalitat, davant la petició de l’ATM de limitar temporalment els vehicles de mobilitat personal al transport públic.