Enlaces accesibilidad
Creix la inseguretat

Més de la meitat dels barcelonins se senten insegurs al circular per la ciutat

Per
El 66% dels ciutadans consideren Barcelona no està adaptada per la convivència de diversos tipus de transport
El 66% dels ciutadans consideren Barcelona no està adaptada per la convivència de diversos tipus de transport

Més de la meitat dels barcelonins consideren que cada cop és més complicat circular per la ciutat amb vehicle privat o a peu. És una de les conclusions de l'última enquesta del RACC, que ho atribueix als diversos tipus de carrers, usos de les vies, velocitats i prioritats de circulació. I és que l'ús de la bicicleta ha augmentat un 40% en una dècada i l'ús dels patinets elèctrics s'ha disparat un 510%en els últims cinc anys.

Creix la inseguretat entre els ciutadans a l'hora de circular per Barcelona | Lourdes Gata

Aquest increment ha vingut acompanyat de l'augment dels accidents i, per tant, de la inseguretat viària. Així, el 65% dels ciutadans creuen que circular per Barcelona es complica cada vegada més. De fet, el 66% consideren que la ciutat no està adaptada ni preparada per fer conviure diversos tipus de transport en un mateix espai.

Tots els usuaris incompleixen les normes

De fet, des del 2017 la sensació de seguretat circulatòria ha baixat i tots els usuaris reconeixen que incompleixen parcialment la normativa. Els punts més crítics són les cruïlles, rotondes i zones pacificades. Per això, el RACC recomana itineraris més segurs, intuïtius i fàcilment interpretables.