Enlaces accesibilidad
Junts

Trias descarta fer alcaldessa Ada Colau, malgrat que sigui la llista més votada

Per
Xavier Trias es presenta a l'alcaldia de Barcelona com a candidat de Junts
Xavier Trias es presenta a l'alcaldia de Barcelona com a candidat de Junts

Xavier Trias, que es presentarà a l'alcaldia de Barcelona, no farà costat a Ada Colau en cas que la seva sigui la llista més votada. Així ho ha afirmat en roda de premsa l'endemà d'anunciar la seva candidatura com a alcaldable l'any que ve. I és que l'exalcalde de la capital catalana ha assegurat que discrepa amb el seu model de ciutat i que si guanya les eleccions, el seu propòsit serà revertir les obres del tramvia.

En aquesta línia, Trias ha volgut deixar clar que "no és anti-Colau", però que no la farà alcaldessa. A parer seu, els canvis que ha introduït el seu govern en la ciutat són un "disbarat". D'altra banda, ha insistit que, tot i que es presenta per Junts, vol marcar un perfil propi: "La gent sap que soc de Junts, però jo em presento com a Trias".

Aturar les obres del tramvia i la Superilla

L'endemà que Trias anunciés que es presentarà com a candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, un anunci que no agafa de sorpresa després de setmanes que el seu nom ressonés entre els possibles candidats, el candidat de Junts ha assegurat que un dels motius que l'han portat a voler ser alcalde és revertir les obres de la Diagonal i el model Superilla de l'Eixample.

I és que Trias, que ja ha dit que si no és alcalde no es quedarà com a regidor, discrepa amb el model de ciutat d'Ada Colau. Per això, no recolzarà la seva llista en cas que sigui la més votada: "Si hi ha una llista que sigui la més votada, que espero ser jo, espero ser alcalde. Si és una altra, hi donaré suport sempre que, jo ja ho deixo clar, no faré costat a la senyora Colau per ser alcaldessa".

Segons ell, la principal motivació per presentar-se als comicis és que la gent l'atura pel carrer per queixar-se de com està la ciutat. Així, ha opinat que Barcelona està "desnortada", ha perdut lideratge i projecció, és insegura i està bruta. "Han aconseguit que la gent estigui indignada", ha dit sobre el govern d'Ada Colau. Per això, lluitarà per frenar els canvis aprovats pel govern actual.

Marcar perfil propi

Xavir Trias es presentarà a les eleccions municipals del maig per Junts, però ha insistit que vol marcar un perfil propi. "La gent sap que soc de Junts, però jo em presento com a Trias", ha expressat. Per això, espera que la seva candidatura obtingui suports més enllà dels simpatitzants de Junts. Segons ha dit, el seu objectiu és rebre el suport de tot aquell que "troba a faltar una força centrada de seny".

L'alcaldable ha afirmat que creu que té el suport "absolutament de tots" dins de Junts i confia que el PDeCAT també li faci costat. Sobre Junts, ha indicat que és un partit "ordenat dins d'una situació lògica" i ha explicat que si bé hi ha diferents sensibilitats aquestes s'han de discutir "internament". De moment, ha reiterat que Neus Munté i Jordi Martí seran el número 2 i 3.