Enlaces accesibilidad
Guardons

Dario Argento recull el Golden Honorary del Festival de Sitges per la seva trajectòria en el cinema de terror

  • El director de 'Suspiria' torna al festival una dècada després del seu últim treball ‘Drácula 3D’ per presentar ara ‘Occhiali Neri'
  • El director italià assegura confessa que: “El cinema fantàstic està pràcticament mort a Itàlia”
  • Sadrac González-Perellón reflexiona sobre la venjança al film de producció catalana ‘Asombrosa Elisa’

Per
Dario Argento recull el Golden Honorary Award del Festival de cinema de Sitges

“És un premi important perquè aquest és el certamen més gran de fantàstic del món”, afirma el cineasta Dario Argento que recull el Golden Honorary Award del Festival de cinema de Sitges.

La seva trajectòria en el cinema de terror l'han portat fins aquí. El veterà productor i director, que ja va rebre el premi Màquina del Temps en l'edició de 1999 i el Gran Premi Honorífic l'any 2012, va popularitzar el subgènere del ‘giallo’ i ha dirigit clàssics com ‘Suspiria’, ‘Rojo fosc’, ‘Phenomena’ o ‘Tenebrae’.

En la roda de premsa d’aquest diumenge al matí, Argento ha fet una mirada retrospectiva de la seva carrera i ha confessat que les seves pel·lícules són “molt oníriques” i molt inspirades en Sigmund Freud. També ha dit que a Itàlia actualment s’aposta més per la comèdia que pel cinema fantàstic. De fet, ha estat taxatiu al dir que “el cinema fantàstic està pràcticament mort a Itàlia”.

‘Occhiali Neri (Dark Glasses)’

Argento ha tornat al festival per rebre aquest reconeixement i també per presentar ‘Occhiali Neri (Dark Glasses)’. El film tracta d'una dona, la Diana, que perd la vista mentre fuig d’un assassí en sèrie. Després de sortir del xoc inicial, decideix lluitar per la seva vida acompanyada per un nen, que es diu Chin.

“La història d’aquesta pel·lícula és com una pel·lícula” en si mateixa, ha dit Argento. Va escriure la història fa 20 anys i estava a punt de començar-la a fer amb un famós productor italià i un dia va despertar i va llegir als diaris que el productor estava a la presó i es va cancel·lar el projecte. Argento va guardar el guió en un calaix i va oblidar el film.

Anys després la seva filla Asia Argento escrivia un llibre i li va demanar documents originals i aquí va tornar a aparèixer de nou aquest guió, que ara ha tirat endavant.

‘Asombrosa Elisa’

Feliços també d'arribar a Sitges estan l'equip del film ‘Asombrosa Elisa’. El cineasta Sadrac González-Perellón torna al festival 5 anys després de presentar ‘Black hollow cage’. La pel·lícula que tracta sobre una nena que creu que té superpoders reflexiona sobre la venjança i les dificultats de dur-la a terme. “El tema de la venjança sempre m’ha interessat i sobretot adonar-me que és un concepte impossible” de realitzar, assenyala el director. Produïda per la catalana La Charito Films competeix a la secció oficial del certamen.

La pel·lícula està protagonitzada per Silvia Abascal (Úrsula), Asier Etxeandía (Héctor), Iván Massagué (Esteban) i la jove Jana San Antonio (Elisa).