Enlaces accesibilidad
Biologia marina

Les increïbles espècies marines que es poden trobar a la platja de la Barceloneta

  • Sílvia Abril ha fet snorkel a la platja de la Barceloneta amb la biòloga Andrea Camposada
  • A les aigües de Barcelona s'hi poden veure fins a cinc tipus d'espècies no comercials diferents entre els que podem trobar crustacis, peixos o anèl·lids
  • 'La Recepta Perduda', tots els diumenges a les 14 h a La 2 RTVE Play Catalunya

Per
La Recepta Perduda - Sílvia Abril fa snorkel a la platja de la Barceloneta

Sílvia Abril ha descobert a 'La Recepta Perduda' que al mar de la Barceloneta es pot trobar el mateix que a la Costa Brava. Cercant la recepta del suquet de peix, la presentadora s'ha topat amb Andrea Camposada, una biòloga marina que assegura que la platja més popular de Barcelona no és només de sorra i aigua.

"L’aigua de la Barceloneta és transparent i té molt bona visibilitat per a descobrir el fons marí", assegura l'experta. Tot i això, té un gran impacte de l’ésser humà i es poden trobar una gran quantitat de plàstics i microplàstics, però alhora podem veure una gran biodiversitat marina.

Per demostrar-ho, Andrea Camposada ha proposat a l'actriu i humorista catalana fer una sortida de snorkel per les proximitats de la platja. "El fascinant és veure com interactuen entre ells. He vingut a la Barceloneta a fer suquet de peix i he descobert un tresor", reconeix la presentadora.

Sílvia Abril fa snorkel a la platja de la Barceloneta a 'La Recepta Perduda'

Sílvia Abril fa snorkel a la platja de la Barceloneta a 'La Recepta Perduda' RTVE Catalunya

Els veïns marins de la Barceloneta

Andrea Composada és biòloga a Anèl·lides, una organització que s'encarrega d'organitzar sortides de snorkel per mostrar la gran biodiversitat que tenen les costes de Barcelona. A més, tenen com a objectiu conscienciar a la població de com pot afectar un simple gest com tirar una burilla, retirar meduses o recollir petxines en l'ecosistema marí.

"Ens trobem amb estrelles de mar enganxades a llaunes o vidres i és fatal."

El 90% de la fauna marina són animals invertebrats, espècies que ajuden a fer que l'aigua estigui més neta. A les sortides s'hi poden veure fins a cinc tipus d'espècies no comercials diferents entre els que podem trobar crustacis, peixos o anèl·lids.

Actualment, tenen arxivades més de 10.000 fotografies amb animals marins de la costa de Barcelona i han registrat unes 600 espècies diferents. És habitual que vegin pops, sípies, llobarros, sards imperials, sonsos, escórpores, molls de fang, eriçons i estrelles de mar, fadrins, oblades o planxetes.

Tot i això, també han detectat 12 espècies exòtiques i animals en perill d'amenaça com els cavallets de mar. "A vegades descobrim espècies que ni nosaltres mateixos coneixem i enviem la informació a l’Institut de Ciències del Mar perquè ens diguin de quines espècies es tracta”, afirma la biòloga.

Si vols saber com cuinar la recepta del suquet de peix i descobrir els secrets de la Barceloneta, pots veure el programa sencer de 'La Recepta Perduda' a RTVE Play.