Enlaces accesibilidad
Sense suports

La Mesa del Parlament deixarà caure Borràs

  • ERC, PSC i la CUP sol·licitaran aquest dijous aplicar l’article del reglament per suspendre-la
  • Borràs assegura que “no he vingut a suïcidar-me per l’autonomia”
  • Els republicans estan disposats a deixar la presidència en mans d’un diputat de Junts

Per
Laura Borràs s'aferra al seu escó

Esquerra Republicana, el PSC i la CUP sol·licitaran aquest dijous l'aplicació de l'article del reglament del Parlament que estableix la suspensió de la presidenta de la Cambra. Davant d’aquest escenari Laura Borràs, acusada de prevaricació i falsedat documental quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, es resisteix a fer el pas al costat que li demanen.

Laura Borràs insisteix en la seva inocència | Elena Garcia

Si no dimiteix, amb el reglament a la mà, les funcions les assumiria de forma interina la vicepresidenta, la republicana Alba Vergés. El republicans s'han compromès a mantenir la presidència de la cambra catalana en mans de Junts.

Suïcidar-se per l’autonomia

Borràs ha advertit a les xarxes socials que “els que em vulguin morta, m’hauran de matar i embrutar-se les mans”. I afegeix: “Jo he vingut a fer la independència, no a suïcidar-me per l’autonomia”. La presidenta del Parlament, en un llarg fil a twitter, ha tornat a defensar “la seva innocència” i ha denunciat que és “víctima d’una persecució política" i que no se la pot suspendre perquè en el seu cas no hi ha “corrupció política”.

La setmana passada la presidenta del Parlament advertia en una entrevista al programa ‘Aquí Parlem” de TVE a Catalunya que “suspendre no vol dir apartar del càrrec” i assenyalava ERC i la CUP sobre les conseqüències de la decisió política que suposava: “Espero que a la mesa hi hagi polítics i que no fessin de jutges”.

Una decisió política

Gonzalo Boye, advocat de Borràs, ha qüestionat precisament l’article 25.4 del reglament que serviria per apartar la presidenta del Parlament. En una entrevista a RAC1 ha recalcat que es va fer amb “mal criteri jurídic”, però que en tot cas es tracta “d’una decisió política”.

L'executiva de Junts s'ha reunit de forma extraordinària durant tres hores aquest mateix dimarts a la tarda. La direcció de la formació dona suport "sense fissures" a la seva líder. En un comunicat Junts ha emplaçat "a la resta de forces independentistes a no caure en el parany de l'estat espanyol". "Ens vol dividits i enfrontats", diu la formació presidida per Borràs, que veu el cas com una "persecució política” a l'independentisme.