Enlaces accesibilidad
Aquí Parlem

Laura Borràs: "Suspendre no vol dir deixar el càrrec"

Per
Laura Borràs: "El reglament no diu que hagi de deixar el càrrec"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, assegura que si la Mesa de la Cambra acaba decidint que l'ha de "suspendre de drets i deures, no vol dir haver de deixar el càrrec". En una entrevista al darrer programa de la temporada d'Aquí Parlem amb Lluís Falgàs, Borràs ha defensat la seva innocència sobre el cas de l'adjudicació dels contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes i insisteix que no té cap intenció de dimitir.

Algú l'hauria de substituir mentre duri la suspensió

La presidenta del Parlament ha advertit que serà la primera que comunicarà a la Mesa la notificació de l'obertura de judici oral. Ara bé, manté que l'article 25.4 del Reglament no estipula que "hagi d'abandonar el càrrec" sinó que "algú la substituirà mentre duri la suspensió". Borràs s'ha referit així a la seva situació després que la Fiscalia hagi demanat sis anys de presó i 21 d'inhabilitació, advertint que "els delictes vinculats amb la corrupció han caigut i ara només parlem d'irregularitats administratives". "No he comès cap delicte. No tenim cas, el cas és buscat", ha insistit.

Les conseqüències polítiques de la decisió de la Mesa

La presidenta de la cambra catalana també ha apel·lat, en aquest sentit, a la consciència dels membres de la Mesa a l'hora de prendre una decisió i ha advertit que "si em suspenen de funcions o no, serà una decisió política". Borràs ha volgut recordar que a l'organisme "hi ha polítics i no jutges" i, per tant, "confio que els polítics no facin de jutges".

Preguntada sobre un possible trencament del Govern, Borràs ha advertit que "tota decisió política té unes conseqüències". Reforçada pel seu partit després que el darrer Congrés servís per tancar files en la seva defensa, ha recordat que la formació sobiranista "ha obert una autiditoria per analitzar l'acord de Govern i que la decisió se sotmetrà a la militància". "Confio que la Mesa prendrà una decisió en consciència i políticament", ha afegit.

Lluís Falgàs i Laura Borràs minuts abans de començar l'entrevista

Lluís Falgàs i Laura Borràs minuts abans de començar l'entrevista RTVE CATALUNYA

Defensa la innocència de Dalmases

Borràs també s'ha referit a les presumptes coaccions del diputat de Junts, Francesc Dalmases, a una periodista en una entrevista a TV3, assegurant que "El que he llegit que ha passat no ho he viscut".

"Estem parlant d'una agressió que no ha tingut lloc" ha retret. Alhora, ha denunciat que li sembla "lamentable l'acarnissament" al que s'està sotmetent a Dalmases. "Tothom porta un Fiscal a dins quan no hi eren i no saben que va passar. Ja l'estan condemnant", ha afegit la presidenta de la cambra catalana.

L'entrevista sencera s'emet aquest dissabte a 2/4 de 9 del vespre al canal 24h de RTVE.