Enlaces accesibilidad
Esbroncada a una periodista

Aragonès veu "inacceptables les pressions" de Dalmases

  • El president de la Generalitat parla per primera vegada després de l'esbroncada del diputat de Junts a una periodista
  • Dalmases diu sentir-se víctima d'un "linxament difícil de justificar" en una intervenció al Parlament
  • El vicepresident primer, Jordi Puigneró, demana investigar "amb transparència" l'incident de TV3

Per
Aragonès es mulla en el cas Dalmases

Aragonès qualifica d'inacceptables les pressions a periodistes per part de responsables públics. El President n'ha parlat per primera vegada després de l'esbroncada del diputat de Junts, Francesc de Dalmases, a una periodista en una entrevista a Laura Borràs a TV3.

El president de la Generalitat ha evitat dir si hauria de plegar o no, però si assegura sentir-se incòmode amb la situació. Ho ha dit en una entrevista a Ràdio Estel. Sobre la situació de la presidenta del Parlament, Aragonès defensa el reglament que estableix que s'ha de suspendre un diputat quan se li obre judici oral per corrupció.

Dalmases lamenta el "linxament"

També s'ha acabat per pronunciar el diputat de Junts. Dalmases ha lamentat que "fa tres dies que visc en un circ que cada cop evoluciona més a un linxament difícil de justificar". Unes paraules, des de la tribuna de la cambra catalana, que s'han precipitat després que diputats de Cs i PPC s'hi hagin referit durant el debat d'una moció que defensava.

El diputat ha admès que va tenir una "discussió encesa" amb la treballadora, a qui s'ha referit com a una persona a qui estima: "Valoro el periodisme que fa des de fa més de deu anys". "Si alguna passió he tingut a la meva vida és per la llibertat de premsa i pel bon periodisme", ha dit.

Dalmases diu sentir-se víctima d'un linxament | Elena Garcia

Puigneró demana investigar amb transparència

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró demana, quatre dies després dels fets, prudència fins a esbrinar els fets. Compara el cas d'Eduard Pujol, apartat del partit per unes acusacions que després van quedar en paper mullat.

El diario.es i Nacio Digital van destapar el cas. El digital català ha publicat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hauria demanat a la periodista implicada que exonerés públicament al que és un dels seus col·laboradors més estrets. En una carta conjunta a la mateixa presidenta del Parlament, ERC, PSC, comuns i la Cup, mostren la seva preocupació pels fets i demanen "responsabilitats per la vulneració del dret al lliure exercici del dret a la informació".