Enlaces accesibilidad
Teatre

Rosa Andreu dona veu a les dones silenciades pel franquisme

  • 'Memòria de les oblidades' recupera les històries de 4 dones represaliades pel franquisme
  • Rosa Andreu es posa en la pell de les protagonistes en format monòleg

L'actriu ha presentat l'obra al programa 'Punts de vista'

Per
Punts de vista - Rosa Andreu trenca el silenci amb `Memòria de les oblidades'

Podríem dir que la Guerra Civil és un gènere per si mateixa. Són molts autors que han trobat en aquest període negre de la història d'Espanya una font d'inspiració per les seves creacions artístiques. Aquest és el cas de 'Memòria de les oblidades', un text de Tecla Martorell al que dona vida la Rosa Andreu. L'actriu ha presentat l'espectacle al programa 'Punts de vista' de Tània Sarrias.

El teatre, com totes les arts escèniques, té la capacitat de convidar-nos a reflexionar sobre períodes que no hem viscut a través de les vivències dels seus protagonistes. Els llibres a les escoles són molt importants, però de tant en tant, una visita a les sales de teatre o de cinema també ens ajuda a conèixer millor la nostra cultura.

Rosa Andreu, en format de monòleg, es posa en la pell de 4 dones represaliades pel franquisme a 'Memòria de les oblidades'. Recuperar les veus silenciades de la història a través del teatre, aquesta és la proposta que ens fa aquesta obra dirigida per Joan Pascual. A l'entrevista Rosa Andreu ha explicat si pel fet de ser dones aquestes veus han estat més silenciades.

'Memòria de les oblidades' intenta recrear la vida d'aquestes dones injustament represaliades i enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona. Després de representar-se a diferents indrets de Catalunya arriba a la capital catalana. L'espectacle es pot veure cada dijous al Teatre del Raval fins al 28 de juliol.

Rosa Andreu, del prime time televisiu al teatre amateur

Rosa Andreu és una treballadora de l'escena. Va començar en el teatre amateur i no ha parat de trepitjar escenaris. Però durant tots aquests anys han passat moltes coses. Sempre molt vinculada al món artístic tarragoní, va despuntar pel gran públic després del seu pas pel programa 'Malalts de tele' , al costat de Toni Soler.

Andreu ha estat molt vinculada al teatre de base. Va dirigir una companyia amateur fins al 2018 i ha estat secretària de l'Associació d'actors i directors professionals de Catalunya. Tot i això, no s'ha despenjat mai de la primera plana, en els darrers anys l'hem pogut veure al teatre a 'Vida de peix' i al cinema a 'Animals' 'Herois'

És una sort pels espectadors poder tornar a gaudir de la Rosa Andreua escena. Ara amb 'Memòria de les oblidades' tenim l'oportunitat de veure d'una de les interpretacions més completes i intenses de la seva carrera.