Enlaces accesibilidad
Guàrdia Urbana

Barcelona reforça l'operació estiu amb més agents al carrer i a les platges

  • L’Ajuntament espera un estiu calent per l’arribada massiva de turistes
  • Cada dia hi haurà un miler d’agents patrullant per la ciutat, un 12% més que l’any passat
  • Enguany hi haurà un dispositiu de 90 agents dedicats a vigilar les platges del litoral

Per
Barcelona reforça l'operació estiu de la Guàrdia Urbana

Barcelona espera un "estiu calent" per l'arribada massiva de turistes durant les pròximes setmanes, una vegada les restriccions de la Pandèmia ja han quedat en l'oblit. Aquest augment de visitants fa preveure que creixin també els delictes, especialment els furts dels qui van a la caça del turista. D'aquí que l'Ajuntament hagi apostat per un important reforç del nombre d'efectius de la Guàrdia Urbana encarregats de la vigilància als carrers i a les platges.

Reforç del nombre d'agents

El que ja es coneix com a operació estiu comptarà d'entrada amb un reforç del dispositiu d'un 12% més d’agents, 349 concretament. En total hi haurà més d’un miler d’agents vigilant cada dia vetllant per controlar la delinqüència i els actes incívics, que acostumen a augmentar entre juny i setembre.

També hi haurà una dotació específica per les platges. Uns 90 agents de Guàrdia Urbana patrullaran a peu, en moto, en bicicleta o en quads adaptats per circular per la sorra. Coordinats amb els Mossos d’Esquadra, el dispositiu se centrarà també a evitar l'augment dels robatoris amb violència o les estrebades.

Menys botellades

Per contra, no s’esperen botellades massives com els de l'estiu passat, creuen que els absorbirà l'oci nocturn, on també s’incrementa la vigilància. De fet, la franja horària que més es reforçarà respecte a l'operació estiu de 2021 és la nocturna, en la qual s'incrementen els efectius de la Guàrdia Urbana en servei en un 37%, un centenar d'agents més cada dia.

Les set accions prioritàries de la Guàrdia Urbana aquest estiu són el control dels bici taxis -es demana explicitament a la Generalitat que els prohibeixi-, la prevenció de furts i persecució dels delinqüents multireincidents, de la venda de begudes i del consum d'alcohol al carrer; l'activitat dels manters, els grafitis i la violència masclista.

Limitació de la venda d’alcohol

Entre les novetats d'aquest estiu, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha anunciat l'avançament a les 23.00 hores del límit que tindran els establiments d'alimentació per a vendre alcohol. Anirà acompanyat del reforç dels controls policials als establiments.

Batlle ha assenyalat que el consum d'alcohol en la via pública és l'"origen de bona part dels problemes de convivència", que es registren a la ciutat a les nits. En aquest sentit, ha reconegut des de la passada Setmana Santa "hi ha un descens clar" de les botellades, però que en tot cas se segueix actuant "sense baixar la guàrdia".