Enlaces accesibilidad
Eleccions municipals

Colau confirma que optarà a un tercer mandat

  • Ada Colau anuncia al Guinardó que es tornarà a presentar per "consolidar" el seu projecte de ciutat
  • L'oposició critica que l'alcaldessa de Barcelona incompleixi el codi ètic dels comuns

Per
Ada Colau es presentarà, de nou, a l'alcaldia de Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, serà la candidata de BComú a les eleccions municipals del 2023. D'aquesta manera optarà al que seria el seu tercer mandat. "Serà un honor i una alegria poder optar al tercer mandat a l'alcaldia per consolidar aquest projecte de la Barcelona del futur, un nou model de ciutat que ja es fa visible", ha assegurat. En aquest sentit, ha indicat que "tot i els moments de dificultats per la pandèmia que ens ha obligat a replanificar projectes, ens ha sortit bé precisament perquè hem mantingut sempre l'esperit de diàleg i col·laboració".

Colau ha triat els Jardins del Doctor Pla i Armengol, del Guinardó per oficialitzar la seva decisió. Ho ha fet acompanyada dels tinents d'alcalde de la seva formació, Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí. L'alcaldessa de Barcelona s'ha mostrat convençuda de guanyar, "sinó, no em presentaria".

Ada Colau assegura que ha esperat fins ara, a prop d'un any per les municipals de 2023 perquè ho ha volgut consultar amb la família. Assegura que aquesta és la darrera vegada que es presenta.

Colau anuncia que es torna a presentar a les municipals de Barcelona | Maite Boada

De les primeres a reaccionar, la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que ha mostrat als micròfons de RNE el seu compromís a participar activament en la futura campanya municipal per sumar en el seu projecte.

Crítiques de l'oposició

Des de l'oposició, critiquen que l'alcaldessa de Barcelona hagi decidit tornar a presentar-se "incomplint" el codi ètic de BComú. El portaveu del grup municipal de Junts a Barcelona, Jordi Martí així ho ha advertit. Alhora, ha destacat que "Barcelona està passant per un dels pitjors moments dels darrers anys. Per tant, no és una bona notícia".

 Des d'ERC, la portaveu municipal, Elisenda Alamany, ha criticat que el projecte dels comuns està esgotat. Mentrestant, el soci de govern, el psc ha reaccionat per boca de Ferran Pedret que ha demanat Colau fer d'alcaldessa i no de candidata "perquè es bo no és bo per ella, ni per la ciutat".

També el president del grup municipal del PP, Josep Bou, ha lamentat la notícia advertint que "Barcelona explotarà en qualsevol moment" i veu imprescindible treure-la de l'alcaldia. Bou ha atribuït l'anunci a la "nul·la renovació de lideratges" dins del partit de Colau. En aquesta mateixa línia, la candidata de Ciutadans, Luz Guilarte, creu que el que hauria de fer l'alcaldessa és dimitir.

 De la seva banda, la presidenta de Valents, Eva Parera, s'ha mostrat convençuda que la ciutat "no superarà un altre mandat destructiu de Colau". En aquest sentit, considera que Barcelona ha estat "víctima d'un còctel d'independentisme i radicalisme d'esquerres".

 Aval de les bases dels comuns

La decisió era esperada després que les bases de Barcelona dels comuns avalessin dissabte passat en un plenari, amb 211 vots a favor, un en blanc i cap en contra, que Colau torni a ser la candidata per tercera vegada consecutiva. Aquest aval de la militància era necessari perquè Ada Colau pogués repetir com a cap de llista dels comuns per Barcelona en les pròximes eleccions municipals, ja que el codi ètic de la formació estableix que els càrrecs electes poden romandre fins a dos mandats a l'Ajuntament, encara que deixa oberta la porta a un tercer si les bases donen el seu vistiplau en una votació.