Enlaces accesibilidad
Subvencions a entitats

Ada Colau nega davant el jutge les presumptes subvencions irregulars

  • A sortida del jutjat ha assegurat que la declaració ha anat "bé"
  • El jutjat va obrir la causa arran d'una querella de l'associació Transparencia y Calidad Democática
  • Ha rebut el suport d'un centenar de persones que acusen Agbar de finançar la querella per fer una companyia d'aigües pública

Per
Ada Colau nega les presumptes subvencions irregulars

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat que intervingués en la concessió de subvencions a entitats afins i ha defensat l'interès públic d'aquestes ajudes, en la seva declaració davant el jutge arran d'una querella per malversació que la Fiscalia veu gairebé idèntica a la qual ja va arxivar l'any passat.

Colau insinua que Agbar i immobiliàries estan darrere les denúncies contra el seu govern | Maite Boada

Segons han informat fonts jurídiques, Colau ha declarat aquest divendres durant prop d'una hora davant el titular del jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona, que no li ha formulat cap pregunta, i ha mantingut que les subvencions municipals a entitats com la PAH o l'Observatori DESC ja s'atorgaven en l'etapa del seu predecessor en l'alcaldia, el convergent Xavier Trias.

Colau s'ha negat a contestar a les preguntes de l'acusació exercida per l'Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica, i només ha respost al seu defensa i a la Fiscalia, que considera que els fets de la querella són "en un 99,9%" idèntics als d'una altra denúncia d'Advocats Catalans per la Constitució que va arxivar al juliol de l'any passat.

El jutjat va obrir la causa arran d'una querella de l'associació Transparencia y Calidad Democática per suposades subvencions irregulars a entitats afins als 'comuns' i a la mateixa Colau com la PAH, l'Observatori DESC, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyeria Sense Fronteres. L'associació querellant acusa Colau dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris i frau.

La defensa d'Ada Colau no veu cap indici de delicte ni d'irregularitat administrativa en l'atorgament de subvencions a entitats socials i confia en l'arxivament de les actuacions iniciades.

Segons ell, és qüestió de temps que el jutge arribi a la mateixa conclusió que la fiscalia, en aquest cas amb la querella, i arxivi les actuacions.

Per a Solà, no només no hi ha indicis de delicte en l'atorgament de subvencions municipals sinó que tampoc hi veu indicis d'irregularitat administrativa. Així, assegura que si en lloc d'anar per la via penal els querellants haguessin optat per la via administrativa les subvencions, tampoc no s'haurien anul·lat.

Partidaris i detractors

L'alcaldessa ha sortit de la Ciutat de la Justícia després d'acabar la seva declaració i a la sortida l'esperaven un grup de manifestants que li animaven amb crits de 'Ada Colau', mentre uns altres la xiulaven i demanaven la seva dimissió.

Ha rebut el suport d'un centenar de persones que acusen Agbar de finançar la querella contra ella per voler fer una companyia d'aigües pública. En canvi, una vintena de partidaris de Vox han demanat la dimissió de Colau per aquestes subvencions i alhora, "empobrir" la capital catalana i fer-la més "insegura". L'alcaldessa ha entrat per la porta secundària on hi havia les concentracions de la Gran Via.