Enlaces accesibilidad
CatalanGate

Barcelona estudia sumar-se a l'ofensiva judicial per l'espionatge del CNI

Per
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix davant els mitjans pel BarcelonaGate
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix davant els mitjans pel BarcelonaGate

Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona estudia "l'acció jurídica més oportuna" per a personar-se en la causa de l'espionatge del CNI. L'alcaldessa Ada Colau ha anunciat la voluntat del consistori per a "contribuir al fet que s'aclareixin totes les informacions i contribuir al fet que se sàpiga la veritat". Recordem que aquest cap de setmana ha sortit a la llum que aquesta agència estatal va espiar a una persona que mitjançava en les converses entre ERC i els comuns per a formar govern després de les municipals de 2019.

Sobre aquest mateix cas, Colau ha afegit que espera unes disculpes del líder d'ERC en el consistori, Ernest Maragall, després que aquest afirmés que l'alcaldessa es va beneficiar "indirectament" de l'espionatge i insinuar que Colau el coneixia. "El que esperaria d'un representant electe d'una formació política important a l'Ajuntament és una rectificació. Crec que tothom pot cometre errors, però, en tot cas, assumir-los i demanar disculpes és el primer pas per a poder reprendre les relacions", ha afirmat.

Tres noves querelles d'ERC

El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové i l'eurodiputada Diana Riba han presentat una querella contra les empreses NSO Group i OSY Technologies per l'espionatge a través del programa Pegasus.

Segons un comunicat de la formació, han demanat que s'acumuli la seva causa al procediment obert al jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona, que investiga els presumptes l'espionatge de Roger Torrent i Ernest Maragall. La querella demana la citació com a investigat d'un representant de NSO i de la directora del CNI, Esperanza Castelerio, en qualitat de testimoni.

També l'advocat Andreu Van den Eynde també ha presentat una querella en el mateix sentit. És previst que en els pròxims dies també iniciïn accions legals, la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, l’eurodiputat Jordi Solé i els membres d'ERC que formen part del Govern.