Enlaces accesibilidad
ISE 2022

El saló audiovisual més gran d'Europa aixeca el teló a Barcelona

Per
Arrenca la fira mundial de l'audiovisual ISE

L'Integrated Systems Europe (ISE) fa dos mesos que s'hauria d'haver celebrat a Fira Barcelona, però l'increment de la incidència de l'òmicron ho va frenar. Ara, el saló audiovisual més important del món aixeca el teló fins divendres 13 amb 50.000 usuaris registrats i celebrant per primera vegada a Barcelona una edició "real i en persona". El 2021 també es va fer saló a la capital catalana, després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, però va ser una edició reduïda i marcada per la pandèmia.

El saló audiovisual més important del món aixeca el teló a Barcelona | Climent Sabater

El saló estima un impacte econòmic a Barcelona de 215 milions d'euros i s'apleguen grans empreses del sector com Google, Microsoft, Sony, Panasonic, Zoom o Samsung. L'ISE se celebra conjuntament amb l'IOT (el saló de l'Internet de les Coses), que aplega 300 empreses al recinte firal de Gran Via i que està dedicat a la transformació de les tecnologies disruptives.

Barcelona, "el lloc indicat"

Entre dimarts i divendres, els passadissos del recinte Gran Via de la Fira Barcelona s'ompliran amb milers de visitants amb l'objectiu de fer negoci per un dels cinc pavellons del saló. Es reuniran unes 850 empreses del sector audiovisual procedents d'una cinquantena de països, un centenar de les quals són espanyoles, segons ha explicat el director de l'ISE, Mike Blackman. A més, ha reiterat que Barcelona "és el lloc indicat" per celebrar el saló audiovisual més gran del món.

Pel que fa al segment residencial, l'ISE mostrarà les darreres novetats en televisors de pantalla plana, altaveus encastats, projectors, sales de cinema, il·luminació i sistemes de seguretat.

Més presència catalana i menys asiàtica

Una trentena d'empreses catalanes com ara Watchity, Ebantic Systems, Sinfonia Tecnica, Eurecat, Lavinia Services o Blau Solutions estaran dins el pavelló de Catalunya, un 50% més respecte a l'any passat. L'Ajuntament de Barcelona també tindrà estand propi per donar visibilitat a empreses, universitats i escoles. A través de Barcelona Activa, 10 companyies de la ciutat presentaran formes d'apropar la tecnologia blockchain i el món de les NFT.

Pel que fa a l'assistència de companyies asiàtiques, la covid ha tornat a capgirar les expectatives del congrés. "Hem perdut unes 300 empreses xineses per culpa de la pandèmia. Els confinaments fan molt difícil per les companyies de treballar, també hi ha problemes amb la manca de vols i amb els visats", ha explicat Blackman.

Un altre escenari que afectarà l'edició d'enguany, és la guerra d'Ucraïna. Les tres empreses russes que tenien pensat participar no podran fer d'expositores, en canvi, sí que podran venir els visitants. Blackman ha condemnat la invasió russa i ha dit que com a organització s'han vist obligats a "actuar" però ha defensat la decisió de permetre l'entrada de visitants de Rússia.

L'ISE espera 500 milions d'euros d'impacte econòmic en tres anys

El saló està creixent i està arribant a unes xifres semblants a les de l'última edició del Mobile World Congress. De fet, l'organització creu que el certamen creixerà més i més en els pròxims anys: "La previsió és que la contribució econòmica d'aquí a tres o quatre anys sigui de 500 milions", ha detallat Blackman.

A banda dels ingressos per taxistes, restauradors o hotelers, la fira també pot comportar un creixement del sector audiovisual a Catalunya. De moment, ja hi ha tres empreses que han decidit instal·lar-se a la capital catalana. "N'hi haurà moltes més en el futur", ha promès Blackman.

De moment, el saló té contracte amb Fira de Barcelona durant dos anys més i començarà a negociar la renovació al llarg de l'any vinent. "No puc dir gaire cosa. Hem firmat un contracte fins al 2024 i començarem a negociar a finals del 2023. Si Barcelona és bona per nosaltres, ens quedarem", ha indicat.